LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció

Előre bukik a gyerek feje az autóban? Sok ezer szülő gondját oldotta meg egy magyar anya!

Share

Alig várjuk hogy csöndesen elaludjon, aztán két percenkét hátrafordulunk, hogy épp milyen pózban alszik, hogy bírja-e a nyaka, hogy mennyire bukott előre a fejecskéje. Ismerős? Tudjuk a megoldást!

“Sokan átéltük már azokat a pillanatokat, amikor a gyermekünk feje kényelmetlenül, fura pózba tekeredve “pihen” az autós ülésben. Ezen segít az Utazó fejpánt, mely finoman tartja a gyermek fejét míg alszik. A terméket úgy terveztem, hogy kellő rugalmassága legyen, egy esetleges hirtelen fékezés alkalmával, ne rántsa meg a buksit!” – Mag Edittel, a CarMAGic márka alapítójával beszélgettünk.

Hogyan vált az életed részévé a varrás?

Huszonöt évig hivatásos katonatiszt voltam. Amikor az első fiam, Matyi megszületett 2007-ben, akkor hagytam ott a Honvédséget. Tisztán látszott, hogy nem fogok tudni visszamenni, főleg amikor a második gyermekem is megszületett.

A varrás azonban sosem volt idegen számomra, hiszen annak idején szakmunkás képzőbe jártam, és női ruhakészítő az eredeti szakmám. Egyik év karácsonyán kézműves díszekkel szerettem volna dekorálni a lakást, és ahogy az interneten nézelődtem, arra gondoltam, inkább magam készíteném el őket!

Így indult el kilenc évvel ezelőtt a varrás, de az áttörést a „Te rajzolsz, én varrok” mozgalmunk hozta meg. Összefogtunk néhány kézműves édesanyával és létrehoztunk egy csoportot, ahol gyerekrajzokat valósítottunk meg 3D-ben. Jótékony céllal indult, számtalan gyermekotthont felkerestünk a projekttel. Mára már 11 ezer fő követ minket Facebookon. (Innen is gratulálunk! – a szerk.)

Mi hozta meg a végső döntést, hogy a kézműveskedésnél maradj?

Nagyon tetszett a vásárok hangulata, az inspiráló környezet vitt magával. Kezdetben plüss játékokat készítettem, de az első Pici Piacos részvételem után láttam, hogy olyat kell létrehozni, amelyet használni lehet. Lényegében a kereslet alakította ki a mostani utamat.

Hogy született meg az első egyedi, használati terméked?

Van egy jól összeszokott kis csapatunk pár anyukával, akiknek rengeteget köszönhetek. Sokat ötleteltünk közösen, hogy mi lehetne az a produktum, ami “csak az enyém”.

Az utazó fejpántot, amely ma a „húzótermékem”, eredetileg Kelemen Renáta készítette a saját márkája alatt. Nekem ekkor már megvoltak az utazópárnáim, és mivel hasonló kategóriájú termékeink voltak, sokszor működtünk együtt. Ha valamilyen vásárra én mentem és ő nem, akkor vittem magammal a termékeit és árultam azokat is. Amikor Reni babázni kezdett, már nem tudott ezzel foglalkozni, így én kezdtem el a fejpántokat is legyártani. Engedélyt kaptam rá, hogy a továbbiakban csak én készítsem őket, és a márkám alá vihettem a terméket. A mostani formáját már én fejlesztettem ki.

Hol szerzed be a szükséges alapanyagokat?

Csak amerikai dizájn textillel dolgozom, hiszen ezt bármennyi alkalommal kimoshatja az ember, akkor is ugyanolyan a minősége. Ezek magasabb árkategóriát képviselnek, de a kvalitásuk és szépségük miatt megéri a pénzt!

Milyen termékek alkotják a CarMAGic kínálatát?

A korábban említett utazófejpánt, az övpárna, illetve autós tárolók, amelyeket fel lehet tenni az ülésre és mindenféle apróságot lehet belepakolni. Egyre népszerűbb az „anyatároló”, amit az anyuka a sebváltóra tud akasztani és kényelmesen elfér benne a mobiltelefon, a szemüveg. Kapható nálam szuper kis takaró is, amelynek a hátuljába szépen bele lehet fűzni a biztonsági övet, így még könnyebb betakargatni a picit. Kis apróság, de én nagyon szeretem az egyedi „Baby on board” táblákat is.

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a márkádnak?

Nézzük csak a fejpántot… biztosítja azt, hogy az anyuka is nyugodtan utazhasson, hiszen nem kell attól félnie, hogy a gyerek feje lehetetlen pozíciókban bukkan előre az autóút során. A legfontosabb ismertetőjegye tehát az, hogy ezek mindenki számára hasznosak.

Kizárólag megrendelésre dolgozol?

Nem feltétlenül. Van itthon húsz-harminc különböző textilem, amelyekből kiválaszthatják az anyukák, amit szeretnének. A termék pár napon belül elkészül és postázom. Viszont akad néhány darab már eleve legyártva arra az esetre, ha beesik egy SOS rendelés.

 

Látod már lelki szemeid előtt a békés autózás élményét? 😉

Nézz körül a CarMAGic termékei között a Facebookon!

gsbox_banner

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *