LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Inspiráció Mozizom

Női filmek, amelyeket a legjobb a barátnőinkkel megnézni!

Share

Lányok! Ideje, hogy csináljatok egy görbe estét magatoknak. Készítsetek elő egy kis rágcsálnivalót, aztán csukjátok magatokra az ajtót és nézzétek meg együtt ezeket a filmeket. Még a közös vásárlásnál is jobban fogtok szórakozni.

Micsoda csapat!

A film egy fiktív változata az 1943 és 1954 között a valóságban is létező Amerikai Profi Női Baseball bajnokságnak. Az alkotás középpontjában két lánytestvér áll, akik ugyanabban a csapatban játszanak, és akik bár állandóan rivalizálnak, a végére megtanulják, hogyan tudnak megbékélni egymás jelenlétével.

Üdvözítő utak

Felemelő alkotás egy ortodox zsidó és egy muszlim nő barátságáról. Kiderül, hogy sorsuk nagyon is hasonló és ugyanazzal a problémákkal kell megküzdeniük, mint például az elrendezett házasság.

Frances Ha

Ennek a már-már kultfilmnek a fókuszában a felnőtté válás problémái állnak. A huszonhét éves Frances, aki egy tánctársulatnál dolgozik gyakornokként legjobb barátnőjével, Sophie-val lakik. Barátságuk olyannyira szoros, hogy Frances még a szerelmével sem akar összeköltözni. Ám egyszer csak Sophie úgy dönt elköltözik…

Barátnők

A két eltérő világban nevelkedett kislány között igazi barátság szövődik. Az évek során nem tudnak sűrűn találkozni, de levelezésük mindkettőjük számára nagyon fontos. Felnőttként úgy tűnik mindketten megtalálják a boldogságot, de ez csak a látszat, és hosszú évekkel későbbi találkozásuk során kiderül, hogy valódi életük mégsem annyira tökéletes.

Acélmagnóliák

A film tökéletesen ábrázolja a barátság mindenen átívelő erejét. A hat barátnő, hat nagyon különböző egyéniség, mégis olyan szoros barátság köti őket össze, amelyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. A címe tökéletesen lefesti a film lényegét: a főhősök érzékenyek, akár csak a magnólia, ugyanakkor kemények, mint az acél, ha arra van szükség.

Négyen egy gatyában

A négy barátnő életükben először külön töltik a nyarat, de kapcsolatban maradnak egy bizonyos farmeron keresztül. Az utolsó együtt töltött napjukon ugyanis elmennek együtt vásárolni és mindannyian ugyanabba a farmerba lesznek szerelmesek, így hát felosztják maguk között és megegyeznek, hogy mindegyikük egy hétig hordja, majd továbbküldi a következőnek. A lányoknak nem csak a farmer elvesztésével, hanem több más kihívással is meg kell birkózniuk.

Spinédzserek

Bármilyen hihetetlen is, ez a film az igaz barátságról szól. Amikor az átlagos kinézetű Tai bekerül a suliba, még nem tudja, hogy népszerűbb lesz, mint az őt szárnyai alá vevő két iskola-sztár, Cher és Dion. Ez akár a barátság rovására is mehetne, de szerencsére a lányok időben felismerik, hogy mennyire értékes barát is a másik.

Az igazira várva

Vajon milyen erős lehet a baráti kötelék négy nő között, akiket teljesen másfelé sodort az élet? Miközben egészen más irányt vesz életük, a négy nő mégis a legjobb barátnő marad. Amikor együtt vannak, minden sokkal szebb, még az akadályokon is könnyebb átlendülni.

Csavard be, mint Beckham!

A tizennyolc éves indiai Jess családja ellenzi, hogy a lány focizzon. Ám ez nem rettenti el, szülei tiltása ellenére a parkban kezd focizni barátaival. Egy napon a helyi lány focicsapat egyik játékosa, Jules Paxton meglátja és onnantól kezdve nem csak csapattársak, de legjobb barátnők is lesznek. A problémák majd akkor kezdődnek, amikor a két lány ugyanabba a férfiba lesz szerelmes: az edzőjükbe.

Jóbarátnők

Az egyedülálló és pénzszűkében lévő Olivia (Jennifer Aniston) szobalányként keresi a kenyerét Los Angelesben. Jóllehet nagyon jó a kapcsolata barátnőivel, a pénz állandó surlódást okoz közöttük. Persze mindenkinek meg kell bírkóznia a saját problémáival, de a barátnők mindig ott vannak, hogy erőt adjanak egymásnak a küzdelmekhez.

Tegnap és ma

Hosszú évek után újra találkozik a négy barátnő, felidézik a fiatalon fontos dolgokat, mint az első nagy szerelem és a felnőtté válás nehézségei. Eközben értékelik az azóta eltelt időt és azt, hogy kinek, mit sikerült megvalósítani a gyerekkori álmokból.

Sült zöld paradicsom

Bűbájos film két női barátságról, melyek két különböző korban szövődtek. Az egyik a jelenben, a mélypontra jutott középkorú háziasszony és a kórházban lévő idős hölgy között, míg a másikat az idős hölgy elbeszéléséből ismerhetjük meg, és visszarepülünk az ötven évvel ezelőtti időkbe, ahol a két barátnő Idgie és Ruth vezeti közös éttermét, melynek a specialitása a sült zöld paradicsom.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

5 IGAZI férfi karakter, akibe szerelmesek vagyunk a filmekben

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *