LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Inspiráció

10 motiváló könyv, ami azonnal felmelegít, vagy amitől csak szimplán jó kedved lesz

Share

Ha te is az otthoni kuckózás híve vagy, és csak az ablakból szereted nézni a hóesést, akkor van pár könyvötletem, hogy mivel töltsd el otthon a téli estéket. Mert ilyenkor nincs is jobb, mint egy bögrét magunk mellé venni forró teával, kávéval, és belemerülni egy könyvbe.

Végre igazi tél van! Tudjátok, olyan, amikor nagyon kell a sapka, sál, és kesztyű, ha kimegyünk, mert csípős hideg szél fúj, ami elől mindig meleg helyre menekülünk. Ám a tél nem mindenkinek barátja. Van akit kiborít a havazás, a latyak, a sötét reggelek és az esték. Ha is szeretsz a télből a nyárba menekülni és szívmelengető, vagy éppen az izgalomtól hevített könyveket olvasni, akkor ajánlom a következő listán szereplő olvasni valókat!

R.J.Palacio: Az igazi csoda (Könyvmolyképző)

Igazi szívmelengető olvasmány ez a könyv, amit nemrég meg is filmesítettek.  A történet főszereplője egy kisfiú Auggie Pullman, aki arcdeformációval született. Szülei rengeteg műtétnél kitartottak a kisfiú mellett, óvták, védték de most eljött az idő, hogy Auggie iskolába menjen. A kisfiú tudja, hogy az osztálytársai furán fognak ránézni, mert az ő arca más mint a többieké, de Auggie elképesztően bátran viselkedik. Ez a könyv mind a szülők, mind pedig a gyerekek helyzetéből bemutatja, hogy milyen az, amikor valami furcsával és nem megszokottal találkoznak az emberek. A történet egyaránt szól az elfogadásról, a barátságról, és a feltétlen szeretetről. A filmet a magyar mozik is bemutatták néhány hete, Julia Roberts játssza Auggie anyját, míg Owen Wilkos a kisfiú apját.

Homonnay Gergely: Az elnökasszony (Libri Kiadó) 

Erzsébet Fenevadova kedvence a lazac, célja pedig, hogy ő legyen Magyarország Elnökasszonya. A bundás állat jó irányba tart, hiszen rengeteg rajongója van, akik áhítattal figyelik a cica magvas gondolatait a neten. Erzsébet legjobb aranyköpéseiből most könyv született, amiben Erzsébet lerántja a leplet minden két- és négylábúról: megismerhetjük a menhelyről kukázott félszemű albínó macska eltitkolt múltját, de bepillantást nyerhetünk Erzsi féltve őrzött magánéletébe is. Ha szeretnél egy jót nevetni, akkor Az elnökasszony gondolatai jó gondűző lesz a téli estéken. Puszi, Anett!

Jo Nesbo: A denevérember (Animus Kiadó) 

A skandináv krimik rajongói már biztos, hogy ismerik Jo Nesbo történeteit, ám érdemes Harry Hole nyomozóról szóló sorozatot az első könyvvel kezdeni. A denevérember a fülledt Ausztráliába kalauzolja a krimik rajongóit, ahol Holenak egy gyilkosságot kell megoldania a kenguruk földjén. Az izgalmas nyomozás mellett megismerkedhetünk az ausztrál emberekkel, és azzal a rengeteg veszéllyel is, amit ez a különleges ország rejt.

Ha még többet szeretnél Ausztráliából:

http://goodstuff.hu/2018/01/14/20-elkepeszto-kep-es-teny-ami-bebizonyitja-hogy-ausztralia-olyan-mint-egy-masik-vilag/

 

Kristan Higgins: Esküvő ​újratöltve (General Press)

Miért ne olvashatnánk romantikus könyveket télen? Nincs is jobb egy szerelmi történetbe elmerülni, amiben bőven van érzelem, és szimpatikus a könyvben szereplő pár is, akiknek lehet drukkolni, hogy összejöjjenek. Ilyen könyv az Esküvő újratöltve is. A könyv főszereplője Faith Holland szerencsétlenül jár, mert vőlegénye otthagyja őt az oltárnál. A nő megpróbál új életet kezdeni a New York állambeli Manningsportban, ahol a családi szőlőbirtok és borászat is üzemel. Faith a munkába menekül, de a szerelem itt sem kerüli el, ahogy múltjának régi árnyai sem….

Donna Tartt: Az Aranypinty (Park Kiadó) 

A téli esték tökéletesek arra, hogy egy igazi szépirodalmi csodába merülj. Donna Tartt könyve elég vaskos, és súlyos is, így egészen tavaszig is kitarthat. A The New York Times bestsellerlistájának vezető könyvének főszereplője egy fiú, aki egy tragikus balesetben elveszíti szeretett édesanyját. Theo egy múzeumban találkozik először a híres Aranypinty névre hallgató festménnyel, amivel különleges kapocs fűzi össze. A festmény és vele kapcsolatos dolgok végig követik a fiú életét hosszú időn keresztül, miközben Theo sok mindent megtanul a veszteségről a túlélésről, és önmaga megtalálásáról.

 

Az év legjobb könyvei, amelyeket bátran ajánlunk 2018-ra is!

Hanya Yanagihara: Egy ​kis élet (Maxim Kiadó) 

Négy fiatal, akik egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg, a hírnév és a gazdagság vágyával New Yorkba költöznek. Mindannyian gondokkal küzdenek, sodródnak, és csak barátságuk és ambíciójuk élteti őket. Egy közös pont van a négy fiatal élében, és ez nem más mint egy különleges fiú. Jude gyerekkorát egy trauma árnyékolja be, ám a barátok ott vannak mellette és családként óvják. Hanya Yanagihara felkavaró és lebilincselő regénye ezekről a családokról szól, amikbe beleszületünk, és amiket magunknak hozunk létre.

Szabó Evu: Ok. ​Csináljuk! De előbb kávé! (Ave Sophia Design Studió) 

Ha követed Sanyit a Facebook-on, akkor tudod, hogy mire számíthatsz. Rengeteg vicces és szarkasztikus pillanatra, mert a bölcs bagoly mindig megmondja a tutit. A képregény szerzője Szabó Evu már régóta rajzolja Sanyit, és negyedik képregényében is újra és újra találkozhatunk olyan klasszikusokkal, amiket bármikor elővéve jobb kedvünk lesz. Kávé kötelező a könyv mellé, a nevetés pedig garanált!

Rosamunde Pilcher: Nyáridő (Cartaphilus)

A Cartaphilus Kiadó újra elkezdte kiadni Rosamunde Pilcher klasszikus és romantikus könyveit, amelyek a női lélekről szólnak. Nem is lehet jobb télen nyári könyvet olvasni, így ajánlom figyelmedbe a Nyáridőt. A történet egy nőről szó, Lauráról, aki férjével javában tervezgeti a rég várt skóciai nyaralást. Váratlanul kiderül, hogy Laura nem tarthat a férjével és annak baráti társaságával. Kárpótlásul az asszony később elutazik egy időre a festői Cornwallba, ahol Alec rokonainál száll meg, ám egy különleges levél teljesen megváltoztatja a nő nyarát, és a lelki békéjét. Ahhoz, hogy újra helyreálljon a világ rendje, nyomozni kezd és különleges dolgokra akad.

Tasmina Perry: Ház ​a Naplemente-tónál (21. Század Kiadó) 

Már csak ránézni is elég a könyv borítójára, ami melegséggel tölti el az embert. Tasmina Perry híres arról, hogy olyan nagyívű történetek tud írni, amelyek generációkon átívelnek. A történet fő helyszíne a Casa D’Or, a titokzatos ültetvényes ház a Naplemente-tó partján, ami több mint ötven éve a Wyatt család tulajdonában van. Jennifer Wyatt ide tér vissza az egyetem elvégzése után reményekkel telve, várja a tóparti nyár. Ám mire eljön az ősz, szíve összetörik, családja szétesik, álmai semmibe vesznek. Húsz évvel később Jennifer már bölcsebb, és erősebb, ám a múlt nem ereszti az embert.

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek (Partvonal Kiadó) 

Mivel is zárhatnánk a sort, mint Elizatbeth Gilbert klasszikussá vált Ízek, imák, szerelmek című könyvével, ami mindig képes elvarázsolni az ember lányát, bármikor is olvassa. A tíz millió példányban eladott könyv egy különleges utazásról szól, aminek főszereplője Elizabeth, aki egy szörnyű válas után kezd egyfajta zarándoklatba, hogy megtalálja a világ szépségeit. Útja során megismeredik a napsütéses Itáliával, eljut színes Indiába, és a páratlan Indonéziába is beleszeret. Ha még keresed önmagad, és szeretnél egy kicsit magadra találni, miközben csodásabbnál csodásabb, napsütéses országokba utazol akkor ez a könyv a legjobb választás. (Vagy bakancsot fel, és irány a világ!)

14 idézet az Ízek, imák, szerelmekből

 

 

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *