LOADING

Type to search

Utazom

Íme a 7 legrosszabb utastípus, akiktől a légiutas-kísérők is frászt kapnak

Share

Lehet, hogy magadra ismersz? Nyugi, mi is … De már dolgozunk az ügyön.

A fapadosok korában szinte fillérekből utazhatunk Európa valamennyi országába, de elérhető áron akár a tengerentúlra is merészkedhetünk. Utazni nagyon jó dolog, de érdemes azt kulturáltan tenni, hiszen mégis csak emberek vagyunk, bár ezt sokan nem igazán érzik át. Tudják ezt a stewardesek, azaz a légiutaskísérők, akik naponta több száz olyan emberrel találkoznak, akiket nehezen bírnak ki egy hosszabb repülőúton. Milyen típusú egyénekről van szó? Íme a lista, nézd át, és ha te is ilyen vagy, akkor érdemes változtatni és legalább a repülőúton nem vegzálni az utaskísérőket, hiszen van elég dolguk enélkül is.

1. Az állandóan flörtölő férfi utasok 

Emi Tulett / Getty

Nincs is rosszabb a női légiutas-kísérők elmondása alapján, mint egy férfi, aki fel akarja szedni őket. Ilyenkor ezek a férfiak nem riadnak vissza a pikáns beszólásoktól, egyértelmű ajánlattételt tesznek, és szegény stewardessek nem győznek hárítani, és hárítani, és hárítani. A flörtölés egyébként nem ördögtől való dolog, de ne vigyük túlzásba egy repülőúton se.

2. A felelőtlen szülők 

Emi Tulett / Getty

A légiutaskísérők feladata, hogy figyeljenek az utasokra, és ha kisgyerek tartózkodik a gépen, akkor biztonságban tudják azokat. Vannak azonban olyan felelőtlen szülők, akik erre képtelenek. “Miután befejeztük a biztonsági bemutatót, néhány perccel a felszállás előtt láttam meg, hogy egy csecsemő, aki eddig apukája ölében ült az ülés alatt mászik. Gyorsan odarohantam a szülőhöz, és rászóltam, hogy ez nem biztonságos, és azonnal helyezze a babát az ölébe, és csatolja be magukat. A repülőgép gurulása alatt is rengeteg baleset történhet, ez a szülő pedig jó példa, hogy miért is kell vigyázni a gyerekekre a gépen.”  – meséli a stewardess.

3. A válogatós utas

Emi Tulett / Getty

Nincs is rosszabb egy válogatós utasnál! – mondják egyöntetűen a légiutaskísérők. És most nem azokról beszélünk, akik allergia, vagy életmódváltás miatt nem esznek meg valamit. “Két féle étkezési lehetőség volt a gépen aznap, amikor ott ügyeltem. Egy utas, aki vega menüt kért előzőleg teljesen kiakadt, amikor odavittem neki a vegetáriánus lasagnét. A férfi elkezdett kiabálni, hogy ő mégis csak húst akar, és ezzel csak hátráltatta a munkámat, amikor rengeteg ember várt arra, hogy végre ételhez jusson a több órás repülőúton.” 

4. A gazdag bunkók

Emi Tulett / Getty

“Egy olyan ember utazott azon a gépen, amin szolgáltam, akinek a saját járatát törölték. Eredetileg az első osztályon ült volna, de a másik gépen, ahová jegyet kapott csak másodosztályú ülések voltak. A férfi amint felszállt odament a business class részre és ott megpróbált lefizetni egy embert, hogy 10.000 dollárért üljön át az ő helyére, csak, hogy ő az első osztályon utazhasson.” – mesélte elképedve az utaskísérő, aki azt hitte, hogy a férfi viccel, de kiderült ezt komolyan gondolja.

 

Mi már tudjuk hová utazol jövőre! Íme a 2018-as utazási bakancslista!

5. A sznob piások

Emi Tulett / Getty

Az üzleti vagy más néven business class jegyeket vásárlók néhány példánya az egész repülőút alatt ugráltatják a stewardesseket, akiktől különlegesebbnél különlegesebb alkoholos italokat rendelnek. “Nem vagyok csapos, hogy koktélokat keverjek egy zsúfolt, és néha rázkódó gépen. Ennél fontosabb dolgaink vannak.” 

6. A gusztustalan szülők

Emi Tulett / Getty

“Éppen a beszállás volt folyamatban, amikor egy anyuka úgy döntött, hogy eljött a megfelelő idő, hogy a gyermeke büdös pelenkáját az ülés kis lehajtható asztalára tegyen, majd őrülten jelezni kezdett a gombbal, hogy menjek oda. Amikor odaértem a kezembe nyomta a teli pelust, hogy váljak meg tőle….Ennél gusztustalanabb dolgot még nem láttam, nem vagyok szeméttároló… Eleve úgy jöttek fel a gépre, hogy hozták a koszos pelust, kint kellett volna kidobni, nem a gépen”– Csak egy eset, amikor a szülők nem a megfelelő és diszkrét módon intézik a gyerekeik tisztába tételét.

7. A biztonsági öv szabályainak megszegői

Emi Tulett / Getty

A légiutaskísérők dolga, hogy mindig megbizonyosodjanak arról, hogy az utasaik bekapcsolták a biztonsági öveiket. Ezt bármikor ellenőrizhetik, és ellenőrizniük is kell. Akkor is be kell kapcsolni azt az utasnak, amikor elalszik, hiszen bármikor keveredhet a gép légőrvénybe. A legtöbb utas morgolódva veszi tudomásul, amikor a stewardessek rájuk szólnak az öv miatt. A legtöbb ilyen végeláthatatlan vitába torkollik, pedig ezek tényleg előírások, amiket nem lehet senki kedvéért áthágni.

forrás

Te találkoztál már valamelyik utastípussal? Van valamilyen sztorid? Oszd meg velünk! 

gsbox_banner

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *