LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Kipróbáltuk Lakom

5 módszer, hogy pozitív energiákat hozz az otthonodba!

Share

Jól hangzik? Segítünk megvalósítani, mert amellett, hogy rend a lelke mindennek, egy kis plusz pozitív energia senkinek sem árthat! Mutatjuk, hogy öt lépésben hogyan csináld!

Otthonunk olyan, mint mi. Berendezési és személyes tárgyainkkal megtöltjük a helyiségeket, meglévő adottságaihoz hozzátesszük a saját stílusunkat, ezzel kialakítjuk a hangulatát. Ezáltal hatással vagyunk rá, ahogy a környezetünk is hatással van ránk. De ahogy egy kapcsolatot is ápolni kell, úgy az otthonunkról is gondoskodunk, rendben tartjuk és néha egy kicsit csinosítjuk, felfrissítjük. Amikor egy kis átalakítást eszközölünk otthonunkban,  fellendül az életünk is. Nézzük hát, melyek azok a fontos szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha azt szeretnénk új lendületet kapjon az életünk.

Bejárat

Amikor belépünk egy lakásba az első amin megakad a szemünk a bejárat és annak környéke. A legtöbb energia a bejárati ajtón keresztül érkezik a belső térbe, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy milyen állapotban van. Arra mindig figyeljünk, hogy az ajtó tökéletes állapotban legyen és környéke mindig rendezett és hívogató legyen. Ha van elég fény, akkor egy-két növénnyel sokat dobhatunk a hangulatán, de egy ajtódísz vagy egyéb kiegészítő is nagyon jó szolgálatot tehet. Az előszoba a lehetőségeket szimbolizálja, ezért belépve nézzük meg, hogy van-e valami, ami esetleg hátráltatja vagy nehezíti a szabad mozgást.

Igyekezzünk mindig rendben tartani, ne hagyjuk elől az összes kabátot és cipőt, csizmát: amit éppen nem hordunk pakoljuk el egy szekrénybe vagy cipős ládába. A növények életenergiával töltik fel bármelyik helyiséget, miért ne díszíthetnénk vele akár az előszobánkat is?

Konyha

Az életenergia központja. Itt tartjuk az élelmiszereket és az eszközöket, amivel elkészítjük a táplálékunkat, és ez az a hely, ahol elkészül az étel. Minden családban ez a központi hely, a bőség és a jólét szimbóluma. Éppen ezért érdemes odafigyelni néhány részletre, hogy a családi tűzhelyet mindig megfelelően tápláljuk:

  • A mosogatót és a tűzhelyet lehetőleg ne egymással szemben helyezzük el, mert a tűz és a víz elem így összeütközésbe kerül egymással, melynek hatására több lehet a konfliktus helyzet a családban.
  • Amikor a színeket választjuk tartózkodjunk a túl sok feketétől és pirostól, amelyek szintén felerősíthetik a fenti konfliktusforrást.
  • A tűzhelyet ne helyezzük sem az ablak alá, sem az ajtóval szemben
  • Tartsuk mindig rendben a konyhát: ne hagyjuk elöl a koszos edényeket, szellőztessünk rendszeresen és szabaduljunk meg a hibás készülékektől (vagy javíttassuk meg őket).

Nappali

Legfontosabb szabály, hogy a bútorok mérete összhangban legyen a szoba méretével. Annak érdekében, hogy az energia szabadon áramolhasson, az ajtó mindig legyen jól nyitható, ne tároljunk mögötte semmit. A kanapét az egyik falnak háttal helyezzük el, így “védi” az ott lakók hátát. Fontos, hogy az energia mindenhová eljusson, ezért ne zsúfoljuk tele a nappalit bútorokkal.

Gondoskodjunk megfelelő világításról, melyeket funkciók szerint is megválaszthatunk, de kiegészítő világítás azokon a területeken is jól jöhet, ahová kevesebb természetes fény érkezik.

Hálószoba

Ahhoz, hogy másnap jól tudjunk működni és kiegyensúlyozottak legyünk, pihentető alvás kell. Ehhez pedig egy békés enteriőr a legmegfelelőbb, ahol nem az erős színek, hanem a megnyugtató természetes árnyalatok dominálnak. A minél békésebb alvás érdekében az ágynak legyen fejvége, mely érintkezik a fallal, és az az ideális, ha a lábunk nem az ajtó fele néz. Mivel a hálószoba a párkapcsolat fontos színtere, gondoskodjunk gyertyákkal és világítással a romantikus hangulatról.

Fürdőszoba

Ahogy az a lakás többi részén is alapvető dolog, a fürdőszobában is mindig legyen rend és tisztaság. Ez az a terület, ahol a legkönnyebben elfolyik az energia, ezért a WC tetőt használat után mindig hajtsuk le. A növények nem csak tisztítják a levegőt, de energiával is megtöltik a teret, ezért ha tehetjük helyezzünk néhányat a fürdőbe is.

Forrás: House of Beautiful, Pinterest

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Hygge tippek a hétköznapokra, és a hétvégékre is!

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *