LOADING

Type to search

Élem

Elég volt a fiúkból! Ide nekünk egy igazi férfit!

Share

Gyakran nem vesszük azonnal észre, csak krízishelyzetekben. Azonban néha már távolról kiszúrjuk abból, ahogy jár, ahogy néz. De mi a különbség a férfi és a fiú közt?

A fiú hosszasan magyarázkodik. Mentegeti magát. Sokszor nem tudod, mi a szereped az általa felállított játékszabályokban.

A férfi nem ködösít. Pontosan a tudtodra adja, mit akar tőled. Nem fél az elköteleződéstől: kapcsolatot keres. Valódit.

A fiú késő este telefonál – ha telefonál. Olyan gyorsan jön, ahogy megy. Sose érted meg, mi jár a fejében. És utálod is magad érte.

A férfinak egyértelműek a szándékai. Már az ismerkedési szakaszban is.

A fiú azt mondja, nem alkalmas a párkapcsolatra. Nem az a típus. Ő már csak ilyen. „Csak egy randi volt.” Nem tartozik neked semmivel. Nem tartozol neki semmivel.

A férfi tudja, milyen számára a megfelelő nő. Felismeri, ha találkozik vele. Megfordul a fejében: „Talán éppen ő az, akivel leélhetném az egész életem!” Mert ezt keresi. Nem adja alább.

A fiú nem beszél a jövőről. Nincs még itt az ideje, mondja. Tereli a témát; korai. És mindig korai is marad.

A férfi számol veled. Előre tervez. Szerepelsz a hosszútávú terveiben.

A fiú ígérgeti, hogy találkozhatsz a barátaival és családjával egy nap. Valójában esze ágában sincs bemutatni nekik.

A férfi szeretné, ha találkoznál a számára fontos személyekkel. Nem vagy a titka. Ha megtalálta a megfelelő társat, örömmel tölti el, ha a családja és a barátai is megismerhetik.

A fiú feszegeti a határait, hogy meddig mehet el. A határok elmosódnak. Érzelmileg tesztel, mennyit bírsz. Úgy érzed, többet bánt, mint nem.

A férfi csak akkor tesz próbára, ha úgy érzi, több van benned. Szeretné, ha kilépnél a komfortzónádból, és elérnéd a céljaidat. Hisz benned. Támogat a terveidben.

A fiú a lehető legkevesebb erőfeszítést fekteti a kapcsolatba; épp annyit, hogy az úgy-ahogy fennmaradjon. Az üzenetekre is csak azért válaszol, hogy maga mellett tudjon.

A férfit érdekli, aki vagy, aki voltál, és akivé lehetsz, és maga is szeretne olyan emberré válni, aki a legmegfelelőbb számodra. Mert ő az, akinek soha nem kell vért izzadnod azért, hogy figyeljen rád.

gsbox_banner

Forrás: thoughtcatalog

 

Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *