LOADING

Type to search

Mozizom Utazom

9 film, amit ha megnézel azonnal Angliába szeretnél majd utazni

Share

Ha te is szeretnél Angliába utazni, de most nem érsz rá összecsomagolni és felülni egy repülőre, akkor elég lesz csak megnézned ezeket a filmeket! (Igen, elég sok filmben ott van Hugh Grant…) 

Csodás zöld tájak, békésen legelésző bárányok, juhok, színtiszta történelem, és persze a híres öt órai tea. Az angolok mázlisták, hogy olyan helyen lakhatnak, ami tele van csodás kastélyokkal, és történelmi díszletekkel.

Én imádom Angliát, minden vágyam bejárni a híres angol vidékeket. Szívesen elmennék Cambridge-be, Londonba, Yorkshire-be és bárhová, ahol élvezhetem a tájat, hallhatom a híres angol akcentust, meg persze innám az öt órai teát. Íme 9 film, amit ha megnézel te is azonnal repülőre pattansz és meg sem állsz II. Erzsébet királyné otthonáig, ahol magadba szívhatod a történelmet, és az angolok eleganciáját! Utazásra fel!

Sztárom a párom 

A nyüzsgő Nyugat-London szomszédságában áll Notting Hill, ami a csodás kis házikóiról híresült el, és persze egy filmről. A Richard Curtis (Igazából szerelem producere) által megálmodott filmben Hugh Grant egy olyan férfit alakít, aki beleszeret egy híres színésznőbe (Julia Roberts). A romantikus komédiában a legtöbb helyszínt Notthing Hill adja, ami igazi zarándokhely lett azóta.

Négy esküvő egy temetés

Richard Curtis nem csak egy filmmel van jelen a listán, hanem rögtön hárommal, és ebben is a híres angol szépfiú, Hugh Grant játssza a főszerepet. Biztos te is láttad már a Négy esküvő, egy temetés című klasszikust! Ha még nem, akkor mindenképpen pótold!

Büszkeség és balítélet

Ez a Jane Austen klasszikus nekem olyan, amit bármikor (de tényleg bármikor) újra és újra végig tudok nézni. Mind a 4 részes BBC sorozat remek, de hogy a filmeknél maradjunk, akkor a Keira Knightley főszereplésével készült mozit ajánlom. A Bennet családról és lányairól szóló filmben a vidéki Anglia minden szépségét megcsodálhatod ebben a gyönyörűen fényképezett filmben.

Értelem és érzelem

Nem maradhat le a listáról Jane Austen másik könyvének megfilmesített változata, amiben Emma Thompson játssza a főszerepet. Mr. Dashwoodnak két lánya van, Elinor és Marianne, ám amikor az apjuk meghal, a családi birtok Johnra, idősebb féltestvérükre száll, és a Dashwood nővérek vagyontalanokká válnak. A lányoknak új helyet kell keresniük maguknak, ám ez az angol vidéken nem egyszerű, főleg házasság nélkül nem. Beindul a férjkeresés, és persze megjelenik egy férfi, akihez vonzódni kezd Marianne….

Miss Potter

Nyúl Péter és barátai megrajzolójának életét meséli el a Miss Potter történet. Beatrix Potter Nagy Britannia egyik leghíresebb illusztrátora (Reneé Zellweger alakítja a filmben) csodás vidéken nő fel egy tó mellett, itt jutnak eszébe a állatmeséi és főszereplői, amiket papírra is vet. A tavak, a gyönyörű erdők, és mezők rengeteg ihletet rejtenek Beatrix számára, és mi amíg nézzük a filmet olyan, mintha mi is a tóparti vidékben járnánk.

Igazából szerelem

Nem maradhat ki a Londonban játszódó film a listáról, hiszen a főszereplője a Hugh Grant által alakított brit miniszterelnök, aki beleszeret titkárnőjébe. Persze a történet nem csak ennyi, hanem több szálon fut, és minden karakternek van valamilyen köze a másikhoz. A karácsonyi klasszikus listák elmaradhatlan filmjének minden perce igazi kincs. A filmben feltűnik a Heathrow reptér, és több angol helyszín. Ha még nem láttad, akkor pótold azonnal, mert olyan angol színészek szerepelnek a filmben mint Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Colin Firts, Liam Neeson, Rowan Atkinson.

Akkor és most – nézd meg hogy néznek ki az Igazából szerelem sztárjai ma!

A mindenség elmélete

A többszörös díjnyertes film a híres Stephen Hawking fizikus életét mutatja be felesége Jane Wilde Hawking emlékiratai által. A híres tudós a Cambridge egyetemre járt, ami a leghíresebb angol felsőoktatási intézmény. A hatalmas parkjával és megannyi híres diákjával a film bemutatja az angol oktatás egy szeletét, és egy híres angol felfedező életét, sikereit, és betegségének (Hawking ALS-ben szenved) kialakulását.

Robin Hood, a tolvajok fejedelme

A Kevin Coster főszereplésével készült 1991-es film a Sherwoodi erdőben élő legendás alak életét mutatja be. Robin Hood a gazdagoktól veszi el a pénzt, majd a szegényeknek adja, ám ez nem tetszik az uralkodóknak, aki fel akarják számolni a szerintük csőcselékből álló erdei bandát.

A királynő

Nem maradhat ki a felsorolásból II. Erzsébetről szóló film. Az Oscar-díjas Helen Mirren tökéletesen alakítja a britek egykori Anyakirálynőjét, aki nemrég hunyt el. A filmben II. Erzsébet királyné és a Tony Blair között húzódó ellentéteket is láthatjuk, és betekintést nyerhetünk az angol királyi palota életébe Diana walesi hercegné halálakor.

Sherlock Holmes

Anglia egyik másik híres alakja Robin Hood után minden bizonnyal Sherlock Holmes. A nyomozóról már készült külön sorozat, de egész estés film is. Sir Arthur Conan Doyle regényíró leghíresebb alakja egy sokak szerint bosszantó, minden lében kanál figura volt, akit a 2009-es filmben Robert Downey Jr. Az 1800-as évek végén Londonban játszódó történet kötelező minden anglománnak!

 

forrás

Neked melyik a kedvenc angol filmed? Valamit kihagytunk? Írd meg kommentben! 

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Valahány tipp a teákról, avagy legyél angol, igyál teát!

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *