LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Eszem-iszom

Te hol szereted? 4 budapesti kávézó (+5 vidéki), amit próbálj ki!

Share

Ha szereted a kávét és keresed az olyan helyeket, ahol kiélheted ezt a szenvedélyedet, akkor most figyelj. 4 budapesti, és 5 vidéki helyet ajánlunk, ahol finom kávét ihatsz, és magadba szívhatod a kávéillatot.

Kétféle ember van, aki fel tud kelni kávé nélkül, és aki nem. Ha az utóbbiak táborát erősíted, akkor biztos, hogy keresed az olyan helyeket, ahová napközben, vagy akár reggel be tudsz ugorni egy elviteles kávéért, esetleg ha több időd van, akkor leülve is meg tudsz inni egy jó feketét. Budapest lassan a specialty kávézók fellegvára lesz, úgyhogy van miből válogatni, ám jó ha tudod, hogy kezd a vidéki kávézók sem maradnak el tőlük!

Jöjjön 5+5 hely, ahol finom kávét kapsz, és ha esetleg ennél és innál mást is a kávé mellé, akkor abból sem lesz hiányod!

Flat White (3. kerület)

A fonódó villamosnak (17-es, 19-es) hála már könnyedebben megközelíthetjük a Kolosy tér környékén nemrég nyílt kávézót. A Flat Whiteban nem csak a különféle kávék közül válogathatsz, de reggeli menük, és ebédmenük is várnak, ha szeretnél a kávé előtt (vagy éppen után) jól is lakni még valamivel.

Coffee Stand Gutenberg (8. kerület)

Budapest legkisebb kávézója még egész új, de már most imádják a környék lakói. Itt tényleg ne számíts ülőhelyekre, és hosszan tartó délutáni traccspartikra egy fekete mellett. Itt csak kérsz, fizetsz és kapod a kávéd,  amit vagy elviszel vagy megiszod a hely előtt. Ez azonban semmit sem von le a kávé értékéből, ami állítólag nagyon jó. Sőt!

Budai3 (12. kerület)

Budán egyre több reggeliző és kávézó nyílik, ebből az egyik legújabb a Budai3, ami a Budai Kettő (II. kerület) kistestvére. Sőt! A két kávézót üzemeltető tulajok nemrég a Varsányi Irén utcában EZ IS BUDAi néven éttermet is nyitottak, de most maradjunk csak a kávéknál. A Budai3 közel van a Mom parkhoz, és arra a környékre amúgy is ráfér egy jó kávézó. A Budai3-ban végre van hely leülni (mondjuk itt meetingelni tökéletes), ráadásul itt reggelizni is lehet, ha nem csak kávét kérnél.

Kaffeine Esresso Bar (11. kerület, 2. kerület, és 8. kerület)

Már három helyen is találkozhatsz a Kaffeine névre hallgató kávélánccal, többek között a Lövőház utcában, az Alle-ban, a Kálvin téren is már. Utóbbi a híres úszótestvérpár Verrasztó Evelin, és Verrasztó Dávid üzemelteti, akiknek nagy szerelme az úszás mellett a kávé. A kávé pedig tényleg nagyon finom a Kaffeine-ben, ráadásul lehet (pék)süteményeket, és szendvicseket kapni és bármelyikben is kóstolod meg a feketetét, mindenhol ízleni fog.

A legjobb “minden mentes” sütizők Budapesten és vidéken

Ébresztő (Tata)

Vidéken is van ám specialty kávé, az egyik legjobb éppen a Tatai vár mellett egy karnyújtásnyira. Az Ébresztőnek Budapesten is van egy boltja (Jászai Mari tér), de a tatai egységben ráérősen reggelizhetünk, majd körbesétálhatjuk a tatai tavat. A kávézó sajttortákkal, morzsasütivel, vegán és gluténmentes ételekkel is várja a vendégeket a kávék mellett.

Cut & Coffee (Debrecen) 

A Black Sheep márka kávéit pörkölő kávézó Debrecenben a kávérajongók egyik kedvence. A kiváló fekete kávéból készülő lattékre különleges rajzokat (latte art) is varázsolnak a kedves baristák, és ezt kérni sem kell.

Kávélabor (Zalaegerszeg) 

Már a neve miatt is különleges ez a kávézó, ahol még a nagyon trendi macha latte (azaz zöld színű macha porral felgőzölt tejeskávé) is kapható. A kávézó ráadásul hiába van vidéken, évről-évre benne van a TOP10 magyar kávézók illusztris listájában.

The Rusty Coffe Box

A Balaton is megérdemli a jó kávét – szól a hely szlogenje, és ezzel mi is egyet értünk. Balatonakarattyán nem volt még minőségi kávé, de a konténerből kialakított The Rusty Coffe Box elhozta ezt is a strandolóknak, és a balatoni kirándulóknak. Sajnos a kávézó most nem üzemel, a várható nyitás május elsején várható, de utána teljes gőzzel gőzölik a kávét a vendégeknek. Érdemes benézni!

Jam Juice & More (Győr)

Az ország nyugati felén is kapható finom kávé, egészen Győrig kell elmenni érte. A Jam Juice egy szimpatikus hely, ahol nem csak kávézni, hanem reggelizni is lehet.

Na? Melyik lesz a kedvenc?

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

http://goodstuff.hu/2017/05/16/kave-ahogy-meg-soha-nem-lattad/

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *