LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Mozizom

5 könyves film, amit érdemes elolvasnod mielőtt megnéznéd a moziban

Share

Orosz kémek, túlélésért küzdő fiatalok, vicces nyúl, és káprázatos fantasy csodavilág- csak néhány hívószó, amiért várjuk az idei mozis szezont. Ráadásul ezeknek a filmek már megjelentek könyv alakban is, így mire a moziba zarándokolnál elolvashatod könyvben a sztorit, hogy aztán megfilmesítve is szórakozz a történeteken. 

Egyre több film lát napvilágot, aminek egy könyv az alapja. A filmforgalmazók rájöttek, hogy a legjobb történetek azok, amelyeket már valaki papírra vetett, és akit a könyv elcsábított, azok a mozifilmet is megnézik.

Idén is érkezik 5 olyan film a mozikba, amit elolvashatunk könyvben is mielőtt megnéznénk széles vásznon. Ha te is rajongsz a könyves filmekért, akkor irány a mozipénztár és válts jegyet valamelyikre. Mutatja a legjobbakat, amiket mi is nagyon várunk már!

Halálkúra (Az útvesztő 3.) 

James Dasher nagysikerű disztópikus trilógiájának harmadik részére sokat kellett várni a rajongóknak. A főszereplő színész srác ugyanis súlyosan megsérült a látványos (és veszélyes) jelenetek egyikén, így a forgatást leállították egy időre. Szerencsére Dylan O’Brien felgyógyult, és újult erővel tért vissza a Wes Ball által rendezett film forgatására. Az Útvesztőben Thomas (Dylan O’Brien) egy liftben tér magához, és csak a nevére emlékszik, mind más emléke hiányzik. Amikor a lift ajtaja kinyílik a srác a Tisztáson találja magát egy csapat srác között, akiknek az a feladata hogy kijussanak az Útvesztőből. A harmadik részben újra össze kell fogniuk, mert az új világ, ahová kijutottak nem annyira biztonságos, amennyire azt ígérik a kormány. A trilógiát a  Cartaphilus kiadó adta ki, és filmes borítóval is érkezik a könyvsorozat harmadik része.

Magyar premier: január 25

Nyúl Péter

Renee Zellweger főszereplésében már megismerhettük Beatrix Potter írónő életét, ám most az által megálmodott Nyúl Péter története varázsolhatja el a gyerekeket. Az 1902-ben kiadott mesekönyvben Péter a nyúl elkószál és a szomszéd McGregor kertjébe jut, ahol jót lakmároz a zöldségekből. Ám a gazda észreveszi így Péternek menekülnie kell, de ez nem is annyira egyszerű egy védtelen nyúl számára. A könyvet Szabó T. Anna költő fordította, és Beatrix Potter csodás rajzaival olvashatják el a gyerekek a General Press kiadónál beszerezhető könyvet.

A film premierje: február 8.

Expedíció

Jeff VanderMeer Déli végek sci-fi regénysorozatának első részét Expedíció néven olvashatták el a könyvrajongók 2014-ben. Nem kellett sokat várni, hogy a különleges és izgalmas könyvből film készüljön, amihez Natalie Portman színésznőt kérték fel. Ő alakítja azt a biológust, aki a 12. expedíciót vezeti a híres X térségbe, ahol sok tragédia történt már korábban. A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását. A könyvet az Agave kiadó adja ki.

A film premierje: február 23.

Vörös veréb

A film egyes jeleneteit Budapesten vették fel, így nekünk magyaroknak még különlegesebb lesz a filmben figyelni a helyszíneket. Egyes jelenetekben feltűnik például a Parlament, és láthatjuk a Szabadság szobrot is. A Vörös veréb egy izgalmas mai történet, amiben a Jennifer Lawrence által alakított kémet ismerhetjük meg. A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. A bonyolult kémes film Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket, és természetesen az akció jelenetek sem maradnak el. A könyvet az Agava Kiadónál szerezheted be, hogy kiolvasd a premier előtt.

A film bemutatója: március 2.

Időcsavar

Madeleine L’Engle könyvének első részéből igazán látványos filmet forgattak. Az eredetileg 1962-es fantasy könyv egy olyan tinédzserről szól, aki az idő és a tér között tud utazni és küldetése megtalálni elveszett tudós apját.  A filmben feltűnik Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, és a Star Trek filmekben szereplő Chris Pine is. A könyvet az Animus Kiadó adta ki.

A film bemutatója: március 9.

forrás

Te melyikre vagy a legkíváncsibb? Melyikre ülsz majd be a mozikba? 

Néznél még filmeke? Ajánljuk ezeket is!

Női filmek, amelyeket a legjobb a barátnőinkkel megnézni!

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *