LOADING

Type to search

Ajánlom

10 könyv, amit tűkön ülve várunk, hogy megjelenjen végre

Share

Aki szereti a könyvújdonságokat, az már most gyűjtögessen, mert idén is rengeteg különleges könyv érkezik, amiket érdemes beszerezni, hogy tovább bővítsük (az egyébként sem kicsi) házi könyvtárunkat.

Bár a Könyvfesztivál még messze van, és a nyári Könyvhét is túl távolinak tűnik, de a könyvkiadók már most elhalmoznak minket érdemes megjelenésekkel. Rögtön itt is van 10 könyv, ami idén érkezik, és amiket én személy szerint nagyon várok már. Lássuk is a listát, amiben van izgalmas történelmi kalandregény, krimi, megdöbbentő ifjúsági regény, és életmód könyvek is.

Dan Brown – Eredet (GABO Kiadó) 

Az Angyalok és démonok, és a Da Vinci kód szerzőjének új könyve nagyon várt megjelenés idén februárban. Az izgalmas történelmi krimi főszereplője Robert ​Langdon, aki a szimbolika és a vallási ikonológia harvardi professzora. A férfi ismét egy különleges eseményre érkezik, ahol régi barátja Edmond Kirsch tech-mágnás mutatja be a világot megváltoztató újítását. Ám az esemény mielőtt elkezdődne máris tragédiába torkollik, így Langdonnak menekülnie kell a múzeumból, ahonnan vele tart Ambra Vidal a múzeum igazgatónője is.  A páros Barcelonába szökik, ahol veszélyes kutatásba kezdenek egy jelszó után, amely megnyitja Kirsch titkát, ám valaki más is erre pályázik. Elkezdődik a versenyfutás Barcelona utcáin, ahol szimbólumok utána kutatva ismerkedhetünk meg a várossal, és a történelmi múltjával, miközben izgulhatunk a kedvenc professzorunkért. Megjelenés: február 5.

Joanna Nylund – Sisu (Kossuth Kiadó) 

A finnek tudják, hogy mi az a pozitív szemlélet, és erre külön kifejezésük van. A “sisu” és az erről szóló könyv elárulja, hogy tudunk bátran szembenézni az élet kihívásaival, hogyan találhatjuk meg a belső középpontunkat. A Sisu arra is kitér, hogy hogyan kommunikáljunk magabiztosan, és hogyan oldjuk meg a konfliktusokat. Az életmód könyv arra is kitér, hogy hogyan csinálják a finnek, hogy testileg is lelkileg is fittek maradnak a mindennapjaik során. Megjelenés: február 15.

Lassíts le és inspirálódj csodás könyvekből – mi fán terem a hygge, lagom, lykke és társaik?

Meik Wiking – Lykke (Kossuth Kiadó) 

Hasonló témakörben mozog a Lykke, amiről már ejtettem szót egy a régebbi cikkben. A Lykke a dánok boldogságának titkát feszegeti, amiben Meik Wiking, a szerző igazi szaktekintély, hiszen ő a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója. Wiking meggyőződése, hogy rengeteget tanulhatunk a dánoktól a beteljesült életről, a boldogság kulcsai világunk minden táján ott rejlenek, és a könyv segítségével mi is megtalálhatjuk a boldogság kulcsát. Megjelenés: március 15.

Camilla Läckberg – A ​boszorkány (Animus Kiadó) 

A skandináv krimik királynőjének tartott Camilla Läckberg új könyve ismét egy sötét gyilkosságot göngyölít fel. Harminc éve eltűnt egy kislány, akire később holtan találtak rá. A kislány meggyilkolásával két tizenhárom éves lányt vádoltak, akik megúszták a börtönbüntetést. Most egy új eset borzolja fel a környéket, amikor egy újabb kislánynak veszi nyoma. Patrik Hedström nyomozó dolgozik az ügyön, és segítségére van Erica Falck, aki a harminc évvel ezelőtti esetről ír könyvet. Az első bűnügy gyanúsítottjait a kis falu elkezdi üldözni, és az egész  egy modern boszorkányüldözésbe csap át. Megjelenés: február 15.

J.K.Rowling – Harvardi beszéde, és Utazás a mágia történetében (Animus Kiadó)

a kép forrása: https://animuskiado.wordpress.com

A Harry Potter rajongóknak idén több csemege is érkezik. Az első Rowling beszédének könyv alakja, amelyet a harvardi Öregdiákok Egyesületében mondott el 2008 júniusában a végzősöknek. A beszéd azóta bejárta az egész világot, rengeteg embert motivált, de magyarul eddig még nem volt elérhető.

A kis könyv után még idén tavasszal megjelenik az Utazás a mágia történetében című könyv, aminek a Harry Potter rajongók örülhetnek majd. A csodásan illusztrált könyv a British Library Harry Potter – A mágia története című kiállításán bemutatott tárgyakról, és a roxforti mítoszokról szóló részletes gyűjtemény. Megjelenés: tavasszal

Sarah Pinborogh – 13 perc (21. Század Kiadó) 

A Ne higgy a szemének szenzációs pszichológiai thriller írónőjének új könyve egy kamaszlányról szól, aki a jeges vízben tér magához. Tudja, hogy nem akart öngyilkos lenni, és azt is tudja, hogy nem baleset volt, hogy beleesett.  A 13 perc lebilincselő történet manipulációról, félelemről, gyilkosságról és az igazság erejéről. Mellbevágó olvasmány, és amikor letesszük, óhatatlanul elgondolkodunk: vajon mi magunk igazán ismerjük-e az embereket, akik a legközelebb állnak hozzánk.  Megjelenés: február 15.

Budai Lotti – Shirzan bosszúja 2. (Álomgyár Kiadó) 

Az első részről már írtunk itt a Goodstuffon, így a második rész sem maradhat ki a felsorolásunkból. A 17. századi Angliában és Indiában játszódó háremhölgyek életét is bemutató könyv igazi csemege a folytatásos könyvek rajongóinak. A Shirzan bosszújában folytatódnak Louise Elsfield kalandjai. A nő egy titokzatos indiai férfi keze utána nyúl, aki segít Louise-t visszahozni az életbe. Az asszony és a vonzó Azam herceg között szenvedélyes viszony veszi kezdetét, amit a herceg féltékeny felesége nem néz tétlenül. Louise végül a halál torkában ébred fel a szerelmes álomból, hogy visszatérjen a forrongó Angliába és bosszút álljon boldogtalansága okozóján. Újabb izgalmak várhatóak tehát a március végén megjelenő könyvben.

A mesés India háremhölgyeinek titkai – Shirzan szerelme könyvkritika

Elena Ferrante – Aki ​megszökik, és aki marad (Nápolyi regények 3.) (Park Könyvkiadó)

A Brilliáns barátnőm és Az új név története után biztos, hogy újfent egy csodás regényt kapunk az írónőtől, aki végre folytatja Lila ​és Elena történetét. A két barátnő most újra egymásra talál, és rengeteg dolgot kell megbeszélniük. Lila korai házassága, és gyermeke életét, amiben bőven jutott nélkülözés és kemény munka, és Elena megjelent könyvét, aminek sikere kinyitja a nő előtt a gazdag művészek világát. Megjelenés: november

Corinne Sweet – Nyugalomnapló (HVG Könyvek) 

Nem szokványos regényről van szó, hanem inkább egy munkafüzetről, ami mindig szorongó embernek nagy segítség lehet. Corinne Sweet gyönyörűen illusztrált kötete bárhol és bármikor elvégezhető gyakorlatokkal és inspiráló gondolatokkal segít feltárni szorongásunk okait és kezelni a stresszes helyzeteket. A naplóként használható könyv segít, hogy rátaláljunk a saját nyugalmunkhoz. Megjelenés: március 20.

Te melyik könyvet várod a legjobban? Kommentálj! 

gsbox_banner

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. Zsuzsa 2018-02-03

    Nyugalomnaplo

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *