LOADING

Type to search

Élem Uncategorized

Van 10 okunk, ami miatt szeretni fogod a februárt!

Share

A februárt látszólag nehéz szeretni – de csak látszólag. Valójában igenis az egyik legszerethetőbb hónap! Mondjuk, hogy miért, és te is egyet fogsz velünk érteni.

A február a tavasz előhírnöke. Naptáron ugyanis az utolsó téli hónap, ráadásul még rövid is!

Ekkorra már lassan kiheverjük a karácsonyi túlevés utóhatásait, és végre elkezdhetjük a mozgást vagy átállhatunk az egészségesebb étkezésre – mindarra, amit még szilveszterkor megfogadtunk, és januárban kimerülten csüggedtünk, hogy nem fogjuk tudni betartani.

Ha úgy érzed, hogy távolodsz a céljaidtól, akkor ezt neked írtuk!

Elérkezett a farsangi időszak. Nincs is mókásabb annál, hogy minek öltözzön be idén a gyerek, vagy akár, meglephetjük magunkat néhány új sminkkel, lévén, azért mert nincs buli, mi még festhetünk, ugye?

Ha farsang, akkor farsangi fánk! A fentiekhez szorosan kapcsolódik a fánkkészítés hagyománya. Miért ne állhatnál neki te is? Fánkrecepteket kérhetsz a nagyitól, de az interneten megtalálod a glutén- vagy cukormentes verzió receptjét is.

Közeleg a Bálint-nap, vagy, ha úgy tetszik, a Valentin-nap. Amennyiben tartjátok a pároddal, jó alkalom arra, hogy szervezzetek egy jó kis programot, vagy csak megigyatok egy pohár bort kettesben.

11+1 *hasznos* Valentin-napi ajándék, ha fogalmad sincs, mit vásárolj!

Akár van párod, akár nincs, tartsd észben, hogy a Bálint-nap a barátságok napja is, tehát legfőbb ideje, hogy végre beszélgess egy jót a barátaiddal egy forró tea mellett!

Februárban böjtölhetsz is, ami testnek és a léleknek is jót tesz!

Nyílik a hóvirág, ébredezik a természet; az enyhébb időben emlékezetes kirándulásokat szervezhettek, és olykor még a sapka is lekerülhet.

Ha mégis hóra vágysz, arról sem kell teljesen lemondanod: a meteorológusok szerint lehet, hogy hazánkban beköszönt még februárban.

… és azt se felejtsd el, hogy mi februárban is itt leszünk, jobbnál-jobb cikkekkel készülünk neked, hogy jobban érezd magad!

Ugye, hogy nem is olyan rémes? 🙂

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *