LOADING

Type to search

Főoldal Inspiráció Lakom

Csempészd be a boldogságot az otthonodba, avagy Hygge dekor mindenkinek!

Share

Néhány egyszerű módszerrel és kiegészítővel könnyedén becsempészhetjük az igazi hygge-életérzést. 

Az otthonunk mi vagyunk. Mindenkinek más a stílusa és az ízlése, nincs két egyforma lakás. Adottságok és alapdarabok vannak, melyekhez mindig az egyedi dekoráció adja a lényeget. Ha azt szeretnénk, hogy lakásunk minél otthonosabb, kényelmesebb és pihentetőbb legyen, és egy olyan környezet, ahol mindenki jól érzi magát, akkor nem kell mást tenni, mint megfogadni néhány hasznos hygge-tanácsot.

Mindjárt mondjuk is, hogy miket de először is, ha nem tudod, hogy mi az a “hygge” vagyis hügge, akkor olvasd el itt:

Helló hygge! De mi az a hygge? A dánok receptje a boldogságra!

És akkor most jöjjenek a tanácsok!

Első a kényelem

Nagyon egyszerűnek tűnik, de mindig megfeledkezünk a kényelemről, amikor a dekorációra kerül a sor. Bármiről is legyen szó, elsődleges szempont mindig az legyen, hogy ki fogja használni és mire.

Nyugodt légkör világos színekkel

A halvány és világos színek nyugalmat teremtenek a térben. A fehér, a szürke, a krémszín és a pasztellek egyszerűek a szemnek és megnyugtatóak a léleknek.

A kulcs a részletekben rejlik

Olyan tárgyakkal vegyük körbe magunkat, amelyektől jó érzésünk lesz és szeretünk rájuk nézni.

Fa és természetes anyagok

A fa melegséget hoz otthonunkba, egyben becsempészi a természetet. Használjuk bátran a fát és más természetes anyagokat, ezektől lesz igazán otthonos a légkör.

A fény

Az északi országokban a hosszú téli napok miatt különös jelentősége van a fénynek. A helyi világítások nem csak praktikusak, de remek hangulatot varázsolnak otthonunkba.

Élvezni az egyedüllétet!

Mindenkinek szüksége van egy kis saját térre, egy olyan helyre, ahová visszavonulhat és egyedül lehet. Ez lehet akár egy külön szoba, egy külön kis sarok, de akár a fürdőszoba is, ahová, ha úgy tartja kedvünk bármikor visszavonulhatunk.

Közösségi élet

Mivel az ember alapvetően társas lény, szükségünk van másokra is ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Legyen hely a közös családi együttlétekhez, a közös családi és baráti evésekhez.

Növények

A hygge-dekoráció fontos kellékei a növények. Sokféle olyan növényt lehet kapni, amelyeknek kevesebb igényük van a törődésre, akik kevesebb fénnyel is beérik és nem panaszkodnak akkor sem, ha néha elfelejtjük meglocsolni őket.

Nyissunk kifelé!

Még ha icipici erkélyünk is van, akkor se hagyjuk figyelmen kívül. Fogadjuk meg a dánok tanácsát és élvezzünk ki minden apró napsugarat.

Csináljunk “semmit”!

Talán ez a legfontosabb minden hygge tanács közül és persze sokunknak meg is kell tanulnia. Hétvégén egy kis extra idő az ágyban vagy egy ábrándos fotóalbum nézegetés bekuckózva az egyik sarokba csodákat művel az idegrendszerünkkel és a hangulatunkkal. Mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra.

Nem kell bűnösnek érezni magunkat azért, mert néha lustálkodunk egyet.

Nézd meg ezt is:

Lassíts le és inspirálódj csodás könyvekből – mi fán terem a hygge, lagom, lykke és társaik?

Forrás

gsbox_banner

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *