LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

10 felejthetetlen kép a női bátorságról – meríts erőt belőlük!

Share

Igazi (példa)képeket hoztunk, amiket (akiket) érdemes megnézni, megismerni és büszkének lenni rájuk. Mert ezek a nők tényleg mindent megtettek, hogy ma nekünk könnyebb legyen. 10 kép erős és bátor nőkről, akik nélkül ma kevesebb lenne a világ!

1967-ben Kathrine Switzer volt az első nő, aki részt vett a bostoni maratonon. A kép készülte után csak 5 évvel engedélyezték, hogy a nők is részt vegyenek a futóversenyen. A fotón éppen az egyik szervező próbálja megakadályozni Kathrine-t, hogy végig fussa a távot.

© barleycorns/reddit

Az angol szupermodell Jean Shrimpton egy ujjatlan miniruhát viselt egy Melbourne-ban rendezett futam alatt. Jean öltözéke 1965-ben igazi felháborodást váltott ki a nézőkből, akik szájtátva figyelték őt.

foto: Pinterest

Ez a két lány 1965-ben Capetownban szintén miniruhát visel. Látszik a buszmegállóban várakozók arcán a döbbenet. Akkoriban ez nem volt megszokott, és megbotránkoztatónak számított.

© pikabu

Íme Maud Wagner, aki az első ismert női tetováló művész volt. Ezen a 1907-es fotón jól láthatóak Maud tetoválásai és mintái.

© unknown author/imgur

A brit szüfrazsettek kampányolnak a nők választójogaiért 1906-ban Londonban.

© wikipedia

1966-ban Yves Saint Laurent férfinak öltöztette a modelljeit, ami igazi megbotránkoztatást váltott ki a férfiakból (és persze néhány nőből is, akik nem értették, hogy miért hordanak nőtársaik férfi ruhát).

foto: pinterest

Íme Annette Kellermann, aki egy profi úszó volt, aki nem mellesleg színészkedett is. 1907-ben letartóztatták, és bűnös viselkedéssel vádolták, mert viselni merészelte ezt a testre szabott úszóruhát.

© wikipedia

Ez a két diák éppen hazafelé teker, mert betiltották az iskolájukban a rövid ruhák viselését, és ők megszegték ezt a szabályt. (Nyugat- Berlin 1953)

© notbob1959/reddit

Ezen a fotón Maria Teresa de Filippis olasz hölgy látható, aki az első női Forma 1 versenyző volt.

© wikipedia

Ezen az 1956-ban Alabamában készült fotón Rosa Parks ujjlenyomatát adja a letartóztatásánál. A nőt azért vették őrizetbe, mert nem volt hajlandó hátramenni a busz hátsó részébe, ahol csak a feketék utazhattak.

© unknown author/imgur

forrás

Ezeket a filmeket se hagyd ki! 

15 film arról, milyen erősek is tudunk lenni mi, nők

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *