LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Egy hetes “élet-detox”, hogy változtass végre!

Share

Ahogy elfogy a tél, egy kicsit mi is elfogyunk… De tényleg. Szóval, ha úgy érzed, hogy a motivációd a kukában, a kedved valahol a jövőben (mert folyton a nyárra gondolsz) az energiád pedig annak a bizonyos zöld állatkának a feneke alatt, akkor olvass tovább!

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy már nem motiválnak igazán azok a dolgok, amiket eddig szívesen csináltam. Foghattam volna a szürke téli időjárásra, vagy a monoton, kissé unalmas irodai munkára… de tudtam, itt most többről van szó. Teljesen újra kell indítanom a rendszert.

Elhatároztam, hogy teljes körű tisztítókúrát fogok tartani. Fejben, testben, lélekben – eljött az ideje, hogy kiszűrjem az életemből a negatív dolgokat.

Az alábbi 5 lépés segíthet, hogy visszanyerd a motivációd, és újra vidáman kelj fel reggelente:

Szabadulj meg a közösségi médiától, hagyd abba az “instázást” is!

Elég drasztikusnak tűnik, tudom. De hidd el, nem fogod megbánni! Ahelyett, hogy hazafelé a buszon pörgetnéd az instát, gyönyörködj a kilátásban. Fordítsd ezt az időt magadra. Hallgass zenét, beszélgess a melletted ülővel – légy jelen a saját életedben. (És ne aggódj, később újra előkaphatod a mobilod, és lájkolhatod a szomszédod vagy az egyetemi csoporttársad szétfilterezett vasárnapi ebédjét.)

Mondj búcsút a negatív embereknek!

Az az igazság, hogy nem mindenkinek van helye az életedben. Fektesd az energiáid olyan emberekbe, akik kedvesek, inspirálnak, motiválnak, de főleg olyanokba, akik valóban törődnek veled. A mai világ felszínessége mellett nehéz igazán mély emberi kapcsolatokat kialakítani, de nem lehetetlen.

Úgyhogy ezen a héten kapd elő a telefont, és törölj ki pár telefonszámot. A ’barátodét’, aki csak akkor hív, amikor kell valami, az exedét, aki még néha egy húzósabb szombati buli után hajnalban felhív, hogy mennyire hiányzol neki, a pesszimista ismerősödét, aki mindig mindenért panaszkodik… Ezek az emberek általában csak lehúznak érzelmileg.

Nem azt mondom, hogy távolíts el mindenkit magad körül, de tény és való, hogy boldogabb leszel, ha az igazán értékes, pozitív kapcsolataidra összpontosítasz.

Meditálj. Minden nap.

Mindig azt hittem, a meditáció amolyan spirituális humbug, amit csak a képzett jógik gyakorolnak igazán, és amit mi, földi halandók, sose fogunk megérteni. Tévedtem. Amikor a negatív gondolatok elkezdtek eluralkodni rajtam, annyian javasolták a meditációt, hogy végül rákerestem a neten. Egy-két Youtube videó irányított meditációkról, és máris azon kaptam magam, hogy működik.

Azóta minden nap meditálok, remekül oldja a szorongást, és stresszlevezetésnek sem utolsó.

A detox hét minden napján keress egy csendes helyet, ahol magad lehetsz, és meditálj! Próbálj ki különböző technikákat, és találd meg a neked valót.

Tégy rendet magad körül!

A pulcsit, amit tavaly vettél leértékelve, de még rajta van a címke, mert egyszer sem volt rajtad? Bízz bennem, már nem fogod felvenni. Ha valamit nem hordtál az elmúlt évben, nagy eséllyel a következőben sem fogod. A szeretetszolgálat lehet az új öribarid.

Tudtad, hogy a kozmetikai táskád tartalmának is van szavatossági ideje? Dobáld ki a régi sminkeket, arctisztítókat és egyebeket, úgyis megérdemelsz egy kis vásárlást, nem igaz?

Ha az otthonodat is felfrissíted, Te is garantáltan meg fogsz újulni. A kupi csak felesleges stresszforrás, amitől jó megszabadulni.

Étkezz egészségesen, és hagyd el az alkohol legalább egy hétre!

Őrület, mire nem képes egy hét (vagy kettő), amikor odafigyelsz arra, amit eszel, és nem nyúlsz semmi alkoholhoz. Szánj időt arra, hogy megszabadulj a              mérgektől, amik lassítják a tested, az elméd, és a mindennapjaid. Napról napra könnyebbnek és élettel telibbnek fogod magad érezni.

A ’life detox’ hét végén írj egy listát azokról a dolgokról, amiért hálás vagy, és amik igazán boldoggá tesznek. Kevésbé fogják elvonni a figyelmed az apró stresszforrások a mindennapokban, és fel fogod ismerni, mi tesz igazán boldoggá.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

180 fokos fordulatra vágysz az életedben? Íme egy négy hetes recept, amit már ma elkezdhetsz!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *