LOADING

Type to search

Rácsodálkozom Utazom

7 hihetetlenül szép hely, ahová egyszer az életben el kell, hogy juss!

Share

Mesebeli faházak, macskaköves utcák, pasztell színű lakások, zöldellő természet, misztikus vízesés. Csak néhány csodás látnivaló, amit ezek a helyek rejtenek. Van köztük európai célpont, és van amiért messzebbre kell utaznod, de tényleg megéri. 

Hallstatt (Ausztria)

Ez a festői felső-ausztriai barokk kisváros az Alpokban található, és a Hallstatti-tó partján fekszik. A neve a “só helye” kifejezés, és igazi ékszerdoboz a szorosan egymás mellé épült házakkal, és a gótikus templommal, ami kimagaslik a városkából. Szerencsére a városka tőlünk sincs messze! Ki volt már ott?

Rothenburg (Németország)

Leric Liu (@leric.photography) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2018, időpont: 6:24 (PST időzóna szerint)

Ez a németországi város igencsak keresett úti helyszín. A város a Tauber folyó partján fekszik és csupa olyan épület alkotja, ami a 17. században épült, és azóta érintetlen. A városban egy sor múzeum várja a kultúra szerelmeseit, de a városháza épülete is nagyon impozáns, és a macskaköves utcákon kötelező hosszú sétákat tenni.

Gokayama (Japán)

Görmen Lazım (@gormen_lazim) által megosztott bejegyzés, Jan 14., 2018, időpont: 1:37 (PST időzóna szerint)

A japán Gokayamát falucskát a világ kulturális örökségé tartják számon a különleges házak miatt, amikben az emberek élnek. A város egy völgyben terül el, most éppen hó borítja, de nyáron csodás a zöldellő hegyek között. A lakásokat, amiket saját kezűleg építettek fel a régi japánok kézről kézre adják, és nem engednek csak úgy odaköltözni bárkit.

Shengsi elhagyott halászfaluja (Kína)

Revista ¡HOLA! (@holacom) által megosztott bejegyzés, Jún 25., 2015, időpont: 1:05 (PDT időzóna szerint)

Csodás látványt nyújt ez az elhagyott egykori halászfalu Shengsi tartományban. Ez az elhagyott falu a Jangce-folyó partján terül el, de a halászok a szárazföldre belsejére költöztek így az egykori házaikat a természet újra birtokba vette.

Eguisheim (Franciaország)

Quan Engine (@quan.engine) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2018, időpont: 10:12 (PST időzóna szerint)

Újabb csodás falucska, ezúttal Franciaországból! Ha szeretsz szőlőültetvények, és dombok között vidéki helyeken bolyongani ekkor ez a környék kedvedre való lesz. Eguisheimben sétálva a macskaköves utcákon gyönyörködhetünk a fából készült kis házak a friss virágokban, és elgyalogolhatunk a főtérre, ahol egy szökőkút várja a látogatókat. Egy kicsit olyan ez a hely, mint a Szépség és a szörnyetegben a falu, ahol Belle lakott.

Gasadalúr (Feröer-szigetek)

Motivador de Viagens ® (@motivandoviagens) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2018, időpont: 4:58 (PST időzóna szerint)

Ha ránézel erre a képre kell bármit is mondaunk? Nem nagyon ugye? Azért annyit elárulunk, hogy a drámai hegyek és elképesztően zölddel burjánzott szigeten a vízesést Gasadalur-vízesésnek hívják, és ikonikus látnivalója a környéknek.

Manarola (Olaszország)

Next Trip ? (@nexttripbrasil) által megosztott bejegyzés, Jan 31., 2018, időpont: 5:58 (PST időzóna szerint)

Az egymásra épített pasztell színű házakat felölelő hegyoldal Olaszország egyik ikonikus helye. Rengeteg turista zarándokol ide, hogy gyönyörködjön a kis falucskában, aminek története a 13. századig nyúlik vissza. A népszerű Instagram helyszínre hajóval érdemes érkezni, hogy megcsodáld az egész színes csodavilágot!

forrás

Ide is utazz el!

5 megfizethető európai város, ami télen is gyönyörű és csak téged vár

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *