LOADING

Type to search

Ajánlom

5 könyv a szerelem csodás és felemelő erejéről, amit ajánlunk

Share

Ezeket a könyveket bizony dobogó szívvel olvassuk, még akkor is, ha épp nem vagyunk szerelmesek. Kitűnő tollú szerzők próbálják meg a lehetetlent: leírni, hogy milyen érzés…

A szerelem felemelő, káprázatos és szívmelengető dolog, de jobb ha tudjuk, hogy néha kétségbeejtő, fájdalmas és szomorú is lehet. Az irodalom (és persze a költészet) műveiben már nagyon sokan és sokféleképpen megírták az érzéseik garmadáját, de a szerelemmel és a romantikával kapcsolatos könyvek sosem mennek ki a divatból.

De miért is mennének ki?

Az emberi érzések mindig is a központban lesznek, ahogy a romantika, és a szerelmes történetek is. Mi most öt könyvet hoztunk, ami tele van romantikával, érzelemmel, férfi-női kapcsolatról, vagy éppen megtörtént történetekkel, amik után szinte kívánjuk a happy endet!

Brittainy C. Cherry: Csendfolyó (Libri Könyvkiadó)

Ha olyan szerelmes történetet szeretnék olvasni, ami összefacsarja a lelkem, mert olyan mélységekre és magasságokra képes néhány oldalon belül, akkor Brittainy C. Cherry regényei közül választok valamit. A legutóbbi magyarul megjelent könyve a Csendfolyó volt, amiben egy olyan szerelmespárt ismerhettünk meg, akiknek kapcsolatára egy szörnyű trauma rányomja a bélyegét. Brooks és Maggie élete egyáltalán nem könnyű, főleg hogy a lány nem tudja elmondani, hogy mit érez, mert a trauma miatt megnémult. Brooks mindent megtesz, hogy segítsen a lánynak, de a kamaszszerelem nagyon ingatag. A Csendfolyóban az a jó, hogy olvasás közben a történetben eltelik jó pár év, így felnőttként is végigkövethetjük a párt, akik nem tudnak egymástól elszakadni. A Csendfolyó jó példa arra, hogy az élet viharában a legfontosabb, hogy találjunk egy olyan társat, aki mellett lehorgonyozhatunk, hiszen így a vihar nem engedi elsodródni a hajónkat.

Nyári Krisztián – Így szerettek ők (Corvina Kiadó)

Az Így szerettük ők című válogatás hatalmas siker volt anno, és szerencsére egy új részt is kaphattunk már belőle Így szerettek ők 2. címen. De én most mégis az első részt ajánlanám, mert Nyári Krisztián ezzel a csodás szerelmi történetekkel teli albummal valami olyasmit hozott az irodalomba be, ami nagyon kellett már. Nyári Krisztián anno a Facebook ismerőseit szórakoztatta azzal, hogy a magyar irodalom (írók, költők) szerelmi életéről szóló kis történeteket osztott meg. A közösség nyomására azonban végre megjelentek ezek a történetek könyv alakban, így 40 szerelmes történetet olvashatunk el Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

Kiera Cass – A szirén (GABO Kiadó)

Kiera Cass a Párválasztó sorozattal már bebizonyította, hogy jó abban, hogy szerelmes történeteket írjon. Bár az előző sorozata inkább szólt az ifjúságnak (mondjuk én felnőttként is imádtam a Nagy Ő-höz hasonló párválasztó történetetet), de most egy még különlegesebb világba viszi el az olvasót. Ez pedig nem más mint a tengerek világa, ahol a szirének élnek. Biztos, hogy te is olvastál már ezekről a különleges lényekről, de vajon milyen lenne, ha tényleg élnének?  A történet szerint sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat… Az Óceán minden törvényét megszegte, amikor beleszeretett egy emberbe, és örökre el kell hagynia a fiút, ha az Óceán tudomást szerez az érzéseiről. De Kahlen elszánta magát, hogy miután egy életen át betartotta a szabályokat, most az egyszer a szívét fogja követni.

Nicolas Barreau – Párizs ​mindig jó ötlet (Park Könyvkiadó)

Nicholas Barreu képes arra, hogy olyan magával ragadó, kedves és sok helyen vicces szerelmi történeteket írjon, amire mindig jó érzés visszagondolni. A nő mosolya, A világ végén megtalálsz, Álmaim asszonya regények szerzője most egy újabb történetet ír, ami hol játszódhatna máshol mint a szerelem fővárosában? A női főhős Rosalie, aki egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa Párizsban. Rosalie imád rajzolni, és kedvenc színe a kék. Amikor a híres gyermekkönyvíró éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie repes az örömtől. Nem sokkal később egy izgatott New York-i irodalomprofesszor ront be az üzletbe, és magából kikelve plágiummal vádolja meg a könyv szerzőjét. Rosalie felháborodottan utasítja vissza a képtelen vádat. De ahogy múlik az idő, sejteni kezdi, hogy ez a mese valami titkot rejt… Nicolas Barreau képes arra, hogy a szerelmi kalamajkákat egy olyan felvidító, de mégis nagyon annyira mindennapi helyzetekbe tegye, hogy igazi üdítő élmény olvasni a sorait.

Nina George – Levendulaszoba (Maxim Kiadó) 

Valahogy, ha szerelem, akkor annak van valami köze Párizshoz. Én sajnos még nem jártam a francia fővárosban, de már annyi könyvet olvastam, ami Párizsban játszódik, hogy lehet hogy térkép nélkül is eligazodnék az utcák és a nevezetességek között. Nina George történetének fő mozgatórugója egy különleges búcsúlevél, amit Jean-nek hagyott egykori szerelme, amikor elhagyta a férfit. Jean meg van sértve, és 21 éve nem olvasta el a levelet, pedig ez a lezáratlan kapcsolat minden napján nyomot kap. A könyvkereskedőként dolgozó férfi tudja, hogy milyen könyv lehet gyógyír a szerelmes és sebzett szívekre, de saját magát nem tudja meggyógyítani. Ahogy annak lennie kell feltűnik azonban az életében egy nő, aki odaköltözik Jean mellé. Az elvált asszony olyan érzéseket ébreszt Jeanban, amelyek létezését a férfi már rég elfelejtette. Ekkor újra kezébe veszi szerelme búcsúlevelét, és olvasni kezdi… Egy pillanat alatt minden megváltozik, és a férfi többé nem menekülhet az elmúlt évek gyötrelmei elől. Mindent hátrahagyva elindul, hogy szembenézzen a fájdalommal, a múlttal és önmagával. Egy olyan utazás veszi kezdetét, amely keresztülvisz Franciaország csodálatos tájain, és eközben feltárulnak különös sorsok, és barátságok szövődnek. Az érzések, a gondolatok és az emberek lassan átformálódnak, hogy lezárulhasson a múlt, és helyet engedjen a jelennek és a jövőnek.

Neked mi a kedvenc szerelmes regényed? Ajánlj olvasnivalót kommentben! 

gsbox_banner

Nyitókép: Alisa Anton

30 mondat, amit csak azok érthetnek meg, akik rajonganak a könyvekért

10 most kapható könyv, amit minden nőnek el kell(ene) olvasni

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *