LOADING

Type to search

Ajánlom Lakom Rácsodálkozom

Elképesztő lakások, amelyekbe mi is beköltöznénk – lehetőleg azonnal!

Share

Eddig talán csak álmodoztál az új, modern házakról, de egy építkezésbe belefogni mindig nagy áldozatokkal jár, nem is beszélve az anyagiakról… Miért ne lehetne egy tágas és gyönyörű lakásod gyorsan, elérhető áron, mindemellett teljesen felszerelve? Ideje megismerkedni a mobilházak világával! Lunk Gergellyel, a Mobil-Homes Kft. vezetőjével beszélgettünk.

Mit is takar pontosan a mobilház szó?

Ezek gyakorlatilag olyan épületek, amelyek lakhatási célra alkalmasak, azonban nincsenek földhöz rögzítve, így bármikor elszállíthatóak a telekről. Mozgathatóak, ennek ellenére felépítésük rendkívül összetett. Alapjukat egy vas vázszerkezet képezi, és van egy rétegrend a falak között, melyben purhabos szigetelés található. Az új típusú mobilházak hőszigetelése úgy lett kialakítva, hogy télen-nyáron használhatóak legyenek, 13 cm purhab szigetelés van a falakban, a tetőben és a padlóban.

Minden személyre szabható, hiszen választható a külső- és belsőborítás anyaga és annak színe is. Kemény műanyag vagy akár faborítás is kérhető – mindezt a vevő dönti el. Külső LED világítás, extra terasz, még az is választható, hogy hol helyezkedjenek el a nyílászárók! Vannak alaprajz típusok, de bizonyos mértékig minden variálható. Telepítéskor 6-8-10-12 ponton vannak alátámasztva a mobilház méretétől függően.

Felszereltségük szerint kétféle kategóriába sorolhatjuk a mobilházakat. A basic típusban a víz, csatorna és villany van beszerelve, nyílászárók kompletten behelyezve, azonban nincs gépesített, beépített fürdőszoba és konyha, azoknak a csövezése, kiállásai vannak készen a beépíthetőségre. Továbbá egyéb bútorzat sincs a basic típusú mobilházban. Ezt a típust azoknak ajánljuk, akik saját maguk szeretnék berendezni a mobilházat. A komfort verzióban már minden készen áll egy azonnali költözéshez.

Szükséges bármilyen engedély ezekhez a mobilházakhoz?

Természetesen igen, a mobilházak telepítése engedélyköteles. Jelen állás szerint, ha rákötjük a közművekre, onnantól építménynek számít, azonban Magyarországon nincs egységes jogszabály erre vonatkozóan. Ahány önkormányzat, annyiféle elbíráláson megy keresztül. Valahol bejelentés-kötelezettséget kérnek, más helyen pedig építési engedélyt.

Cégünk elvégzi a teljes körű ügyintézést, szállítást és telepítést, illetve az engedélyeztetési ügyekben is közreműködünk kérés esetén, konzultálunk a helyi illetékesekkel.

Mennyi idő alatt készülnek el a mobilházak?

Nagyjából két hónappal lehet számolni a rendelés leadástól; ennyi idő alatt elkészül és leszállításra kerül, mely azonnal költözhető. A gyártó két év garanciát vállal a mobilházakra.

Kizárólag új mobilházak képezik a kínálatot?

Értékesítünk ún. használt 3 évszakos mobilházakat is. Telephelyünkön található 60-70 darabos kínálatunk személyesen is megtekinthető. Ezek Angliából és Hollandiából érkeznek, használt állapotukra való tekintettel alacsonyabb árkategóriát képviselnek. Az angol és holland gyártmányú mobilházak elsődleges szempontja az volt, hogy hétvégi házként funkcionáljanak, leginkább tengerpartra telepítették őket. Ezeknek a mobilházaknak a hátránya mindösszesen annyi, hogy minimális a szigetelésük. Kora tavasztól őszig kiválóan lehet életvitelszerűen is használni, de télen már utólagos hőszigetelést igényelnek. Így a használt mobilházainkat elsősorban nyaralónak, hétvégi háznak ajánljuk.

 

Milyen méretben érhetőek el az új, hőszigetelt mobilházak?

Az új mobilházaink esetében háromféle méret közül lehet választani: 25, 35 és 48 négyzetméter. A mobilházban a nappaliban az átlagos belmagassága 2,50 méter, míg a többi helyiségben 2,25 méter.

Néhány alaprajz típusból ízelítő:

 

Alaprajz típus: Barcelona

Alaprajz típus: Malibu

Alaprajz típus: Palermo

 

Hitelre is vásárolhatóak?

Terveink között szerepel, hogy ez a lehetőség is elérhető legyen a későbbiekben, de jelenleg nem vásárolhatóak meg hitelre. Azonban még így is az egyik legkiválóbb lehetőség, ha valaki új ingatlant szeretne. Legfőbb erénye a mobilházaknak, hogy nem kell éveket várni rá, ellenben, ha építkezésre adjuk a fejünket, tudjuk, hogy ez nem így van…

Rendkívül gyors és kényelmes megoldást nyújtanak, és a piaci ár alatt lehet akár egy 48 nm-es új, hőszigetelt házunk. Ha valaki a jövőben mégis építkezni szeretne, melyhez a telek már rendelkezésre áll, azonban a megfelelő anyagi háttér még nem, akkor felvonulási építményként is használhatja, míg a háza felépül. Így nem kell százezreket elköltenie havonta albérletre, és az építkezés befejeztét követően továbbértékesítheti a mobilházat.

A Mobil-Homes kínálata ITT érhető el!

Mobil-Homes a Facebookon!

gsbox_banner

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *