LOADING

Type to search

Rácsodálkozom Utazom

Úticél, ami jót tesz az egészségednek… ez az új őrület!

Share

Heverni a tengerparton? Megmászni egy hegyet? Várost nézni? A tudatos utazók ma már máshogy (is) választanak…

A világból ezer felől árad ránk az egészségünkre káros anyagok sora. Nehéz kikerülni őket, hiszen a levegőben, a rosszul megválasztott kozmetikumainkban és az ételeinkben is benne vannak. Hét helyet mutatunk, ahol pihenve szépülhetsz, és tisztulhatsz meg, ám ehhez repülőre kell ülnöd, de minden percét megéri majd, amit ott töltesz.

Tulum (Mexikó)

forrás: http://croissants-and-couture.tumblr.com/post/155530705959/seaside

Tulum a legújabb egészséges utazási helyszín, ahová mostanság mindenki elmegy. Mexikó azért népszerű, mert csodás és érintetlen partjai rejtve vannak a nyüzsgő élettől. Az óceán tiszta, a homokos fehér strandok mellett felderítetlen maja romokra lelhetsz és úgy érezheted, hogy te lehetsz az első, aki felfedezi a környéket. Tulum kedvez a vegáknak, és a vegánoknak, mert rengeteg jó éttermében mindenki kiválaszthatja az egészséges ebédjét, vagy vacsoráját.

Sedona, Arizona

forrás: http://davecurry8.tumblr.com/post/166322981648/sedona-sunset

Az élénk vörös kőzetek között vajon mi lehet az, ami gyógyító energiákkal tölti fel az odaérkezőket? Erre nem tudjuk a választ, de az biztos, hogy valami van a helyen, ami pozitív tulajdonságokkal bír az odaérkezőkre. Sedona kövei között van egy ösvény, amin végigsétálva sok zarándokkal találkozhatunk, akik itt meditálnak, jógáznak, vagy csak fekszenek a talajon, amiből árad a gyógyító energia.

Jeffreys öböl, Dél-Afrika

forrás: http://ajyearly.tumblr.com/post/93639846109

A fokvárosi strand az aktív pihenés szerelmeseinek kedvenc helye lett. Ha még nem próbáltad a szörföt, akkor ez a legjobb hely, ahol elsajátíthatod ezt az életformát. Jeffreys strandját szerte a világból látogatják, mert nagyon jók itt a hullámok, és a kezdők és a profik is meglovagolhatják őket. A strandon rengeteg hely van kialakítva, ahol egy-egy szörfözés között jókat lehet pihenni, olvasni, és regenerálódni, hogy aztán újult erővel szelidítsük meg a természetet.

Bali, Indonézia

fotó: pexels.com

Álomszerű strandok, paradicsomi idillel. Bali hasonló hely, mint Sedona, ennek a helynek is saját különleges energiája van. A leghíresebb mágikus helye a Pura Tirta Empul, ahol a balinézek és a turisták is előszeretettel megmerülnek, hiszen itt megtalálják a lelki és a testi gyógyulást is.

Joshua Tree Nemzeti Park, Kalifornia

forrás: https://americasgreatoutdoors.tumblr.com/post/164895862239/the-night-sky-over-joshua-tree-national-park-is-a

Ha szereted a természetet, és csak úgy tudsz jót pihenni, ha közel érzed magadat a talajhoz és szívesen nézed éjjelente a csillagokat, akkor ez a nemzeti park igazi paradicsom lesz számodra. A Joshua Tree park híres a csodás fájáról, de itt lehet a legjobban megfigyelni a Tejutat, és a színes égboltot, hiszen a fényszennyezés nagyon minimális, így a csillagok jobban látszódnak.

Reykjavik, Izland

forrás: http://chartno3.tumblr.com/post/148065909827/hold-still-for-a-second

Nem is kell annyira messzire menni, hogy gyógyító helyekre akadjunk. Már fapados járat is repül Izland fővárosába, ami mellett megtalálod a Blue Lagoon névre hallgató wellness központot, ahol a természetesen meleg forrásokból kialakított medencékben lazulhatsz. Itt választhatsz a rengeteg féle gyógyító iszapból, van vízmasszázs, és bár a belépő borsos árú, de kihagyhatatlan ha Izlandon jársz.

Dharamsala, India

forrás: http://dwvstheworld.tumblr.com/post/13557144298/next-up-was-the-mountain-town-of-dharmsala-best

Dharamsala város mellett a Himachal Pradesh domboldalában található a Dalai Láma otthona is, de maga a város is tele van kolostorokkal, és festői szépségű tájakkal. Itt található a tibeti orvostudományi és asztrológiai központ, de holisztikus, ayurvédikus wellness központokra is akadhatsz. Ha ellátogatsz ide itt biztos, hogy feltöltődhetsz, meditálhatsz és önkéntes munkát is végezhetsz, hogy megtisztulj.

forrás

Már most elutaznál ezekre a helyekre? Akkor ezek az oldalak segíteni fognak megtervezni az utazást!

 

Idén tervezd okosan az utazásaidat, íme 4 szuper honlap, ami segíthet spórolni!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *