LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Amit eddig tudunk Megan Markle és Harry herceg közelgő esküvőjéről…

Share

Több millió ember várja már Megan Markle és legkisebb herceg, Harry esküvőjét, ami holnap lesz. A szokásoktól eltérően azonban egy-két dolog másként történik. Hogy pontosan mi? Olvasd el!

Az egész világ felbolydult, amikor 2017 novemberében kiderült, hogy Harry herceg eljegyezte színésznő barátnőjét, Megan Markle-t. Az angol királyi család szigorú szabályai úgy tűnik enyhülni látszanak, hiszen a május 19-én tartandó esküvőn lesznek érdekes momentumok.

A pontos dátum

fotó: https://twitter.com/KensingtonRoyal/

Az esküvőt 2018. május 19-én szombaton tartják. Ez már önmagában is egy különleges dátum, mert a legtöbb királyi esküvőt hétköznapokon szokták tartani. A szertartás délben kezdődik majd angol idő szerint.

Hol lesz a szertartás?

Az esküvő a Windsori kastély Szent György kápolnájában lesz. Ez a kápolna már sok angol királyi esküvőt látott, és fotókról és közvetítésekből mi is jól ismerjük.

Milyen lesz a szertartás?

Amikor magát az esküvőt bejelentették a királyi palota azt mondta, hogy az esküvő tükrözni fogja a pár karaktereit és személyiségét. Többek között saját esküt mondanak majd el. A szertartás így egyszerre lesz szórakoztató és örömteli esemény a palota szerint. Ez sem mindennapos, de kíváncsiak leszünk, hogy milyen újítóak lesznek Harryék!

A templomtól vezető út

A szertartás után a királyi házaspár kocsival vonul majd el 13 órakor a Szent György kápolnából, és tesz egy kört autóval, hogy az összegyűlt emberek is lássák a friss házaspárt. A menet a Szent György kápolnába tér vissza, ahol a pár fogadja a gratulációkat.

A szertartás utáni buli

Természetesen nem marad el majd az esti buli sem, amit Charles herceg, Harry édesapja ad majd. Ennek helyszíne nem nyilvános, hiszen ide csak a család és a közeli barátok hivatalosak.

Kiket hívtak meg a szertartásra és a lagzira?

Természetesen Harry nagymamája, II. Erzsébet királynő, és más királynők és királyok részt vesznek az esküvőn Harry családjából, és Meghan édesanyja. Édesapja sajnos nem vesz részt az eseményen. Továbbá meghívást kapott az Amerikai Egyesült Államok egykori elnöke Barack Obama és felesége Michelle, de állítólag a brit kormány aggódik, hogy Donald Trump megsértődik, ha az egykori elnök ott lesz a lagzin, a mostani pedig meghívót sem kap.

 

Mit tudunk az eljegyzési gyűrűről?

A gyűrűt maga Harry herceg terveztette meg menyasszonyának. A középső kő Botswanából származik, ahová a pár együtt látogatott augusztusban. A mellette lévő gyöngyök Diana hercegné (Harry édesanyja) egykori gyűjteményéből vannak. A gyűrűt a Cleve and Company készítette el a jeles napra.

Miért különleges a dátum?

Az esküvőt azért tartják május 19-én, mert addigra Katalinnál és babájánál már letelik a kritikus időszak, így emberek közé vihetik a következő királyi csemetét. Továbbá több szakértő szerint azért is a korai esküvő mellett döntött Megan és Harry, mert szeretnék, hogy Fülöp herceg, azaz Harry nagyapja is meg tudjon jelenni az esküvőn. A 96 éves király nagyon közel áll unokájához, ám az egészsége már sokat rakoncátlankodik. Egy másik kevésbé romantikus tény is kötődik a dátumhoz: Boleyn Annát , az egykori királynőt ezen a napon végeztette ki VIII. Henrik 1536-ban.

gsbox_banner

forrás

Érdekelnek a királyi eljegyzések is? Akkor nosza olvasd el ezt is: 

Ők hogyan teszik fel a *nagy* kérdést? Íme a brit uralkodócsalád eljegyzési körképe!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *