LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Amikor a lelked másik felére találsz… avagy lehet, hogy ikerláng-szerelemben élsz?

Share

Előfordult már veled, hogy megpillantottad, és azonnal tudtad, hogy közötök lesz egymáshoz? Hogy mindenáron beszélned kell vele? Hogy már az első randin úgy érezted: hazaérkeztél? Hogy egyszerűen képtelen voltál megtartani azt a bizonyos három lépés távolságot?

Lehet, hogy az ikerlángoddal találkoztál.

Az ikerlángod ugyanis olyan személy, akivel nem csak fizikai, hanem mély lelki és szellemi közösséget érzel. Állítólag, amikor két ikerláng találkozik, olyan erős vonzás alakul ki köztük, mintha két mágnes tapadna össze, annak ellenére, hogy nem ismerik egymást évek óta.

Az ikerláng azonban nem összekeverendő a lelki társsal. Bár mindkét típusú párkapcsolat lehet intenzív és szenvedélyes, mégis nagy különbség van a kettő között. A lelki társad a tökéletes partnered, akivel remekül megértitek egymást, az ikerlángoddal viszont inkább olyanok vagytok, mint tűz és víz, mint a yin és a yang. Ami benned megvan, belőle hiányzik, és ami benne van meg, abból te szenvedsz hiányt, annak ellenére, hogy nagyon sok közös van bennetek. Igazi átalakító hatással vagytok egymásra, ami gyakran elég fájdalmas is lehet.

Rengeteg közös vonást fedeztek fel a másikban: hasonló az érdeklődési körötök, ugyanazok a szenvedélyeitek vagy a hobbijaitok, ezért nem is törődtök azzal, hogy az ikerláng-találkozás elsöprő ereje gyötrelmes is lehet.

Az egész ikerláng-téma legérdekesebb része ugyanis az, hogy a legfájdalmasabb tapasztalatokat tartogatja, amelyeket valaha is átéltél. Még azután is hosszú ideig őrlöd magad miatta, miután egyértelműen vége lett a kapcsolatotoknak.

Ez azért van, mert az ikerlángod azért jött az életedbe, hogy megtanítson neked bizonyos leckéket. Előcsalogatja a legszenvedélyesebb énedet, és legyen szó mélyen megbúvó gyerekkori traumákról, függőségről, önértékelésről vagy egyfajta szellemi ösvényre lépés vágyáról, az ikerlángod előtérbe hozza ezeket a témákat, és akaratlanul is szembesít velük. Ez a szituáció pedig igazi önismereti utazásra késztet, valamint arra, hogy igenis foglalkozni kell a „sötét oldalunkkal” is.

Attól függően, hogy hol tartasz az önfelfedezésben, az ikerláng-kapcsolat nyújtotta érzelmi hullámvasút és tanulási folyamat évekig is eltarthat. Tükröd tart eléd, az őrületbe kerget, és rámutat azokra a tulajdonságaidra, amelyeket nem szívlelsz magadban.

Előfordulhat, hogy épp túl sokat iszik vagy költekezik, és szeretné, ha asszisztálnál ehhez. Néha kihasználja a gyengeségeidet, és olyan, mintha nagyon is jól tudná, mire harapsz igazán – te mégis imádod, és olyan, mintha megmagyarázhatatlan kapocs lenne köztetek.

Minden ember életében előfordulhat, hogy egyszer csak betoppan az a bizonyos személy, aki egy személyben hozza el az őskáoszt és a földöntúli örömöt.

Ha az ember felismeri az ikerláng-kapcsolat tanító jellegét, képes túltenni magát a szívfájdalmon, és megtapasztalja, hogy nincs egyedül ebben a helyzetben, könnyebben veszi majd az akadályokat, és mindennél többet tanulhat – elsősorban nem másról, mint saját magáról.

Ez pedig azért mégis csak megéri, nem?

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

A szerelem a hétköznapokban *is* csodálatos, ugye?

Szívet melengető rajzokat hoztunk egy koreai művésztől, aki a részletek megformálásának nagy mestere. Csak nézzük és mosolygunk… A művész neve egyébkén Puuung és rengeteg követője van az Instán. Nem csoda, mi is imádjuk a képeit! Még több itt: Grafolio | Facebook | Instagram | Twitter Tetszett?

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *