LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Tanítsd meg a fiaidnak, hogy a nők nem értük léteznek…

Share

Sőt! Tanítsd meg neki, hogy hallja a nők hangját… Anyaként ez kötelességed, hiszen a következő generációt neveled!

Tanítsd meg a fiadnak, hogy egy nőnek nem kell ’kaphatónak’ lennie ahhoz, hogy érdemes legyen figyelni rá.

A különbség a bók és a feltételezett tulajdonjog között ugyanaz, mint ami egy valódi beszélgetés, és egy idegen által odavetett ’Szexi vagy, megadod a számod?’ közt. A különbség a bók és a bántalmazás között a kölcsönös egyetértés, hogy én egy teljes értékű ember vagyok. A különbség a bók és a támadás között az, hogy van e lehetőségem választ adni. Van-e lehetőségem választani.

Szóval tanítsd meg a fiaidnak, hogy egy nő teste nem az ő tulajdonuk.

Hatalmi kérdés. A férfiak akik nyilvánosan környékeznek meg nőket úgy érzik, hogy joguk van érvényesíteni a hatalmukat egy passzív alanyon. Hogy ők döntik el, megkapnak-e valakit, vagy sem.

Míg te azt mondod, hogy ez a valóság, amin nem lehet változtatni, addig én azt mondom, hogy nem tudok felvenni egy miniszoknyát anélkül, hogy ne érezném célpontnak magam. Az, hogy te bókolni akarsz rendben van, de ezt kérlek kedvesen tedd, hogy biztonságban érezzem magam. És ne kellemetlenül. Vagy feszengve.

Szóval tanítsd meg a fiaidnak, hogy egy nőt nem a teste határoz meg.

Azzal töltöd az időd, hogy kritizálod a bőröm, a hajam, hogy miből nincs elég, miből van túl sok, a mosolyom, a műveltségem, a hozzáállásom, és mégsem jut eszedbe, hogy bárhogy is azonosítom magam, akkor is nő vagyok. Megérdemlem, hogy hallják a hangom.

Szóval tanítsd meg a fiaidnak, hogy hogy az élet nem egy harc férfiak és nők közt.

Hogy mi az én valóságom? Egy olyan világba születtünk, ahol a nők a mai napig el vannak nyomva az ősi patriarchális rendszerben, ami felhatalmazza a férfiakat, hogy a szexuális visszaélést használják arra, hogy ez így is maradjon.

Olyan világban élünk, amikor a nők kevesebb bérért dolgoznak, amikor még mindig többet nyom a latba a külsejük, mint a felkészültségük, vagy a tehetségük. Olyan világban élünk, ahol a férfiaknak az kellene kérdezni:

Oké, és ÉN, mit tehetek, hogy ez javuljon?

Majd mikor meghallod a hangunk, végre igazán meghallod, a változás útjára léphetünk, és a valódi egyenlőség elérhetővé fog válni.

De addig kérlek, ne felejtsd el, hogy nem te döntöd el, eleget hallottál-e.

Mert amíg a társadalmunk megérti, hogy senkinek sem kéne kiszolgáltatottan a nyilvánosság elé állnia ahhoz, hogy az emberek elhiggyék, hogy baj van, ebből sosem lesz elég.

Hosszú még az út… Kezdd el te: jól neveld a gyermeked.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Szex a csók előtt: hogyan kezelik a 15 éves lányok a pornófüggő fiúkat

Szavakkal bántani… ismerd fel az abúzus embereket!

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *