LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Kipróbáltuk Szépítkezem

“Évekig csak hobbi volt nálam a krémkészítés…”

Share

Nyulász Viktória a BLADE és DROPS natúrkozmetikum márkák alapítója elhagyta a járt utat a járatlanért. Kevesen merik ezt meglépni…

Divatos kifejezés lett manapság az önmegvalósítás, azonban kevesen váltják valóra ténylegesen az álmaikat. Biztosan sok emberben felmerül az igény, hogy készítsen valami kézzelfoghatót, hogy olyan munkája legyen, amely során szó szerint letehet valamit az asztalra. Nem volt ez másként a BLADE és a DROPS termékek készítőjével, Nyulász Vikivel sem.

Mi motivált abban, hogy saját márkát alapíts a hazai natúrkozmetikum piacon?

Éveken át csupán egy hobbi volt számomra a krémkészítés, de tudatosan igyekeztem a mesterséges kozmetikumokat kicserélni természetes alapanyagú készítményekre. Rengeteget kutakodtam az interneten, tanfolyamokon vettem részt és magamnak gyártottam krémeket. 2016-ban hagytam ott a főállásomat és akkor döntöttem el, hogy ez lesz a főirány. Hivatalosan is kozmetikumkészítő szerettem volna lenni és vállalkozást indítani.

Mivel foglalkoztál korábban?

Közigazgatási területen irodai munkát végeztem, túl sok kapcsolat nincs a két foglalkozás között. Azonban úgy gondolom, hogy ez itt a lényeg; akik irodai munkát végeznek, számítógéppel dolgoznak, azokban felmerülhet az igény arra, hogy alkossanak valamit. Én nem sütés-főzéssel kötöttem le az energiáimat, hanem ezek a készítmények voltak azok, amelyeket fizikailag előállítottam.

Az első márkám, a BLADE, 2016 nyarán született meg, amely kifejezetten szakállápolási termékeket takar. Ez családi ihletésű volt, az öcsém szakállat növesztett, és neki volt ezekre szüksége. Nem akartam én lenni a harmincadik, aki krémeket gyárt, így olyan irányba indultam, ahol volt még lehetőség a piacon. A szakállas ismerősök rögtön rám találtak, az ő segítségükkel tudtam fejleszteni a termékeket, értelemszerűen ezeket nem tudtam magamon kikísérletezni.

Hányan alkotjátok jelenleg a vállalkozást?

Már az elején ráébredtem arra, hogy nem lesz elegendő az, hogy jó terméket gyártok, szükség van valakire, aki segít ezek eladásában. Így kerültem össze Thurzó Kamillával, aki azóta társam is a cégben. Őt annyira megfogta ez a téma, hogy azt mondta, nem csak besegítene a marketingben, de be is szállna a vállalkozásba. Ő készíti az márkák arculatát és a marketing kampányokat, én pedig a termékeket.

A DROPS márka alatt kifejezetten női termékeket találhatunk, ennek mi a története?

Sokan szeretik a férfikozmetikumaimat, és kérdezték a nőismerőseim, hogy lányoknak miért nem gyártok valamit. Így aztán belevágtam, de itt is az volt a fő szempont, hogy olyat hozzak létre, amellyel újítani tudok. A DROPS termékkínálatát samponok és hajbalzsamok képezik. Ezek hosszú fejlesztések után nyerték el végleges formájukat; nem könnyű létrehozni ezeket kizárólag természetes anyagokból… Ugyanis itt nagyon fontos, hogy megfelelő mértékben habzó legyen és illatos – hogy hozza ugyanazt az eredményt, amelyhez az emberek hozzászoktak a nagy márkáktól, de mindezt káros adalékoktól mentesen. Így született meg tavaly karácsonykor a DROPS.

Hol szerzed be a szükséges alapanyagokat a gyártáshoz?

Különböző forrásaim vannak, sajnos Magyarországon nem igazán érhetőek el olyan minőségű és tisztaságú alapanyagok, amelyeket használni szeretnék, így külföldi forgalmazóktól vásárolok. Ezt leszámítva viszont a dobozokat és csomagolóanyagokat hazai gyártóktól szerzem be.

Mint említetted közigazgatási területen dolgoztál, amely egy biztonságos munkakörnyezetnek mondható. Nem volt nehéz elszakadni ettől a stabilitástól és belevágni az ingoványos, kockázatos vállalkozói létbe?

Azért nem volt nehéz erről lemondani, mert régen is sokat dolgoztam, és most is – csak jelenleg egészen másként! Itt minden egyes nap tudom, hogy magamért és a vállalkozásomért teszem, amit teszek. Minden reggel azért kelek fel, hogy a saját jövőmet építhessem, és ez a fajta önmegvalósítás az, amelyet az előző munkahelyem nem tudott megadni.

Óriási kockázattal jár, ezt elismerem. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy vállalkozás beindításához tőkére van szükség. Megértem, hogy sokan ódzkodnak attól, hogy feléljék a félretett pénzüket és belevágjanak egy kezdetben bizonytalan projektbe. Azonban elkötelezetten hiszek abban, hogy pozitívan kell hozzáállni. Nem volt nekem sem egyszerű, elém is gördültek akadályok. Nehéz volt belépni a vállalkozói életbe, hiszen korábban sosem foglalkoztam vele, egy egészen újfajta gondolkodást igényelt. Vállalkozni nem egyszerű, de el kell kezdeni és mindig csak a következő lépésre koncentrálni.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még csak fontolgatják, hogy vállalkozni kezdenek?

Én azt mondom, nem kell félni. Engem is sokan féltettek, hiszen létezik az a sztereotípia, hogy nőként, vagy úgy általában is, nehéz beindítani egy vállalkozást Magyarországon. Nem kell tartani a hatóságoktól, a különböző bürokratikus intézményektől. Nekem csupa pozitív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Ha emberként mész be és elmondod, hogy mit szeretnél, nincs olyan, hogy valaki rosszul fogadna téged. Persze a hatóságoknak rossz a hírük, hiszen az a dolguk, hogy ellenőrizzenek. De lehet velük partnerként is együttműködni, nem ellenségek.

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Mindenképpen szeretnénk növekedni, új termékek piacra dobása is kilátásban van. Jelenleg két illatban érhetőek el a hajápoló készítményeink, viszont minden hajtípusra megtalálható a megfelelő termék. Az illatok kínálatát mindenképpen szeretném bővíteni.

Hogyan tudnád összefoglalni a vállalkozásod küldetéstudatát?

Szeretném bebizonyítani azt, hogy ha valami kézműves és természetes, nem jelenti azt, hogy majdnem olyan jó, mint más nagyobb márkák. A natúrkészítmények legalább ugyanolyan jók, viszont nem ártalmasak egészségünkre. Továbbá fontos, hogy az egészségtudatos életmód nem csak a táplálkozásban és a sportban merül ki, hanem a kozmetikumhasználatban is. Figyeljünk arra, hogy mit juttatunk be a szervezetünkbe, mi szívódik fel a bőrünkön és a hajunkon keresztül… 

Ugye Te is szeretnéd kipróbálni? 😉

A BLADE termékek megtalálhatók a BLADE webshopban, a DROPS hajápoló termékeket pedig ITT találod!

Értesülj elsők között az újdonságokról és az akciókról a  BLADE és a DROPS Facebook oldalán!

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *