LOADING

Type to search

Budapest Élem Ez+az Inspiráció

Nem virágra van SZÜKSÉG, hanem bugyira!

Share

Segítsünk, ez egy nagyon jó kezdeményezés!

Nőnapon virágot kapni kedves figyelmesség és melyik nőnek ne esne jól, ha gondolnak rá, ha egy kis figyelmességgel lepik meg. Ám vannak nők, akiknek nem hogy figyelmességből nem jut soha, de életüket csupa fájdalom, nélkülözés és megannyi nehézség kíséri. Ők azok, akik nem a saját, meleg, otthonukban élnek, hanem menedékhelyen. Az espell Zrt. és a “RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány közös csapata nőnap alkalmából hajléktalan nőket szeretne segíteni azzal, amire a legnagyobb szükségük van.

Ahogy Facebook oldalukon is olvashatjuk:

“Az idei nőnapon az espell újra azokkal a nőkkel szeretne szolidaritást vállani, akik nem kapják meg az obligát nőnapi vágottvirágot a munkahelyeken. Az érintettek emberi méltóságát és személyiségi jogait szem előtt tartva, a területen dolgozó szociális munkásokat bevonva szeretnénk segíteni, és kérünk benneteket is, hogy segítsetek.”

2018. február 21-étől fehérnemű- és törölközőgyűjtést szerveznek a menedékhely lakói számára, melynek keretében az alábbiakat várják:

– bugyi
– trikó
– zokni
– harisnya
– törölköző

Kérik, hogy az adományozók kizárólag ÚJONNAN VÁSÁROLT fehérneműket hozzanak.

“A lehető legegyszerűbb darabokra van szükség: sima pamut fehérneműk, a kínai boltokban kapható darabok tökéletesen megfelelnek. Minden méret jöhet, de leginkább nagy méretekre van szükség, L, XL. Törölközőből használt, kimosott darabokat is várnak.”

Az összegyűjtött adományokat az espell március 7-én szállítja el RÉS Alapítvány által üzemeltetett éjjeli menedékhelyre.
Az adományokat az espell irodájában lehet leadni (de postán keresztül érkező adományokat is örömmel fogadják) február 21-től március 7. délig minden munkanapon 8:30-18h-ig. Cím: V. Belgrád rkp. 26. II. em. 1.

A kezdeményezésről további információt itt találtok

Az ügyhöz még tartozik egy olvasmány is, melyet mindenkinek ajánlunk figyelmébe: https://24.hu/kozelet/2018/02/03/elsirtam-magam-amikor-lett-fogam-a-fejlampas-asszony-tortenete/

Szóval, a lényeg, hogy most is lehet jót tenni! Éljetek vele!

 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *