LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom Rácsodálkozom Utazom

23 mágikus hely a világban, ahová egy Harry Potter rajongónak el kell utazni!

Share

Harry Potter rajongók! Figyeljetek, és jegyzeteljetek, mert ezek a mágikus helyek tuti felkerülnek a ti bakancslistátokra is! 

Rengeteg gyerekkel és felnőttel szerettette meg az olvasást J. K. Rowling, aki megalkotta a Harry Potter univerzumot. A Roxfortban tanuló varázslótanonc és diáktársai még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek, hiába telt el már több mint 20 év az első könyv megjelenése óta. Bevallom én régóta rajongok már Harry Potterért, így minden érdekel a varázsvilágról és ez alól a filmek sem kivételek. Jöjjenek most azok a helyszínek, ahová az igazi rajongóknak egyszer az életben el kell zarándokolni, hogy lássák, hogy hol vették fel a film különleges jeleneteit, vagy éppen hol kezdte el írni Rowling a híres történetet.

Alnwick kastély, Anglia

fotó: http://pagewoman.tumblr.com/post/166388143111/alnwick-castle-northumberland-england

Harry Potter és osztálytársainak első repülési órájukat az Alnwickban található kastély kertjében rögzítették. A kastély nagyon régi történelmi hely, állítólag az 1000-es évek végén már állt.  A roxforti kastély külső képeihez az ihletet a Lacock-apátság, az Oxfordi Egyetem és a Durham-katedrális adta.

The Elephant House, Skócia

fotó: http://artschoolglasses.tumblr.com/post/162291053953/a-very-potter-birthday-for-me-today-saw-the-grave

Amikor J.K. Rowling elkezdte írni a Harry Potter-sorozatot egyedülálló anya volt, aki pénzügyi gondokkal küzdött. Sok időt töltött el ennek a kávéháznak a hátsó helyiségében, ami Edinburghben, Skócia szívében található. Itt hozta létre azt a varázslóvilágot, amit mi a könyvekből ismerhetünk. A kávézó azóta zarándokhely a Potter rajongóknak, így van egy emléktábla az épület falán is, ami Rowlingról szól.

Leadenhall piac, London

fotó: http://mrkirbyphotography.tumblr.com/post/168568862509/leadenhall

A londoni Leadenhall piac adta az inspirációt a regényekben szereplő Abszol út nevű híres varázslóutcának. A könyvekben itt tudják megvenni Harryék az összes tankönyvüket, seprűjüket és minden szükséges dolgot a roxforti iskolai élethez.

 

http://goodstuff.hu/2016/08/24/roxfort-kavezo-nem-csak-harry-potter-rajongoknak/

A Jacobite vonatút, Skócia

fotó: pexels.com

A Jacobite gőzmozdony vonala Fort Williamból (Skócia nyugati partja) Mallaigig tart. A vonatút nagyszerű kilátást nyújt a csodás skót dombokra, és átmegy azon a hídon, amelyen a híres Roxfort Express is a Harry Potter filmekben. Sajnos a vonaton nem kapható csokibéka, de bátran felszállhatunk mi is rá, hogy gyönyörködjünk a skót vidékben.

Black Park, Anglia

fotó: Warner Bros

Sajnos ez a park nem rejt unikornisokat, sem kentaurokat (legalábbis eddig még nem láttak egyet sem), és Aragoggal az óriáspókkal sem találkozhatunk, de a Black Park adott otthon a Tiltott rengeteg felvételeinek a Harry Potter filmekben.

Czocha vár, Lengyelország

Ha még mindig várod a levelet a Roxforttól, akkor menj elébe a dolgoknak. Irány Lengyelország, ahol egy kastélyban berendezték a Harry Potter világ híres varázsiskoláját. Ebben a legyen kastélyban megelevenedik az igazi varázsvilág. Itt a vendégek részt vehetnek a mágikus tanórákon, kipróbálhatják a kviddicset, és megtalálhatják a varázsszakmák közül a kedvükre valót.

Georgian House Hotel, London

fotó: Pinterest

A Griffendél tornyának igazi mása lelhető fel ebben a londoni hotelben, ahol a szobákban mágikus üstök vannak, pattog a kandallóban a tűz és mindenféle más varázslat várja az itt megszállókat. Pont úgy, mint az igazi Griffendél klubhelyiségben!

Harry Potter varázsló világa, Florida

fotó: https://www.universalorlando.com/

Az Orlando-i Universal Studióban nézhető meg a Harry Potter filmek helyszíneinek élethű másai. Itt is végig járhatod az Abszol út híres boltjait, de leruccanhatsz a Roxmortsba is inni egy finom vajsört a Szárnyas vadkan nevű kocsmába, ha ahhoz van kedved.

Kings Cross, London

fotó: http://rebecca-dearest.tumblr.com/post/147692263585/my-dream-was-to-visit-kings-cross-station-before-i

Ha Londonban jársz ne hagyd ki a Kings Cross pályaudvart, hiszen a 9 és háromnegyedik vágány legendás a könyvekben és a filmekben is. Itt lehet ugyanis átjutni az emberek világából a varázsvilágba, és innen viszi el a diákok szeptember elején a vonat Roxfortba. A Kings Crosson fotózkodhatsz a falnál, ráadásul pont úgy fog tűnni, mintha te is éppen a Roxfortba indulnál.

Bodleian Könyvtár, Oxford

A Roxfort könyvtáras jeleneteit a híres Oxfordi Egyetem könyvtárában vették fel. Hermione kedvenc helye a könyvtár tehát a valóságban is létezik, és látogatható. Vajon a polcokon megtaláljuk a varázslásról szóló könyveket is?

Krisztus temploma katedrális, Oxford

fotó: http://artschoolglasses.tumblr.com/post/135400098424/christ-church-cathedral-oxford

Ez a templom adta a filmekben szereplő roxforti nagy terem jeleneteinek alapját. Itt vették fel a legtöbb nagy termes jelenetet. A hosszú asztaloknál ültek a diákok és hallgatták Dumbledore beszédét.

Harry Potter varázsvilága, Japán

Harry Potter rajongóknak már van Osakában is egy saját helye, ahol a könyvekhez és filmekhez hasonlóan megtalálható a roxforti tó, amiben állítólag sellők laknak, és itt is van egy Roxmorts (a Roxfort melletti varázsfalu), és a Tiltott rengeteg erdőben is lehet barangolni.

Harrow Hall, London

fotó: Warner Bros

Flitwick professzor óráinak jelenetét a londoni reptéri iskolában a Harrow Hallban vették fel. Ebben az osztályteremben rögzítették, ahogy Flitwick megtanítja Harryéket tárgyakat lebegtetni, több kevesebb sikerrel.

Millennium híd, London

A Harry Potter és a Félvér herceg című filmben a halálfalók Londonra támadnak, és szétzúzzák a Millenium hidat, amin éppen a gyanútlan emberek sétálnak.

 

A londoni állatkert, London

fotó: https://www.zsl.org/zsl-london-zoo

Emlékszel még az első film híres jelenetére, ahol Harry beszél az állatkertben a kígyóval, majd egy varázslat hatásra eltűnik az üveg és a kígyó kiszabadul? Ez a helyszín valós, bár reméljük, az idelátogatók ide nem szabadítjátok a világra az anakondát.

A Warner Bros. Studio Tour, London

fotó: https://www.visitlondon.com

A londni Warner Bros Stúdió szervez egy túrát, ahol minden megtalálható, mint a regénybeli Roxfortban. A tárlatban minden teremben külön helyszínek vannak berendezve, így teljesen olyan, mintha mi is a varázslók híres iskolájában járnánk. Én hamarosan ellátogatok ide, úgyhogy majd elmesélem, hogy milyen volt 🙂

Privet Drive 4 , Little Whinging, Surrey megye

fotó: https://commons.wikimedia.org

Itt kezdődött minden, hiszen itt nőtt fel a híres Harry Potter Petúnia nagynénje és családja házában. A jeleneteket valójában Martins Heronban vették fel, ami Berkshire-ben található, de az igazi rajongók felfedezték, hogy a filmben szereplő háznak van egy hasonló változata Surreyben, bár ilyen utca sajnos a valóságban nincs.

Goathland állomás, Anglia

fotó: https://www.tripadvisor.co.uk

Észak-Yorkshire-ben található meg az a pályaudvar, ami a Roxfort melleti falunak Roxmortsnak adta a helyszínt. Itt is megáll állítólag a híres Jacobi gőzvonat is, de sajnos nem szállít senkit sem el varázsló iskolába.

Wynott’s Wands, Massachusetts

fotó: Tripadvisor.com

A Salemben található város híres a boszorkányairól. Biztos te is hallottál már a salemi boszorkányperekről, ahol több helybélit ítéltek el. Ebben a házban mindent megtudhatsz az igazi boszorkányokról, és a mágiáról így ez is kihagyhatatlan hely, ha éppen Amerikában jársz.

Lacock Abbey, Anglia

fotó: Wikimedia Commons

A 13. század elején épült faluban található meg ez a híres építmény, ami sokszor feltűnik a Harry Potter filmekben. Látható például a Titkok kamrája részben és a Félvér hercegben is itt sétálnak a szereplők.

Kviddics Világ kupa, Észak-Karolina

Igen, a kviddics a valóságban is egy sport, és tényleg van világkupája, bár a játékosok sajnos itt nem repülnek, mint a könyvekben/filmekben. De ha Amerikában jársz és érdekel ez a sport, akkor te is megnézheted, hogy hogy játsszák varázslat nélkül és még drukkolhatsz is a csapatoknak, hiszen van ugyanúgy kupájuk, amit a legjobb csapat kap meg.

Balmoral Hotel, Skócia

fotó: Wikipedia

Ez a gyönyörű hotel Edinburghban található, és a 1900-as évek végén épült. J.K.Rowling itt fejezte be az utolsó könyvet (Harry Potter és a Halál erkélyei), így igazán örömteli helyszín ez a rajongóknak.

A Harry Potter varázsló világ, Los Angeles

London, Osaka, és Florida után itt a legújabb Harry Potter világa, ahol körbejárhatod a híres és varázslatos helyszíneket. Az Universal Studió ad helyszínt ennek a hatalmas helynek, ahol megnézhető nagyon sok filmes ereklye és felépített díszlet.

forrás

Te hová látogatnál el azonnal? 

Ezt is olvasd el, ha szereted a Harry Potter filmeket!

12+1 extra részlet, amit tuti, hogy nem vettél még észre a Harry Potter filmekben

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. Szabina 2018-02-25

    Szia!
    Én azért még ide sorolnám az Angliában található Gloucester Cathedral-t is, ami szintén egy forgatási helyszín volt. Ha rákeresel akkor egyből felismered a helyszínt 🙂

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *