LOADING

Type to search

Családozom Élem

Egyedülálló anya vagyok – és *ezért* hagytam fel a randizással

Share

A fiam három hetes volt, mikor először megkérdezték tőlem, hogy mikor fogok elkezdeni randizni. Felnéztem a szoptatásból és csak arra gondoltam… ha én azt tudnám…

’Szóóóval, mikor teszed oda magad újra?

Ahogy a fiamat néztem, – akit akkor épp szoptattam – az jutott eszembe, mennyi erőfeszítésembe kerülne találnom valami göncöt, aminek nincs babahányás szaga. Nem álltam készen arra, hogy értékes órákat áldozzak egy ismeretlen pasasra, amikor aludhatok is helyette, szóval a ’Te normális vagy?!’ harapós felkiáltásommal nyertem magamnak egy kis időt.

De ahogy teltek-múltak a hónapok, mindig találtam valami kifogást, hogy halogassam a témát: Újra elkezdek randizni, amint a gyerek végigalussza az éjszakát/elkezd járni/nem vagyok elfoglalt/fogyok 10 kilót… Így a hónapokból évek lettek.

És most, hogy a fiam 3. születésnapját ünnepeltük, rájöttem, jól tettem, hogy vártam.

Rájöttem, hogy amikre kifogásként gondoltam, valójában támpontok voltak – volt időm magamra és a fiamra, és arra is, hogy kitaláljam, mit akarok. Felállítottam az igényeket. Mire is vágyom egy férfiban? Milyen férfi éri meg az időmet? Még inkább, a fiam idejét?

Elmentem hát pár randira, de egyik fickó sem fogott meg igazán, az este végén mindig a saját kanapémon kötöttem ki egy pohár borral és a gondolataimmal, amelyeket most megosztok veletek.

Randizhatnak egyáltalán a szingli anyukák?

Persze! Elvégre is, példát kell mutatnunk a gyerekeinknek arról, hogyan is néz ki egy egészséges felnőtt párkapcsolat. Nem azt mondom, hogy be kell nekik számolnunk minden egyes randiról, és hogy random férfiakat kell hazavinnünk magunkkal, de nem árt, ha a gyerek látja, hogy az anyukája gondoskodik magáról, amibe az ismerkedés és a szórakozás is beletartozik. Összeszedtem pár gyakran hallott indokot arról, miért is nem pasiznak a szingli anyukák.

Nem ismerkedem szingli anyukaként, mert…

Nem állok rá készen.

Szóló anyukaként, aki már a terhességét is egyedül csinálta végig, azt hittem, könnyebb lesz túllépni az exen, de ez nem így történt. Túltenni magam rajta nem csak azt jelentette, hogy el kell Őt felejtenem, hanem azt is, hogy ezzel a ’tradicionális’ családi kép, ami a fejemben élt rólunk, szertefoszlott. Esetemben ez azt is jelentette, hogy az exem nem lesz jelen a fiunk életében, ami nagyon megviselt. Úgyhogy vártam, és gondoltam megpróbálhatnánk helyrehozni a dolgot újra. És újra. És újra… Majd be kellett látnom, hogy nem az én felelősségem helyrehozni a fiam kapcsolatát az apjával. Nem áldozhatom erre az életem.

Kisbabával randizni? Ha!

Őszintén le a kalappal az előtt, akinek megy, mert nekem sosem jött össze. Teljes munkaidő, éjszakai virrasztás a gyerek mellett, kakis pelenkák mindenhol… Örültem, ha volt időm lezuhanyozni, nem hogy kicsípni magam egy vacsorára egy vadidegen férfi kedvéért. Ami felvezeti a következő pontunkat:

Hova lett a hajatok??

Emberek, 36 éves vagyok. Túl fiatal ahhoz, hogy puma legyek, túl idős ahhoz, hogy nálam sokkal idősebb férfiakkal ismerkedjek. A huszonévesek kicsinálnak a kódolt sms üzeneteikkel (komolyan ennyire lusták, hogy nem bírnak leírni rendesen egy ötbetűs szót?!). És ha a korom-béli férfiak kopaszodnak, nem merek belegondolni, mi történhet a… többi részükkel 40 felett. Így tehát csak a 30-as éveik vége felé járó férfiak kis csoportjából válogathatok. Hidd el, nehéz olyat találni, aki szingli vagy elvált, legalább annyit keres, mint én, és elfogadja, hogy egyedülálló anyuka vagyok.

Nő vagyok. Tisztában vagyok vele, milyenek tudunk lenni. Éppen ezért abszolút nem érdekelnek a magánéleti problémák, van nekem is éppen elég. Tehát ha válófélben vagy, és a titkárnőd, akivel megcsaltad a feleséged éjjelente zokogva hívogat, nem érdekel. Ismétlem: NEM. ÉRDEKEL. Tedd rendbe a dolgaidat, aztán talán beszélhetünk a továbbiakról.

Egyvalamit azonban tisztázzunk: Teljesen jól megvagyok egyedül is. Kielégítő, boldog életet élek. Sikeres vagyok a munkámban, mindent elő tudok teremteni a fiamnak és magamnak, és remek baráti társaságom, valamint családom van, akik támogatnak. Szóval bár tudom, hogy előbb utóbb eljön az ideje, hogy megtaláljam a párom, abszolút nem sietek, és éppen ezért nem engedek csak úgy akárkit közel magamhoz.

Úgyhogy ha egyszer úgy döntök, megint ’odateszem magam’, akkor az igazit fogom keresni. Azt a férfit, aki nem csak engem szeret és tisztel, hanem a fiamat is.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

5 okot mondunk, ami miatt az elvált szülők gyerekei a jég hátán is megélnek…

10 hely, ahová egyedül is elutazhatsz és nagyon fogod élvezni!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *