LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

11 dolog, ami a tudósok szerint meghatározza a tökéletes férfit

Share

Mindenkinek más a tökéletes férfi, a tudomány mégis időről időre megpróbálja “elmagyarázni” nekünk, hogy mit is keressünk a férfiban… Aztán vagy igaz, vagy nem… Mi minden esetre összeszedtük, hogy mi kell(ene) a nőnek.

Legyen izmos, magas, barna hajú, kék szemű, hosszú hajú, esetleg rövid. De a legjobb, ha életünk férfija okos, vicces, szőke, és barna szeme van. Vagy inkább zöld? Persze legyen sármos, és inkább mackós, mint vékony. Ahány nő, annyi ízlés és kritérium, amit azonnal sutba vágunk, amikor rátalálunk a Nagy Őre. De a tudósok szeretnek elfilozofálni azon, hogy milyennek kéne lennie a tökéletes férfinak. Íme az ő válaszaik arra, hogy milyen a tökéletes férfi.

Te egyetértesz ezekkel ezekkel? Szerinted milyen a tökéletes férfi? 

11. Vastag szemöldök és négyszögletes áll

fotó: © depositphotos

Állítólag azok a nők, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek ilyennek képzelik el a nagybetűt Férfit.

10. A dús szakáll jó választás

fotó: © depositphotos

A tudósok érdekes kutatásra jöttek rá, amikor megpróbálták megnézni, hogy mennyire befolyásolja a nőket a párválasztásban a szakáll kérdés. A végeredmény: a nők nagyrésze a dús szakállal rendelkező férfiakat tartják vonzóbbnak. Mondjuk ebben van valami…

15 fotó, ami bizonyítja, hogy a szakáll mindent megváltoztat

9. A sebhelyesarcú

fotó: © eastnews © eastnews

A tudósok egy kísérletben a nőknek olyan képeket mutattak, amiken sebhelyes arcú férfiak szerepeltek. A legtöbb nő azt hitte, hogy ezek a sérülések erőszakos tettek következményei voltak (pedig csak Photoshop volt a legtöbb fotón). A balesetek hegei kevésbé vonzották a női nemet, ellenben a golyó által okozott sebhelyeket szexisnek tartották.

8. Félénk mosoly

fotó: © alltheotherstuff/imgur

A férfiak kevésbé szeretnek mosolyogni, és ez nem is baj, mert a nők azokat tartják vonzónak, akiknek arcán egy kis méltóság, és némi fájdalom tükröződik. Pont ezért vonzóak a rossz fiúk, akik inkább szúrós tekintettel néznek a kamerába, mintsem a mosolyukkal bűvölik el az ellenkező nemet. Pedig a mosoly fontos dolog, egy kis félénk mosoly egyáltalán nem árt.

7. A kor fontossága

fotó: © eastnews

Ha egy nő egy idősebb és egy fiatalabb férfi között dönthet, akkor mindig az idősebbet választja – derült ki egy kutatásból. Az idősebb emberek bölcsebbek, magabiztosabbak, és függetlenek. Az ember kora nem igazán befolyásolja a termékenységet (ez az életmódtól is függhet), ezért nincs kockázata annak, ha egy nő egy idősebb partnert választ. A tudósok ezt George Clooney hatásnak nevezték el. Találó!

6. A takarékosság menő

fotó: pexels.com

Bár minden nő szereti, ha elhalmozzák rózsákkal, és drága ajándékokkal, de a nők ettől függetlenül jobban kedvelik azokat a férfiakat, akik pénzt takaríthatnak meg, befektetnek és tudnak vigyázni a pénzükre. Ennek az az oka, hogy a takarékos emberek azt a benyomást keltik, hogy nagy önuralmuk van, ami egyenes arányban növeli a vonzerejüket.

5. Állat(i) szeretet

© IvanLudvig/reddit

Amikor egy nő találkozik egy olyan férfival, akinek állata van, akkor a kutatók szerint ez jut az eszébe legtöbbször: “Ha az embernek van házi kedvence, valószínűleg képes lesz arra, hogy gondoskodjon a gyerekeinkről és rólam.” Éppen ezért a nők számára vonzóbbak azok a férfiak, akiknek kutyájuk, vagy macskájuk van, mert ez is jelzi, hogy ők gondoskodó, és jó emberek.

4. Férfiak vörös ruhában

fotó: © samsjeee/imgur

A  tudósok bebizonyították, hogy a vörös ruhás férfiak jobban vonzzák a nőket, és ez fordítva is igaz. Hogy mi ennek a pszichológiája azt nem fejtették még ki, de régóta így van.

3. Hangszer vs edzőcucc

fotó: © depositphotos

 

Egy tesztben kipróbálták, hogy egy férfi gitárral, és edzőtáskával jelenik meg a nők előtt. A nők 35%-a elkérte a gitáros férfi telefonszámát, míg a nők 9%-a adta meg a fickónak a számát, aki az edzőcuccot tartotta a kezében.

2. A fokhagymát fogyasztó férfiak vonzóbbak

fotó: pexels.com

Egy fura tesztet is elvégeztek a nők körében. Megkérték a férfiak egy csoportját, hogy az egyik felük egyen kenyeret és sajtot, a másikuk ugyanezt de sok fokhagymával megspékelve. A férfiakat ezután arra kérték, hogy egész nap ne dezodorálják magukat. A teszt végén a nőknek odaadták a pólókat, és szaglás alapján kellett dönteniük, hogy melyik csoport tagjai vonzóbbak. Minden nőnél a fokhagymát fogyasztó férfiak testszaga tetszett jobban. Férfiak, egyetek sok fokhagymát (csak mossatok fogat azért utána!).

1. Humorérzék

fotó: pexels.co

A humorérzék vonzóvá és intelligenssé teszi az embert. 60 nőt teszteltek egy bárban, ahol azok a férfiak voltak sikeresebbek a nők körében, akik vicceket meséltek. Az este végén a nők azokkal a férfiakkal szívesebben cseréltek telefonszámot, akik megnevettették őket.

forrás

Neked mi az a 11 tulajdonság, ami kell a tökéletes férfihoz? Kommentálj! 

Az *igazi* férfi 13 ismérve (Szerintünk.)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *