LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

5 mód, ahogy az alacsony önbecsülésű ember szabotálja a kapcsolatát

Share

Aki ilyennel él együtt nem boldogul könnyen, de mindig van megoldás, csak az utat kell megtalálni a problémához.

1.Áldozatot játszik

Aki nem biztos önmagában, sajnos sokszor csúszik bele ebbe a szerepbe. Ha egy problémás szituációban találja magát vagy agresszív lesz, vagy kivonja magát teljesen. A felelősséget nem vállalja, inkább előveszi a “gyereket” és eljátssza, hogy ő az áldozat, ő nem tehet semmiről. Ahelyett, hogy a mélyére ásna a problémának arra vár, hogy magától megoldódik minden. Akárcsak egy gyerek. A másik félnek hosszútávon nagyon nehéz az örökös vigasztalás, és az, hogy az illető soha nem vállal felelősséget. Ez előbb utóbb frusztrációhoz vezet.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? Nem hagyod. A problémákat meg kell beszélni, mert csak nőni fognak. A sírás és a “cukiskodás” nem megoldás. Ne dőlj be.

2. A partner kerül fel a piedesztálra 

Imádni valakit, szerelmesnek lenni belé a világon a legjobb dolog. De idealizálni egy másik. A kapcsolatok előrehaladtával kiderülnek a hibák és a sérülések, és ez így is van jól, ez is a kapcsolat fejlődésének része. Ha a társad nem hajlandó leereszkedni a földre, és mindenben téged lát megoldásnak és tökélynek könnyen lehet, hogy a saját hibáit sem akarja meglátni. Így odázza el a kapcsolat következő fázisát.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? A kommunikáció itt is a legjobb megoldás, beszéld meg vele, hogy elfogadod a hibáit, hiszen szereted. Neked is van bőven, és reméled, hogy ő is elfogadja a tiéidet.

3. Szeretne megváltoztatni

Az előző ellenkezője. Mivel soha semmi nem elég jó neki. Szeretné, ha bizonyos helyzetekben másként viselkednél, emiatt kritizál és veszekszik. Az igazság azonban az, hogy egymás tükrei vagyunk. Amit benned szeretne megváltoztatni valójában lehet, hogy önmagában zavarja leginkább.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? Az emberek akkor változnak, ha szeretnének, vagy ha azt a helyzet megkívánja. Nem pedig azért, mert a partnerük hisztizik. Ha úgy érzed, hogy igazából neki kéne változtatni néhány dolgon mondd el, ezzel segítesz, nem azzal, ha csöndben maradsz.

4. Indokolatlan féltékenységi rohamok

Talán a legbeszédesebb jel, hogy a társadnak alacsony az önbecsülése. Ha minden ok nélkül tomboló hurrikánná változik, pedig semmi okot nem adsz rá, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem érzi magát elég jónak. Viszont a jó hír, hogy ezen könnyen lehet segíteni. Egy pontig.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? Valószínűleg egy szárnyaszegett madárral van dolgod, akinek segítened kell. Dédelgesd, babusgasd és mondd el neki minden nap, hogy milyen szép, és mennyire szereted.

5. Miattad boldogtalan 

Nem vagyunk felelősek mások boldogságáért. Ha bárki a te kezedbe helyezi a saját boldogságát az nagyon rossz úton jár. Ha azt mondja te vagy a felelős azért mert rossz kedve van, vagy feszült, érdemes megvizsgálni, hogy egy felé megy-e az utatok, ugyanazok-e az elvárásaitok az élettől, vagy egy kapcsolattól. Nem azt mondjuk, hogy nem érezheti rosszul magát a kapcsolatában, de az nem (feltétlenül) a másik hibája. Ha szeretitek egymást, de valami megváltozott nem ússzátok meg a beszélgetést.

Mit tehetsz ebben a helyzetben? A saját reakcióidat, a saját életedet is meg kell vizsgálnod, hiszen ha félelemből, vagy kényelemből vagytok együtt, annak nem sok jövője van. Beszéljétek meg, hogy mi változott. Könnyen lehet, hogy a társad sérült az élet más területén, csak nem tud megnyílni a témában.

 

 

gsbox_banner

13 gyors emlékeztető, ha éppen nem érzed magad szépnek!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *