LOADING

Type to search

Budapest Főoldal

12 megunhatatlan dal a csodás Budapestről, amelyet ismerned kell!

Share

Budapest, ami – ugyan némi elfogultsággal írom ezt – magasan viszi a legszebb főváros címet. Ezt mások is így gondolták, sőt, dalba öntötték. Elő a fülhallgatókat, irány a Dunakorzó és vigyétek a budapesti tracklistet!

Budapest Bár – Nékem csak Budapest kell

Rögtön meg is indokolnám, miért rajongok ennyire a városért, és ezt Németh Juci csilingelő hangja fogja nektek tolmácsolni.

“Pesten élj, s az unalmat nem ismered!
Fő a kedély, tétlen élni, henyélni nem is lehet.”

ByeAlex – Hé, Budapest!

Még a zenében is létezik a bűnös élvezet, és ez nekem ByeAlex. Talán nagyobb társaságban be sem vallanám, hogy hallgatom, mert egyáltalán nem a stílusom, viszont ez a dala rendkívül meghatározó volt, amikor felköltöztem a fővárosba és csillogó szemmel figyeltem az éjszakai forgatagot.

Anna & the Barbies – Négyeshatos

És olyan is van, hogy teljesen el vagy veszve. Legnagyobb kedvenc.

AWS – Budapest

És most lehet, hogy sok ember nekem ront, de muszáj volt beletennem a listába rock-metál rajongóként az AWS zenekar Budapest c. dalát! Annyian támadták őket az Eurovíziós kijutásért, hogy kötelességemnek éreztem megvédeni őket. 🙂 Egy kemény dal a kemény városról. Pont.

George Ezra – Budapest

A fiatal angol énekes első slágere a Budapest, amivel 2013-ban bizony felkerült a térképre. “A dalban az én képzeletbeli Budapestem egy rejtett, dédelgetett titkos hely, de része azoknak a dolgoknak, amit a nagy zongorámmal együtt hajlandó lennék feladni valakiért.” (Forrás)

Wellhello – Rakpart

Szerelmesnek lenni nyáron Budapesten? Valahogy ilyen, igen. Akárhányszor meghallom ezt a dalt rögtön rozétól pörögnék valakivel a pesti éjszakában…

Szabó Benedek – hőlégballonok budapest felett

Számomra ez egy igazán furcsa dal egy igazán furcsa zenekartól. Egy furcsa város felett.

Akkezdet Phiai – Budapesmód

“Talán én is Pest vagyok… Pest a pestiségem. Pest, hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.” Körítés nélkül ez is a főváros. Tisztán és pőrén.

Animal Cannibals – Budapest nyáron

Balatoni lányként eleinte elképzelhetetlen volt számomra az első Budapesten töltött nyár. Nem mehetek a tóba, amikor negyven fok van árnyékban? Egyáltalán, mi az, hogy Palatinus strand? Strand minden, ami a Balatonon van. Gondoltam én…  Íme, egy vidám dal arról, hogy hogyan is néz ki a városi nyár.

KiSTeHéN – Ezt is elviszem magammal

Erdős Virág, kortárs költő versének megzenésített változata, ami lekapcsolhatatlan. Minden pillanat megfelelő arra, hogy hallgassam.

Myon & Shane 54 feat. Tóth Gabi: Éjjel-Nappal Budapest

Nos, a reality-sorozattal annyira sosem voltam tisztában, valahogyan a koncepciót sem sikerült megértenem azóta sem, de ezért a dalért meg tudok őrülni! Őrüljünk meg együtt!

Király Viktor – Budapest girl

Viktor az Origo interjújában úgy fogalmazott: “Nem kifejezetten szerelmes dal, inkább egy vad lányról szól, akit nehéz megtartani. […] Van párhuzam, ahogy a dalban is mondom, ezerszer széttörte a szívemet, de mégis szeretem. Ezt lehet mondani Budapestre is.” Hát, valahogy így… 🙂

Elefánt – Budapesti lányok

Valaki igazán írhatna már a budapesti férfiakról is egy odamondós nótát, de jelenleg csak az elbűvülő Elefánt zenekar Budapesti lányok c. dalával tudok szolgálni.

 

Te mivel egészítenéd ki a listát? 🙂

Nyitófotó: Oláh Dániel

gsbox_banner

 

Te hol szereted? 5 budapesti kávézó (+5 vidéki), amit próbálj ki!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *