LOADING

Type to search

Utazom

8 hely Skóciában, ahol simán leforgathatták volna az egész Trónok harcát

Share

Ha te is közelebb szeretnéd érezni magad Dereshez, akkor irány a Skót vidék és gyönyörködj a tájban. 

A Trónok harca fantasy könyvekből készült sorozat nagyon sokrétű, akárcsak a G.R.R.Martin által megálmodott különleges világ. Csak hogy néhány országot említsünk, ahol forgattak, illetve ami inspirációt adott a készítőknek: Izland, Spanyolország, Írország, Horvátország. De mi a helyzet Skóciával?

Igazából az egész sorozatot itt is leforgathatták volna, mert Skóciában nagyjából minden megtalálható, ami a filmeseknek kell. Buja zöld tájak, fehete homokos tengerpartok, magas hegyek és persze rengeteg régi vár, és erőd, ami gazdátlanul vagy kihasználatlanul hever. Íme kilenc skót helyszín, ami otthon adhatott volna Deresnek, a Vas szigeteknek vagy éppen a Kaszter hegynek, de végül mégsem ez történt. Sebaj, ha valamikor Skóciában jársz ne hagyd le ezeket a helyeket a bakancslistádról!

Deres – Craigmillar kastélya

A sorozatban látott kastély és falai (tudjátok, ahonnan Bran le is zuhant és lebénult) egy skót kastélyhoz hasonlítanak a legjobban. A sorozatban némi CGI (számítógépes animációt) segítségével mutatták magasabbnak és tágasabbnak a kastélyt. Craigmillar kastélya egyébként az egyik legrégebbi skót kastély, és Edinburghben te is körbenézhetsz benne.

Dornei kert – Logan botanikusok kertje

A Trónok harca producerek egész Sevillába utaztak, hogy életre keltsék a Martell fényes palotáját, és Dorne-t, pedig csak a Skócia déli részére kellett volna ellátogatniuk, mert itt található egy botanikus kert, ami kísértetiesen hasonlít a Dorne-ban található kertre. Lehet, hogy G.R.R.Martin is járt itt anno?

A Völgy, és a Sasfészek –  Skye szigetek

A Völgyben található Sasfészek egy nehezen megközelíthető hely volt a Trónok harca sorozatba. Ebben a magas börtönben raboskodott anno Tyrion is. Bár a a Völgyig tartó út egyes jeleneteit Izlandon vették fel, de Skye szigete is tökéletes háttért adott volna a magas hegycsúcsaival ezeknek a részeknek.

Kaszter hegy – Culzean kastély

Míg a tévésorozatban a spanyolországi Trujillo-kastély adta a helyszínt a Lannisterek otthonának, de a valósában az Ayrshire-ben található Culzean kastély is megtenné. Ez a kastélyt egyébként a Kennedy klán vezetője építtette 1777-ben.

A Frey-ház –  Clackmannan torony

A  sorozatban az Inch apátság romjait használták Észak-Írországban, ezek között magasodtak ki a Frey-ház ikertornyai, amikhez kellett némi CGI feljavítás. Pedig a készítőknek csak a Clakmann toronyig kellett volna elutazniuk, és máris meg lett volna Walder Frey házának helyszíne.

Trónok harca rajongó vagy? Megtaláltuk a hotelt, ahol jól érzed majd magad!

Az Első emberek – Buachaille Etive Mòr

A Trónok harca sorozatban van egy különleges teremtés történet, amit Samwell Tarly mesél el az Első emberekről. Ebben az emlékben megjelenik az Első ember, aki egy meredek, kopott dombon túl, egy ősi erőd tetején él. Nos ehhez a jeleneteket Izlandon vették fel, pedig nem kellett volna messzire menni Skóciában sem. A jelenet hátterének tökéletesek lettek volna Buachaille gyönyörű, havas lejtői is.

Sárkánykő – Talisker tengerpartja

A harmadik évadban megjelenő tengerpart, ahol Stannis Baratheon sétál a spanyolországi Muriola Beach adta a helyszínt, de ennél sokkal kézenfekvőbb lett volna Skye-szigete, hiszen itt is hasonlóak a sziklák, és a homok típusa. Vajon miért nem itt forgatták ezeket a jeleneteket?

A Fekete-fehér-ház – Hermitage erőd

Ennek az impozáns 13. századi skót erődnek nem kéne sok CGI, hogy úgy nézzen ki mint a félelmetes Fekete-fehér ház, ahová Arya Stark téved be. Ez a ház ad ugyanis otthont Braavosban az Arctalan férfinak, akitől sokat tanul Arya. A Hermitage erőd helyett azonban Gomolica kastélyban vették fel a kinti jeleneteket, Horvátországban.

forrás 

Ezt is ajánljuk, ha még több Trónok harcás úti célra vágysz

8 hely, ahol úgy érzed majd, hogy a Trónok Harca szereplője vagy!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *