LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

7 dolog, amit a *modern* randizásról tudnod kell, és nem biztos, hogy tetszeni fog…

Share

Sikerült végre kiheverni az exed, és újra ismerkednél, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá, mert ez elmúlt pár évben – amit a (volt) kapcsolatod építgetésével töltöttél -, bizony jócskán megváltozott a randik világa? Üdv újra a klubban!

A klubban, ahol a rengeteg izgalmas kalandon kívül sajnos sokszor hatalmas pofára esések is várnak rád. Persze, a nemes cél érdekében szinte bármit megtennénk, hiszen a szerelemért  minden megéri; a szerelem mindent visz! Végtére is; egyetlen társra kell rálelned a több millióból, ami nem mindig könnyű, ezért nem árt, ha felvértezed magad néhány hasznos tanáccsal: mi most összegyűjtöttük neked a saját tapasztalatainkat.

1.Felejtsd el a klasszikus randikat

“Még ma is világosan él bennem a kép, amikor az első – és egyben az utolsó – találkozásunk végén, amikor a kabátomért nyúltam, a srác azt hitte, a pénztárcámat akarom előszedni, hogy kifizessem a 400 forintos cappuccinomat, és gálánsan közölte: ezt most én fizetem, de a jövőben szeretném, ha minden felesben menne. Nehezen bírtam visszatartani a felháborodásomat, de úrinő maradtam és illedelmesen megköszöntem.”

Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy majd virágot, bonbont vagy bármi jelképes apróságot fog hozni a srác és a kapuig kísér?! Fogalmunk sincs, mikor mentek ki a divatból az effajta gesztusok, de lassan már a kávét is magunknak fizetjük és az ajtót is mi nyitjuk ki magunk előtt – na azért ezt mégse hagyd!

2.Ne gondold túl az első találkozást

“Egyik alkalommal, amikor első randira vitt egy srác, azzal a romantikus – ám így utólag teljesen fölösleges és kissé kellemetlen – ötlettel állt elő, hogy elvisz az Esztergomi Bazilikához, ami körülbelül két órányi autóút volt oda és vissza. Azon túl, hogy nem láttuk egymás arcát beszélgetés közben, hiszen végig az utat figyeltük mindketten, nagyjából fél óra után kiderült számomra, hogy nem egymást keressük – na, innentől vált kellemetlenné és fölöslegessé a gesztus. Azóta maximum kávézni járok az ismerkedés első fázisában.”

Tipp: szervezd úgy a legelső randevút, hogy egy hozzád közeli helyen találkozzatok – ha nagyon szimpatikus és felkínálja, utána esetleg hazavihet. Ha még jobban be akarod biztosítani magad, nyugodtan tudasd a pasival már előre, hogy egy-másfél óra múlva egy fontos találkozód van, de előtte mindenképp szerettél volna összefutni vele.

3.Légy tisztában az online társkeresés íratlan működési elveivel

Ha online próbálsz partnerre lelni, jó ha tudod, hogy működnek ezek a “húzogatós társkeresők”, különben borzasztóan nagyot sérülhetsz.

A legfontosabb, hogy sose vedd teljesen komolyan a csetelgetést. Nagyjából úgy kell elképzelni a modern randi-applikációkat, mint egy húspiacot. Mindenki kiteszi, amije van, aztán lehet válogatni – és mindig jön egy jobb: tehát, ha hirtelen eltűnik a srác, akivel vad eszmecserébe kezdtél, az nem azért van, mert valami rosszat írtál, szimplán csak talált egy számára érdekesebbet, valakit, aki kivágottabb felsőben pózolt vagy pucsított a képein, vagy esetleg egy olyat, akivel három perc alatt lebeszélte, melyiküknél zavarnak le egy gyors menetet. Bizony; sok nő kapható az ilyesmire, sőt a regisztráltak fele pont ezért van fent az ilyen társlesőkön: szexpartnert keresnek.

/Bár a te szempontodból ez nem probléma, hiszen az a srác, aki ilyen lányokra bukik, nem a te leendőbelid./

4.Ne húzzátok sokáig a levelezgetést

Egy-két nap csetelést követhet egy gyors “voice-check”, azaz egy telefonbeszélgetés, és ha szimpatikusak vagytok egymásnak hang alapján is, nincs mire várni: találkozzatok.

A legtöbbünkkel előfordult már – főleg, amikor még tapasztalatlanok voltunk a cyber-randik világában -, hogy hetekig húztuk a személyes találkozót, szinte kicsit bele is zúgtunk a karakterek és emojik mögé képzelt személybe, majd pillanatok alatt szertefoszlott az álomkép és rendesen megzuhantunk tőle.

5.Bókolni manapság ciki

Se virág, se csoki, se bókok?! Hát anyukám, azt kell, hogy mondjuk, hogy ritka az a férfi, aki nem fukarkodik a dicséretekkel. Sőt, sok esetben szinte a partnerünk várta volna el, hogy ajnározzuk, miközben sztorizgatott – ami valószínűleg valamiféle önbizalom-problémából fakadhatott.

6.Légy céltudatos, és ne hagyd, hogy lopják az idődet

Az egyik legfontosabb dolog, amit az elmúlt években megtanultunk, hogy egy döcögősen induló, unalmas találkozó, ha fél óra múlva sem indul be, már nem is fog – és ma már képesek vagyunk pillanatok alatt véget vetni a “szenvedésnek”.

Hallgass az ösztöneidre és légy önző, senkinek nem teszel szívességet azzal, ha udvariaskodásból kihúzol valaki mellett még harminc percet.

7.Merj nemet mondani és zárd le a sikertelen kapcsolat-kezdeményeket

Talán furcsának tűnhet ez a tanács abban a világban, ahol egyesek naponta váltogatják a partnereiket és szó nélkül eltűnnek, de ha csak egy kicsit is hiszel a karmában, jobb, ha nem tartasz több vasat a tűzbe és megszabadulsz az esélyüket vesztett jelentkezőktől (ha csak nem a Facebook-ismerősök gyűjtögetése a cél).

Sajnos sokan beleunnak a hosszas párkeresésbe és  megalkusznak egy “B” (vagy épp “Z”) verzióval: egy olyan kapcsolatban tengetik minden napjaikat, ami nem méltó egyikükhöz sem, ám utólag már sokkal nehezebb kiszállni belőle, ezért érdemes várni, kitartani és már rögtön az elején jól dönteni!

Bár sok érdekes figurába belefuthatunk, mire megtaláljuk a megfelelő partnert, egyáltalán nem gondoljuk, hogy az e fajta tapasztalatok szerzése kidobott idő és energia lenne, hiszen minden egyes balul sikerült “barátkozás” során egyre tudatosabbá válunk, mit/kit keresünk – és egy lépéssel közelebb is kerülünk hozzá.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

Miért esnek szét olyan könnyen a párkapcsolatok? Többek közt ezért…

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *