LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal Inspiráció

11 dolog, amit csak azok érthetnek meg, akik összetartó családban nőttek fel…

Share

Közös poénok, megértő nagyszülők, életre szóló kalandok… 

Vannak bizonyos, minden familiára oly jellemző sajátosságok, melyek összekötik a családot, visszaidéznek egy-egy régi szép pillanatot. Ezek azok az emlékek, amelyek egész életünkben elkísérnek, és ha eszünkbe jutnak, hálát adunk az égnek.

Azok a poénok, melyeket tényleg csak a szűk család érthet

Biztos mindenkinek van egy olyan régi emléke, amikor az egyik közös családi ebéden (vagy vacsorán) valakivel történt valami zavarbaejtő. És azóta mindenki azon röhög…De mivel egy család vagyunk, ez egyáltalán nem probléma és igazándiból jó, hogy mindig van miről nosztalgiázni.

Rögtönzött főzőleckék

A családi receptek kincset érnek, és szerencsére öröklődnek. Anyáról, lányra, de akár apáról, fiúra is. Minden családnak megvannak a maga kedvencei és azok a specialitások, melyeket csak az a bizonyos személy tudott úgy elkészíteni, hogy mindenki megnyalta utána mind a tíz ujját.

Amikor az EGÉSZ család összejön

Ha már a finom kajáknál tartottunk, akkor rögtön eszünkbe jutnak azok a ritka, de annál…khm-khm…izgalmasabb események, amikor az egész család együtt ünnepelt. Éljenek a béna unokatesók és a ciki nagybácsik, akikkel nem kevés ital hatására magasröptű csevejeket folytatunk vagy ne adj isten, táncolunk.

A karácsonyi és szülinapi videók

…és nyilván ezek nagy részéről még videófelvétel is készült. Hurrá! De most tekintsünk el a ciki jelenetkről és inkább fókuszáljunk azokra a szép pillanatokra, amikor egy téli vasárnap délutánon megidézünk egy húsz évvel ezelőtti karácsony, egy iskoláskori hógolyózást vagy egy balatoni pancsolást. Amikor felismerjük, hogy a gyerek tisztára olyan, mint az apja harminc évvel ezelőtt, vagy amikor egyszerűen csak azt találgatjuk, hogy ki kicsoda, és úristen hogy nézett ki!

A közös vacsorák

A közös vacsorák nem csak a jelenben jók, hanem a jövőre nézve is. Este, amikor mindenki otthon van és jut idő egymásra, a beszélgetésekre… Még szorosabbá teszi a családi köteléket és ez az, aminek áldásos hatásából később talán még többet nyerhetünk.

Ti együtt vacsoráztok? Nem? Pedig kellene… 7 okot mondunk rá, hogy miért.

Minden családban megvannak a bevett forgatókönyek: anya összepakolja a fél lakást, apa színideg, amiért negyvenhat bőröndöt és táskára emlékeztető valamit kell beszuszakolni a kocsiba, miközben persze a Niagara semmi a homlokáról alácsorduló izzadságfolyamhoz képest. Aztán végre a boldog megkönnyebbülés, hogy sikerül birtokba venni a szállást, majd a gyerekek szokásos összeveszése, hogy ki melyik ágyon aludjon. Szerencsére a családi nyaralások még sok másról is emlékezetesek maradnak, melyek nem jöhettek volna létre a családtagjaink nélkül.

Az abszolút természetes családi fotók

Legyen szó egy szülinapi fotóról vagy egy esküvőiről az ember mindig számíthat a testvérére. Vagy a kutyájára. Vagy az egyik nagymamára. De ezektől szép az élet, nemde?

 A testvéri veszekedések

Bármilyen bosszantó is tud lenni egy testvér, azért mindig imádjuk. De! Sose felejtjük el, hogy ő volt az, aki mindig minden társasban csalt,  és aki alaposan meggyepált, ha valami nem tetszett neki. Meg azt se, amikor jól leégetett a legújabb barátunk előtt. De ezek apró kis nüanszok és olyanok voltak, mint egy frissítő nyári zápor: a veszekedések amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan mentek is. És idővel egészen kisimultak a dolgok.

Esti összebújások

Emlékszel a közös szobátokra a tesóddal? Olyan jó volt, amikor esti mese után, anya még énekelt egyet, aztán még egy kicsit duruzsoltatok, megbeszéltétek a napi élményeket.

Ezek az igazán fontos dolgok, melyeket aztán átadunk mi is a gyermekeinknek és ők is tovább, és tovább, és ki tudja, talán száz év múlva az ükunokáink is úgy fogják csinálni, ahogy mi is, annak idején…

gsbox_banner

Forrás

Nézd meg ezt is:

Kütyük helyett közös családi programok? Igen, így is lehet!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *