LOADING

Type to search

Családozom Inspiráció

5 dolog, ami *szinte* azonnal megtörténik, amikor anya leszel (mert mostantól nincs felesleges időd)

Share

Az anyaság csodája mellett néhány más dolgot is megtapasztalsz, ami fenekestől forgatja fel az életed. A legjobb dolog benne, hogy hozzá fogsz szokni, és rengeteg mindent másként látsz majd… (Igen, még azt is, hogy állandóan fáradt vagy!)

Hirtelen sokkal hatékonyabb vagy – amikor az tudsz lenni.

Amikor egy másik ember életéért vagy felelős a nap 24 órájában, hirtelen az idő lesz a legnagyobb barátod – és ellenséged is egyben. Úgyhogy amikor kinyílik egy kis kapu, felszabadul pár perc a napodban, hirtelen nagyon produktív leszel. Nem tétovázol, csinálod. Mert bármelyik pillanatban bezárulhat ez a kis kapu, és újra fel kell venned a munkát – fő állású anyaként.

Az alvás a minden

Az alvás az új szex. Komolyan. Annyira jó. Minden egyes alkalommal, mikor lefekteted a gyereked, jó éjszakát kívánsz neki. Hát, nem mindig lesz az. Még a legjobb alvók is felkelnek néha hajnali 4 órakor. Arról ne is beszéljünk, hogy előbb utóbb minden babának nőni kezd a foga, vagy ne adj Isten beteg lesz – akkor pedig viszlát, alvás. A szülőknek minden éjszaka szerencsejáték. Többé nem te irányítod, hogy mikor és mennyit alszol. Megtanulod, hogyan aludj fél órákat, amikor csak teheted. Arról nem is beszélve, hogy mikor egy huzamban le tudsz feküdni 8 teljes órára úgy érzed, korán jött a Karácsony.

Már kevésbé idegesíted magad apróságokon

Ha minden kis problémán felidegesítenéd magad, nem állna másból az életed, mint a gyerekből és az aggódásból. Ez pedig nem egészséges. Van, amit el kell engedni, és inkább a kis dolgokat érdemes, mint a nagyobbakat, nem? Spórolnod kell az energiával, hogy a fontos mérföldköveket értékelni tudd. Egyszerűen nincs időd arra, hogy az rágódj, vajon félreértett e a kollégád, és megbántódott, vagy hogy biztos meg kellett e volna enned reggel azt a cukros süteményt reggeli helyett. Nem fér bele, hogy 20 perc válogass a filmek közül, hogy mit akarsz megnézni, vagy mi legyen a vacsora. Most fogsz rájönni igazán, hogy ezek a dolgok mennyire nem számítanak.

Kevésbé erőlteted meg magad a kinézeted illetően

Nem arról van szó, hogy hirtelen nem érdekel, van e rajtad tiszta bugyi, vagy hogy már nem zuhanyozol naponta. Egyszerűen arról van szó, hogy már nincs lehetőséged reggelente egy órát szépítkezni a tükör előtt. A gyerek pelenkája és éhsége előrébb való, mint hogy mit fogsz felvenni aznap. Felkapod, ami először szembe jön, és hálás vagy, ha van 2 extra perced fogat mosni. Szerencsére a gyerek amúgy is annyira lefoglal, hogy az esetek felében tükörbe nézni sincs időd, így nem zavar, hogy nézel ki éppen.

 

Egyszer és mindenkorra megszabadulsz a mérgező emberektől

Egyszer volt, hol nem volt, volt, amikor azt hitted te vagy a napi két perc jó cselekedet mások életében, és ezt a karma majd meghálálja neked. Mindenkihez volt pár kedves szavad, akkor is, ha ezt mások nem viszonozták. Akkor is, ha keresztül néztek rajtad, vagy ne adj Isten, meg is aláztak. De amint anyuka leszel, rájössz, hogy nincs időd ilyen hülyeségekre. Ha bárkivel is beszélgetésbe elegyedsz, aki nem a szűk családi kör tagja, akkor az igenis legyen szórakoztató és gazdagító tapasztalat. Egyszerűen nincs több helye az ilyeneknek az életedben. Viszlát mérgező barátok és családtagok!

Most őszintén, nem jó végre megszabadulni minden sallangtól és azzal foglalkozni, ami tényleg fontos? Tudjuk, hogy sokszor vagy nagyon fáradt, de hé! Legyél magadhoz türelmes, nagyon jól csinálod!

Ha pedig egy kicsit egyedül érzed magad, olvasd el ezt:

Figyelj, Mami!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *