LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Inspiráció

„Nagyon szeretem megismerni az embereket, akik a programjaimra jönnek…”

Share

Kiszakadni a hétköznapokból és kipróbálni valami újat hatalmas lendületet adhat életünknek. Amellett, hogy energiával tölt fel, megismerkedhetünk egy új területtel és egy fantasztikus közösség tagjaivá válhatunk. Ezt az élményt kínálja nekünk egy lendületes és erős nő. – Interjú Molnár Judittal, az It’s YOUR World tulajdonosával

Nem egyszerűen rendezvényszervezéssel, hanem élményszerzéssel foglalkozol. Hogyan jött az ötlet?

Gyakorlatilag úgy kezdődött, hogy tíz évet dolgoztam különböző vezetői pozíciókban a marketing és média területén a MOL-nál és a Tesco-nál, majd amikor 2011-ben eljöttem a Tesco-tól megkeresett egy csomó fejvadász, jártam mindenféle interjúkra, aztán egyszer csak az egyik barátom kérdezte, hogy miért akarom más szerekerét tolni, amikor rengeteg kapcsolatom van, rengeteg mindent tudok, miért nem csinálom meg magamnak a saját vállalkozásomat. Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy hát tényleg, miért is ne. 2011-ben azonban még nem volt olyan éles a váltás, mert a vállalkozás, amit elkezdtem, hasonló területen működött, mint a korábbi pozícióim, az in-store média és marketing területén kezdtem vállalkozni. Az It’s YOUR World 2016-ban jött az életembe, az első vállalkozásom kapcsán ért csalódások után.

Azt már egészen az elején megfogalmaztam, hogy nem pusztán rendezvényeket szeretnék megszervezni, hanem élményt szeretnék adni az embereknek.

Azt látom azokon, akik eljönnek az általam szervezett eseményekre, hogy mindegy, mi a téma, de ha az közel áll hozzájuk és élményt okoz, akkor szívesen jönnek. Annak  is, aki szeretne kiszakadni a rohanó mindennapokból, vagy aki anyukaként otthon van a gyerekkel. Ezért fogalmaztam meg így a cég fő küldetését, és ezért van a nagybetűs ÉLMÉNY a középpontban. Az volt a célom, hogy egy olyan törzsbázist építsek, akik szeretnek együtt lenni, szeretnek bármilyen olyan rendezvényre eljönni, amit én szervezek a partnereimmel, mert ez garancia nekik a jó társaságra és a jó programokra, és szerencsére mondhatom, hogy egyre szélesebb ez a törzsközönség. Van néhány ember, akiről bátran mondhatom, hogy amikor csak tud, szinte mindig részt vesz a programokon, mert mindegyik téma érdekli, és szereti a társaságot, ami egy-egy alkalommal összejön.

Milyen volt az indulás, mennyire volt kihívásokkal teli a kezdeti időszak?

Még 2011-ben kezdtem és szépen építgettem a vállalkozásomat, amely akkor még nem a rendezvények szervezése volt, hanem az instore média területe, amelyen korábban dolgoztam. Majd jött az első vállalkozói pofon: hirtelen nagyon nagyra nőtt a cég és gyorsan kellett embereket felvenni. Jöttek a tanácsok, hogy a cégbe a média világából vegyek be partnereket. Ekkor hoztam egy hibás döntést, ami nyilván akkor még nem tűnt rossznak: bevettem egy társat, akivel aztán nagyon rosszra fordult a viszonyom, és aki egy idő után az egész céget el akarta tőlem venni, valótlant állított rólam az ügyfeleknek. Nagyon-nagyon csúnya történet.

Nem lehetett egy könnyű időszak.

Nagyon csalódott voltam, és emlékszem csak ültem és ültem, majd azt gondoltam, hogy jó, akkor én most szeretnék csinálni valami olyat, aminek semmi köze nincs ehhez a világhoz és lehetőség szerint teljesen a nulláról kelljen kezdeni, és még jobb, ha senki nem is ismer ezen a területen. Elkezdtem gondolkozni, hogy mit szeretek csinálni, mi az, ami nekem örömet okoz, amit nem is munkaként élek meg. Korábbi alkalmazotti munkáim során többször szerveztem exkluzív rendezvényeket, bár nem tartozott a szűkebb munkakörömbe, de nagyon szerettem és mindig nagy sikerük volt a létrehozott eseményeknek; illetve a baráti, családi körben is mindig én szerveztem a bulikat, partykat, nyaralásokat. Így jött az ötlet. Első körben megkérdeztem a barátaimat, hogy ha szerveznék nyilvánosan is eseményeket, akkor eljönnének-e, és hamarosan összeállt az első program, amely egy kétnapos tokaji hétvége volt. Egyik Tokajban élő és szuper éttermet működtető barátnőm segítségével megszerveztünk egy színes programot nőknek, és mondanom sem kell, hogy pár nap alatt betelt a program és nagyon jól érezte magát mindenki.

Ezek után már gyorsan követték egymást az események, mert éreztem, hogy ez jó lesz: összeírtam az ötleteimet, a témákat, amelyek érdekesek lehetnek, szépen összeraktam egy fél évet és elkezdtem meghirdetni a programokat. Először a barátok, ismerősök között, majd a social média eseményeknek köszönhetően elkezdtek jönni olyan emberek is, akiket nem ismertem, vagy akik nem a baráti körömből voltak.

Mi az, ami a legtöbbet segített a marketingben és abban, hogy egyre több ügyfeled legyen?

Marketinges végzettségű vagyok, de azt kell, hogy mondjam, hogy ebben a cégben a mai napig az működik a legjobban, hogy aki eljön és jól érzi magát, az viszi a jóhírét. Elmeséli hol volt, és hívja a barátait. Az elején nulla forintot költöttem marketingre és gyakorlatilag azóta is azt vallom, hogy a legjobb, ha személyes tapasztalat után az emberek egymásnak ajánlanak. Azóta néha költök facebook és egyéb hirdetésre, de a legjobb reklám az elégedett ügyfél.

Egyedül csinálod a vállalkozást vagy van segítséged?

Nagyon sokáig egyedül csináltam, de tavaly őszre annyira sok program és megrendelés lett, hogy felvettem egy részmunkaidős asszisztenst. Egyébként úgy találtam ki a vállalkozást, hogy örökké egyedül tudjam csinálni. Nem titok, hogy partnerekkel dolgozom; a cég, az ötlet és a know-how az enyém, viszont nem csak én megyek és prezentálom a programot, hanem sok partnerem van, akikkel különböző módokon együttműködöm. Nekem lényegében a tervezés és szervezés marad, de az is bőven sok, de mivel szeretem csinálni, és nem munkaként élem meg, így sokszor úgy elröppen pár óra, amikor ezzel foglalkozom, hogy észre sem veszem. Így asszisztenciával lehet egyedül csinálni, és ha bővíteni szeretném, akkor csak a partneri körömet bővítem.

Hogyan találod ki, hogy milyen élmények, programok legyenek?

Igazából rengeteg ötlet jön a teljes véletlen folytán. Nagyon szeretem megismerni az embereket, akik a programjaimra jönnek, és sokszor van úgy, hogy amikor megkérdezem, hogy valaki mivel foglalkozik, kiderül, hogy milyen izgalmas téma lenne. Ilyenből már sok jó sztori kerekedett, például a szinkron program, amely a mai napig fut nagy sikerrel, és ami úgy kezdődött, hogy az egyik parfümös programomra eljött Kiss Virág szinkronrendező és szinkronszínésznő, akinek van egy saját szinkronstúdiója és profi a szakmájában. Elkezdtünk beszélgetni és szinte egyszerre mondtuk ki, hogy milyen jó ötlet lenne mindennapi embereknek felkínálni a lehetőséget, hogy belelássanak a szinkron világába. Megbeszéltük, majd nyáron meghirdettük az első dátumot. Egy napon belül a tíz darab helyre négyezren érdeklődtek. Kicsit meg is ijedtem, hogy hú, ez most kemény lesz, úgyhogy nagyon gyorsan meghirdettünk öt másik időpontot, amelyek pár napon belül szintén beteltek. Azóta túl vagyunk tizenhárom tetltházas programon.

A szinkron program mellett van egy-két olyan tematikus program, amelyekben folyamatosan megújítva, hosszú távú fantáziát látok. Ami még nagyon fontos, hogy mindig csak olyan programot csinálok, ami valamilyen nemében teljesen exkluzív, tehát pont ugyanolyat nem csinál senki. Szoktam is kérni a partnereimtől, hogy amit az én ügyfélkörömnek ad, az legyen valamiben különleges, legyen egyedi. Ez működik is, és azt tudom mondani, hogy az általam kínált programok, tényleg egyedülállók és nem lehet összehasonlítani más hasonló programokkal. Van például egy nagyon jó együttműködésem Daniel Pescio-val, a Párizsban élő brazil parfümőrrel, akivel szintén egy teljes véletlen folytán ismerkedtem meg, és akivel tavaly már volt több nagyon sikeres programunk Magyarországon és Párizsban is. Vele is úgy egyeztünk meg, hogy Magyarországon csak nekem csinálja az exkluzív mesterkurzusokat, melyek csak az It’s YOUR World-nél elérhetőek.

A weboldalon láttam, hogy női és férfi programok is vannak. Kik azok, akik elsősorban részt vesznek ezeken?

Bevallom az elején az volt az ötlet, hogy csak nőkre fogok fókuszálni és csak nőknek csinálok programokat. Aztán a férfi ismerőseim fellázadtak: hogy lehet, hogy kihagyom őket ezekből a jó kis programokból. Ekkor azt gondoltam, hogy oké, akkor mostantól is lesznek csak kifejezetten nőknek dedikált programok, de emellett lesznek olyanok is, amelyekre férfiak is jöhetnek. Sőt, volt már kettő olyan program is, amely kifejezetten csak férfiaknak szólt. Azokon az eseményeken, ahová férfiak és nők is jöhetnek, általában a téma és a közösség vonzza az embereket, és szerencsére most már férfiakból is van egy szépen fejlődő törzsbázis, akik, ha olyan a téma, akkor eljönnek.

Egyébként mi az, ami a férfiakat a leginkább vonzza?

Főleg a gasztronómia: a csoki, a bor, a kávé, illetve a kultúra és a divat. Nagyon szerették például azt a kizárólag férfiaknak szóló programot, amelyet a Schiffer Miklóssal és az Iconist-tal csináltam divat és stílus témakörben, de azt is, amely a különleges svájci órák világába kalauzolta őket. Nyilván a férfiak részére kevesebb olyan általános téma van, amire be lehet őket vonni. De például a parfüm workshop is olyan, amely a férfiakat is érdekli, ott mindig van férfi résztvevő is.

Sokféle programból, rendezvényből lehet válogatni.  Melyek a legkedveltebbek?

A szinkron még mindig nagyon kedvelt. Most éppen azon gondolkozunk Kiss Virággal, hogyan változtassunk rajta valamit, hogy legyen benne újdonság, igyekszünk meghívni vendégként közkedvelt szinkronszínészeket. Ezen kívül nagyon népszerűek a parfüm világához kapcsolódó programok, ezekből lesz többféle Daniel Pescio-val áprilisban, gasztronómiai és egyéb témákhoz párosítva is. Szereti a törzsközönség a fél évente egy mozipremierhez kötődő filmvetítéssel egybekötött VIP vacsorás exkluzív esteket, valamit a különleges színházi esteket is. A nők nagyon szeretik a divattal, sminkkel, fotózással, egy-egy csajos nappal egybekötött programokat, ezekből is szoktak lenni zártkörűek és nyilvánosak is folyamatosan.

Kik azok, akik a leginkább részt vesznek az It’s YOUR World által kínált programokon?

Jellemzően a harmincöt és ötven közötti korosztály, elsősorban Hölgyek jönnek. Főleg azok, akik saját vállalkozást vezetnek, vagy közép-vagy felsővezetők, illetve, akik keresik azt, hogy a mindennapokból hogyan tudnak egy kicsit kiszakadni, feltöltődni.

Másfél éves a vállalkozás, azóta milyen visszajelzéseket kapsz?

Minden esemény után csupa pozitív visszajelzéseket kapok, rengeteg olyan e-mailt, üzenetet, amelyben boldogan mesélik, hogy egy-egy program mennyire megváltoztatta akár az életüket, vagy valakit egy válás utáni depresszióból sikerült kihúzni. Olyan is volt, hogy valakinek sikerült egy olyan énjét előhozni és megmutatni, amit nem is tudott magáról. Ezek mind nagyon inspirálnak és ezek a történetek visznek előre nap, mint nap. Igazából nekem ezek a visszajelzések jelentik a legnagyobb ajándékot, mert azt mutatja, hogy van igény arra, amit csinálok.

Több rendezvényszervező vállalkozás van a piacon, te milyen helyet foglalsz el?

Ez egy nagyon jó kérdés, mert én szeretném azt hinni, hogy nincs még egy ilyen, mint az enyém. A fő kérdés inkább az, hogy én hová helyezem el magam ezen a palettán. Az It’s YOUR World nem rendezvényszervező cég, mert nem annak aposztrofálom magamat. Nyilván abból nagyon sok van, de nem szeretném magamat összehasonlítani. Azért találtam ki az élményt a középpontba, mert ezt senki nem csinálja. Nem véletlenül hívom a vállalkozást élményprogram szervező cégnek, és ha így nevezem el, ha ez a logónk, a mottónk pedig: Create Experiences, akkor nincs még egy ilyen cég.

Amellett, hogy mindegyik programon valami újat lehet kipróbálni, milyen további előnye van annak, ha valaki részt vesz?

Két dolgot emelnék ki. Itt mindig egy támogató közeg van, nagyon jó fej emberek, olyanok, akik egymásra tudnak hangolódni. Soha nem volt olyan, hogy egy negatív ember is lett volna bármelyik eseményen vagy workshopon. A másik az, hogy megtapasztalhatnak valami olyat a világból, ami magánemberként nem biztos, hogy az ember eszébe jut, vagy nem biztos, hogy egy személynek elérhető, például, hogy saját parfümöt készítsen vagy megtanuljon szinkronizálni. Az It’s YOUR World által kínált lehetőséggel egy olyan élménnyel gazdagodhatnak, amely meghatározó lehet az egész életükre.

Milyen újdonságokkal készülsz még ebben az évben?

Rengeteg újdonsággal készülök, viszont van, amiről még nem beszélhetek, mert nem állt teljesen össze, és szeretek minden részletet pontosan kigondolni és kidolgozni. Lesz egy különleges Bűvészet és Stand Up műsorunk májusban, Fétis 18+ címmel, visszük tovább az első nagyon sikeres Íz és illat orgia programot, amelyben öt kávéhoz öt kézműves csokoládét és öt illatot párosítottunk. Rövidesen következik ennek az olasz verziója, amikor kávékban, csokikban és illatokban is az olasz életérzést igyekszünk visszaadni. A sikeres programokat, mint a szinkron, visszük tovább, és ezen felül tárgyalásban vagyok már több együttműködő partnerrel, így lesznek újdonságok workshop vonalon is, rövidesen például egy exkluzív lakberendező workshop Vinkovics Zsuzsával a VIZSUarttól, ahol mindenkinek segítséget nyújtunk a saját lakberendezési stílusa megtalálásához, és lesznek olyan programok is, amelyek kifejezetten az élményről szólnak, így áprilisban is hozzuk a közös premier pezsgős vacsorás VIP mozi vetítést. Mindezek mellett készülünk egy az illatok és a művészetek összevonásával megvalósuló programsorozatra is, melynek terveink szerint több része lesz, és előadóművészekkel, képzőművészekkel dolgozom majd együtt. Nagyon izgalmas lesz. Csak el kell jönni és meg kell élni az élményt. Egyszer szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni!

Az It’s YOUR World eseményeiről itt szerezhetsz további információkat.

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *