LOADING

Type to search

Eszem-iszom Rácsodálkozom

Íme a világ legbizarrabb ételei, amelyek megváltoztatják az étkezési szokásainkat

Share

Amikor már azt hisszük, hogy nincs új a nap alatt, akkor jön egy-egy szakács, vagy cukrász és kitalál valami olyan innovatív újdonságot, amit elképzelni sem tudunk. Most összegyűjtöttük ezeket, és kíváncsiak vagyunk, hogy melyiket kóstolnád meg! 

Ha azt hiszed, hogy az élelmiszeripar már mindent felfedezett, és kitalált, akkor jön egy olyan újítás, amin csak pislogni tudunk. Persze a gasztronómiában és a konyhai eszközök világában folyamatosan megy végbe a fejlődés, hiszen újra és újra feltalálnak új dolgokat, hiszen így lehet a legjobban a fogyasztókat a vásárlásra ösztönözni. 2018-ra ez az egész elért egy olyan szintre, ami már lassan az űrtechnológiához kezd hasonlítani.

Egyre több olyan hír jelenik meg, amiben olyan fogások szerepelnek, amikről eddig még nem hallottunk. Ezen újdonságok jellemzői, hogy ideig óráig tündökölnek, aztán gyorsabban érnek földet, mint egy hullócsillag. Sebaj, mi most azért megemlékezünk róluk egy cikk erejéig!

Ha szeretnél néhány új gasztronómiai újdonságot kipróbálni, akkor van egy jó hírünk, rengeteg újdonság van, amit még biztos, hogy nem kóstoltál. Hogy ezek közül melyik mikor érkezik majd el hazánkba, azt nem tudjuk, de ha külföldön jársz, akkor figyelj, mert néhányba belefuthatsz még. Annyit viszont elárulunk, hogy a következő néhány fogás közül van, ami elég bizarrul hangzik, de van olyan is, amit azért megkóstolnánk. Neked melyik jön be leginkább? Kommentálj!

Geometrikus desszertek

fotó: Dinara Kasko/instagram

Ez az édesség elsőre úgy néz ki, mint egy üvegből készült dekortárgy, de ez bizony ehető. Dinara Kasko a megalkotója, aki építésztudományi diplomával is rendelkezik, és emellett cukrász. Ő találta ki azokat a szilikon formákat, amikben ezeket a különleges édességeket lehet megsütni, és aztán tálalni a vendégeinnek, akik biztosan, hogy elképednek majd a sütik láttán.

Fagyi rámen

A rámen tészták nagyon népszerű gyors ételek Japánban, ám a fagyis változat valami újat hoz a piacra. A tészta helyett itt zselés fagyi a főszereplő, és húsleves helyett a tejjel készült édes lére kerül rá a “tészta”. A fagyiráment ugyanúgy lehet pálcával enni, mint a húsos változatot, de itt gyümölcsök vannak a tészta mellé dobálva.

?Have u fed ur girlfriend yet? (@feedyourgirlfriend) által megosztott bejegyzés,

Rózsaszín csokoládé

fotó: https://www.facebook.com/BarryCallebautGroup

Ehhez a csokihoz nem adtak bogyós gyümölcsöket, a különleges rózsaszín színt nem ezek adják. Az új típusú csokoládé egy Ruby nevű kakaóbabokkal készült, ami igazán zamatos és édes ízű különlegesség. Megkóstolnád?

Instant boros dugó

fotó: © amazon

Nem, ez nem egy csomag óvszer, bár kísérteties emlékeztet rá. Ez az új találmány egy hordozható borosdugó, ami azért jó, mert ha bármikor felkezdesz egy üveg bort, és a dugót nem tartod meg, akkor ezt elég csak kicsomagolni a műanyagpapírtasakból és ráhúzni a borra. Ennek a segítségével nem illan el a borból az alkohol és frissen tarthatod a következő boros estére.

Előre meglékelt kókuszdió

Micsoda találmány ez az előre meglékelt kis kókuszdió, amiből mégis frissen szervírozhatod a kókuszvizet, anélkül, hogy a barkácskészleteted kéne bevetned.

William Huang (@william_t_huang) által megosztott bejegyzés,

Színes hamburger

Egy ausztráliai bárt megihletett Willy Wonka színes és cukorkás világa ezért olyan burger szendvicset készítettek, amit galaktikus színűre színeztek ételfestékkel. A bár Szent Patrik napon zöld színű bucikban szolgálja fel a hamburgereit.

Bar Luca (@barlucasydney) által megosztott bejegyzés,

Kék hamburger

A britek is kitalálták a maguk hamburgerét. Egy bárban ugyanis az étlapon szerepel a kék burger, ami inkább emlékeztet egy rosszul sikerült kémiai kísérlet eredményére, de állítólag ehető, sőt mi több még finom is. Megkóstolnád?

Ribs & Burgers (@ribsandburgers) által megosztott bejegyzés,

Kék színű bor

Unod már a vörös bort? Eleged van a rozéból és a fehér borból? Akkor igyál kék bort! Az íze állítólag olyan, mint a normális bornak, ám ezt vörös és fehér szőlőből és 2 szerves pigmenttel keverik össze: indigóval és antociánnal. Nyugi, egyik sem mérgező állítólag, de azért vigyázni kell vele, hiszen az indigót a farmerek festésére is használták régen. Úhhhh…. Mi nem mernénk megkóstolni a kék bort.

Gik Live! (@giklive) által megosztott bejegyzés,

Átlátszó kávé

Ez a kávé pontosan úgy néz ki, mint a sima víz. Pedig tényleg kávéból, ráadásul Arabica kávébabból készül, amit színtelenre kevernek, de megmarad a koffein tartalma. Vigyázat! Annyit ne igyál belőle mint a vízből, mert nem lesz jó vége!

Terez (@makulienka1) által megosztott bejegyzés,

Szilikongumis ételvédők

fotó: © Food huggers

Ez a banán pont úgy néz ki a képen, mintha egy színes gumit tettek volna a végére. Ezek a vegyi anyag mentes óvszernek is kinéző hajlékony szilikonruhák arra hivatottak, hogy a félig megevett, vagy felkezdett gyümölcsök, zöldségek végére húzva frissen tartsák azokat. Így nem lesz otthon sosem kidobott banán, vagy avokádó, mert frissen tudod tartani őket. Hasznos nem?

Esőcsepp desszertek

Ezek a csodálatos desszertek Japánból származnak, és úgy néznek ki, mint a hatalmas vízcseppek. Állítólag nem sok ízük van, viszont csodásan mutatnak a tányérokon. Az alábbi videóban meg is mutatják, hogy hogyan készítheted el otthon a sajátodat!

3D-s nyomtatott édességek

Eze a színes cukorkákkal kapható eszköz a 3D-s nyomtatás újdonságát hozza el a háztartásokba. A cukorkák közül érdemes több színt beledobálni a gépbe, majd kiválasztani a formát, és várni arra, hogy a nyomtató elvégezze a dolgát. Igaz mesterműveket készíthetünk ezzel a géppel, ami nagyon hightech.

BITE Silicon Valley (@bitesv) által megosztott bejegyzés,

forrás

Szerinted melyik étel vagy tárgy a legkülönlegesebb? Te melyiket kóstolnád meg? 

Kék hamburger helyett egyél inkább finom hamburgert! Íme a tuti recept!

6 tipp, hogy a te hamburgered legyen a legjobb!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *