LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

12 biztos jele annak, hogy jó úton haladsz a siker felé!

Share

Mindegy, hogy könyvet írsz, webshopot indítasz, coach vagy, orvos, vagy tanár! Bármiben lehetsz sikeres, és bármiben megtalálhatod a boldogságod. 

Sokunkat foglalkoztatja a kérdés, hol is tartunk a sikerhez vezető rögös úton. Vajon még csak a küszöbön ácsorgunk támogatásra várva? Vagy esetleg megtettük az első, nehéz lépéseket? Az alábbi jelek arra utalnak, hogy nem csak elindultunk, de a lehető legjobb irányba haladunk! Kell ennél jobb visszaigazolás?

Jegyzeteket készítesz

Csak annyit mondunk: Einstein, Dawin, Newton, Franklin, Hemingway, Lucas. Hogy mi az, ami összeköti őket? Mindannyian ügyeltek arra, hogy magukkal tartsák a jegyzetfüzetüket, és leírjanak mindent, amit fontosnak tartanak, és nem törődtek azzal, hogy emiatt sokszor hóbortosnak tartották őket.

Többször hallgatsz, mind beszélsz

Nem akkor tanulok másoktól, ha beszélek, hanem amikor hallgatok” – mondja a Deloitte ex-vezérigazgatója, Jim Quigley. A legtöbb sikeres személyről elmondható mindez; legyen szó emberi kapcsolatokról vagy szakmai áttörésről: ha igazán odafigyelsz a másik szükségleteire, a siker előre borítékolható. Ehhez azonban sokszor meg kell tanulnod hallgatni.

Így is lehet… avagy hét híres ember napirendje, ami motiválhat minket!

Nincsenek szabályok, ha barátságban élsz önmagaddal. Összegyűjtöttük pár inspiráló vagy épp megmosolyogtató példát közéleti személyiségek és művészek napi rutinjaiból, amelyek nem csak érdekesek, de tanulságosak is! Napirend # 1 Barack Obama – az egyszerűség nemében 6:45 Az USA egykori elnöke felkel, …

Higgadtan leülsz, és kitalálod, hogyan oldj meg egy problémát ahelyett, hogy fel-alá rohangálnál a megoldást kutatva.

Ryan Holiday, számos sikerkönyv szerzője úgy fogalmazta meg mindezt, hogy ha épp egy problémával állsz szemben, gondolj arra, hogy a hosszú évek alatt biztosan született róla szakirodalom. Neked csak el kell olvasnod. Ami nekik évekbe telt, te néhány óra alatt elsajátíthatod. Ugyanis a kihívások sokkal kevésbé ijesztőek, ha már előre beazonosítod őket, és ez legjobban a proaktív tanulással valósítható meg.

Bemutatod egymásnak az embereket

Kulcsfontosságú, hogy egy megbeszélés előtt ne csak arra ügyelj, hogy bemutatkozz, de ha te is ismersz valakit a társaságból, egymásnak is bemutathatod a résztvevőket. Összpontosíts arra, hogyan segíthetnél a másiknak a közös munka során, és találd ki, milyen értéket adnak majd hozzá a közös munkához. Az élet számos kihívására ugyanis nem más a megoldás, mint egy szívélyes kézfogás.

Tanulsz a negatív visszajelzésekből és a kemény szavakból

Tim Ferriss a sikeres emberek szokásait kutatva rájött, hogy a sikert sokszor a kínos beszélgetésekre való hajlandóságban is mérhetjük. Ez azt jelenti, hogy a tapsvihar mellett szükségünk van olyan személyekre, akik visszarántanak bennünket a földre – még akkor is, ha sokszor sérül az egónk. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges énképünk alakuljon ki, és ne szálljunk el magunktól.

Tanulsz a hibáidból, de elengeded az aggódást

Kívülállók számára úgy tűnhet, mintha a sikeres emberek a világ összes szabadidejével rendelkeznének, de ez koránt sincs így, épp ellenkezőleg: ők azok, akik mernek hibázni, időt és energiát áldozni a munkájukra. A folytonos tipródás helyett felkészülnek arra, hogy a kudarcra adott válaszaikkal előrelendítsék a dolgok menetét.

Van mentorod, és magad is mentor vagy

Frank Shamrock ketrecharcos és tréner a következő előjeleket vési tanítványai emlékezetébe: +,=, -. Ez azt jelenti, hogy mindenki mellé kell valaki, aki tapasztaltabb, valaki, aki tudását tekintve egyenlő vele, és olyasvalaki, aki örömmel veszi tőle a tanítást, hiszen a sikeres emberek felismerik annak a fontosságát, hogy mentorokkal vegyék köre magukat, ugyanakkor boldogan válnak más mentorává is.

Többször mondasz nemet, mint igent

A Facebook-marketing szakértője, Noah Kagan valahányszor döntést hoz, Mark Zuckerberg mindig azt kérdezi tőle: “Ez az ügy szolgálja-e a végső célunkat?” Ha a válasz “nem”, akkor az sem számít, milyen csábító az ajánlat, nem vágnak bele. A sikeres emberek ugyanis találkozhatnak új emberekkel, feldolgozni való új információkkal, valamint rengeteg élményt szerezhetnek, de miután kitűzték végső céljukat, a „nem” segít megvédeni őket attól, hogy olyasmibe menjenek bele, ami esetleg akadályozhatja a fejlődésüket.

Új nézőpontokat keresel

Leginkább azt szeretjük hallani, ami a hiúságunkat legyezgeti, hogy megbizonyosodjunk az igazunkról. Ahhoz azonban, hogy fejlődjünk, olyan embereket kell keresnünk, akik másképp látják a dolgokat, mint mi. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy különböző perspektívákat ismerjünk meg, és kizökkent a komfortzónánkból. A sikeres emberek célja, hogy megkapják a választ a kérdéseikre, és nem törődnek azzal, hogy a helyes válaszok honnan származnak.

Bízol az intuíciódban

A marketingszakértő Seth Godin szerint: “A változás nem kér engedélyt.” Minden sikeres ember élénken emlékszik olyan pillanatra, amely megváltoztatta az addigi szélirányt az életében, és ez a pillanat általában nem izzadságszagú erőlködés eredményeként született. Bár a sikeres személyek meghallgatnak különböző álláspontokat, az intuíció jelentősége különösen fontos a pályájuk során, így az utolsó szó joga is azé, amit megérzésnek hívunk.

Figyelmes vagy

A sikeres ember hírlevelek, e-mailek és online-meetingek helyett a találkozást részesíti előnyben, még ha rövid időre is. Kézzel írja az üdvözlőkártyákat, és szorgalmazza személyes kontaktust. A másikra való odafigyelésnek ugyanis ereje van, és semmi sem terjed olyan gyorsan, mint a kedvesség.

Röviden megünnepled ugyan a győzelmet, de már szaladsz is vissza dolgozni

Jocko Willinks egykori haditengerészeti kommandós szerint „a fegyelem egyenlő a szabadsággal.” Amikor megkérdezték, hogyan kell ütősebb poénokat írni, annyit felelt: „csak írj naponta”.

Ez nem azt jelenti, hogy a sikeres emberek nem szeretnek ünnepelni. Szeretnek lazítani, de inkább újra belevetik magukat alkotás számukra élvezetes folyamatába, mintsem ezentúl már csak hátra tett kézzel gyönyörködjenek elért eredményeikben.

gsbox_banner

Forrás: Thougthcatalog.com

Nézd meg ezt is:

6 *nyomós* érv arra, hogy miért lesz jobb az életed, ha naplót vezetsz

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *