LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal

14 hatalmas tévedés a kapcsolatokban, amikből tényleg elég volt!

Share

Mások mondták, olvastam, elképzeltem, úgy tudom. Mítoszok, amelyek megnehezítik az életed, és valljuk be, a társad életét is.

A párok sokszor túl komolyan veszik a kapcsolatokról szóló legendákat és túl sok hitelt adnak nekik.  De miért, talán a sok statisztika miatt, amelyek nagy része boldogtalannak mutatja be őket? Mindenestre mi most elhatároztuk, hogy leszámolunk ezekkel a mítoszokkal:

1. Az összeillő pároknak hasonló a szexuális érdeklődésük.

Akkor ez azt jelentené, hogy azok a párok, akiknek különbözik a véleménye az intimitás és a szex viszonylatában, nem is lehet jó pár? Minden embernek számos olyan szükséglete van, amely különbözik a többi emberétől. A szex és az intimitás is olyan fogalmak, melyeknek igen szubjektv jelentésük van és mindenkinek egy kicsit mást jelent. A jó párok figyelnek egymásra, észreveszik egymás igényeit és megpróbálják kielégíteni azokat.

2. Teljesen normális, hogy idővel egyre kevesebb lesz az ölelés és a gyengédség.

A legtöbb ember arról számol be, hogy az idő múlásával egyenes arányban csökken a romantikus gesztusok száma. Akkor ez egyben azt is jelenti, hogy a másik szemében már nem is vagy vonzó? Csak azért, mert nem remeg a gyomrod, ha találkoztok vagy ha hozzád ér, akkor már vége is a dolognak? Néha a pároknak eltérő elvárásaik vannak, amíg az egyiknek igénye van a szeretet nyilvános kimutatására, lehet, hogy a másik irtózik tőle (bár ha ez utóbbi nem csak társaságban érvényes, ott azért érdemes elgondolkodni). Ne hagyd, hogy a kapcsolatod elhaljon, töltsetek kettesben több időt, éreztessétek, hogy mennyire szeretitek egymást.

3. A férfiaknak nagyobb igényük van a szexre, mint a nőknek.

Nem szükségtelenül. Emberre válogatja. Vannak olyan párok, ahol a nőnek nagyobb a libidója és azt is tudjuk, hogy a nők szexualitás utáni vágya igen érzékeny és sok mindentől függhet.

4. Ellentétek vonzzák egymást.

Hasonló étkezési szokásoknál némileg egyszerűbb főzni és elmenni vacsorázni, de ugyanígy, ha a kaland, a szeretet és az intimitás ugyanazt jelenti mindkét embernek, akkor kevésbé nyűgös a dolog. Nyilván lehet különbség abban, hogy kinek milyen zene tetszik vagy miben hisz, de ha két ember értékrendje hasonló akkor a kapcsolatuk is kétségtelenül működőképes.

5. A boldog párok mindennap szexelnek.

Tényleg előfeltétele a szex egy boldog kapcsolatnak? Mert azért fenntartjuk magunknak a kételkedés jogát, amikor arról beszélünk, hogy egy házaspár boldogabb lesz-e attól, ha megvan a napi adag kamaty. Az intimitás nem feladat, hanem tapasztalás. Csak akkor kell csinálni, ha tényleg akarod. A frusztráció ugyanis előbb rombolja szét a kapcsolatot.

6. Egy kapcsolatban nem lehetnek titkok.

Sokan azt mondják, hogy mindent meg kell beszélni a párunkkal. Pedig nem biztos, hogy jót tesz a kapcsolatnak, ha elújságolod a másiknak, hogy egy bulin hányan akartak felcsípni, még ha nem is vetted a lapot. Egy kapcsolatban igenis lehetnek apór titkok, persze csak akkor, ha azok teljesen ártalmatlanok.

7. A boldog párok összebújva alszanak.

A “kifli” pozíció, legyen akár “nagy” vagy “kis kifli” a bizalomról árulkodik és kétség nem fér hozzá, hogy amellett, hogy szexuális töltete van, roppant kényelmes is. De nem az a kifejezett alvópóz. Teljesen érthető, ha valaki a saját territóriumában szeret aludni úgy, hogy közben talán még hozzá sem ér a másikhoz. Nincs ezzel semmi baj.

8. Nem jó rossz hangulatban elaludni.

Van úgy, hogy egy vitát nem sikerül alvás előtt lezárni. Van úgy, hogy időre van szükség, akár csak annyira, hogy aludjunk rá egyet. Néha másnap egész máshogy látja az ember a helyzetet és tiszta fejjel lehet megoldani a problémákat.

9. Nincs kapcsolat testi vonzalom nélkül.

Ennek nyilván valamennyire igazat kell adnunk, de azért abban is van valami, hogy a kémiánál a mentális frekvencia hosszabb távon működik. Pontosítsunk talán arra: hogy azért, mert nem estek azonnal egymásnak még nem biztos, hogy nem vagytok egymáshoz valók. Esélyt adni mindig érdemes! Idővel kialakulhat a vonzalom, nem kell a “kémia” szóval feltétlenül dobálózni…

10. Egy jó kapcsolatban nincsenek konfliktusok.

Ez ám a koholmány. Sőt! Sokkal rosszabb nem beszélni valamiről és mindig a szőnyeg alá söprögetni a problémákat, mint egy értelmes vitával megoldani a problémát. Minden kapcsolatban vannak olyan dolgok, amelyekről muszáj beszélni. Az elnyomott érzéseknél még egy nehéz beszélgetés is sokkal jobb.

11. Tönkremegy a kapcsolat, ha másoknak is tetszel.

Természetes emberi érzés, hogy az egyik ember vonzza egy másikat és nem számít, ha kapcsolatban van vagy sem. A lényeg abban áll, hogyan kezeljük az ilyen helyzetet, mert az érzések csak úgy jönnek. A mi felelős döntésünk, hogy mit kezdünk velük.

12. Egy jó kapcsolatban mindig jó kedved kell legyen.

Még a legboldogabb pároknál is vannak hangulatváltozások, ez normális emberi viselkedés. Mindannyiunknak van jó és rossz napunk, akár a magánéletben, akár a munkahelyen. Ezeket sokszor meg is beszélhetjük a másikkal, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal jobban fogjuk érezni magunkat. Ha rossz passzban vagy, abból nem következik egyenesen az, hogy boldogtalan a párkapcsolatod is.

13. Egy párnak napi/heti/havi X szex kell.

Sok mindentől függ, hogy egy kapcsolatban milyen sűrűn van szex. (Ahol vannak gyerekek ott aztán pláne sok tényező van.) Nincs egy általános szabály arra nézve, hogy mennyit kell ágyban tölteni ahhoz, hogy boldogok legyünk. Van párkapcsolatok, ahol naponta szükség van rá, és van ahol csak kéthetente kerül sor rá. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a szexuális együttlétek számánál talán a minőség sokkal fontosabb.

14. Egy gyerek minden problémát megold.

Megélni a várandósságot és egy kisbaba születését egészen fantasztikus tapasztalat. De nem szabad úgy számolni vele, mintha ő lenne kapcsolatotban a növekedést elősegítő eszköz. Sőt, ami azt illeti, eleinte nagyon is stresszfaktor mindkét félnek. Amikor szinte az összes időt a babának kell szentelni, a partner néha úgy érezheti, hogy egy szakadék tátong közöttük. Ezért jó, ha mindig készen állsz, hogy megbeszéljétek a dolgokat,  és szembe tudjatok nézni a különböző helyzetekkel. Csak akkor érdemes családalapításra gondolni, ha annak a hátterében egy érzelmileg egészséges kapcsolatban van.

Van valami, amit kihagytunk?

Forrás

Nézd meg ezt is:

6 romantikus hülyeség, amivel le kell számolnod!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *