LOADING

Type to search

Utazom

Íme a világ 10 legboldogabb városa, ahová érdemes elutazni

Share

A legújabb listánkon most a világ legboldogabb városait gyűjtöttük össze, így ha egy kis jókedvre vágysz, akkor te is tudd, hogy hová kell utazz, hogy mosolygós emberek fogadjanak!

Mit jelent boldognak lenni? Egyesek azt mondják, ha céltudatosak vagyunk, és pénzügyileg minden okés velünk, az már majdnem teljes boldogság. Mások szerint a lelkünknek kell teljesen rendben lennie, a materiális dolgok csak másodlagosak. Most nem célunk megfejteni a boldogság titkát, hanem megmutatjuk azokat a városokat, ahol a boldog emberek laknak, Dániától, Új-Zélandon át. Íme a 10 legboldogabb város, amit egyszer neked is meg kell látogatnod!

Auckland, Új-Zéland

Ez Új-Zéland legnagyobb legboldogabb városa. A nyüzsgő városkép, a virágzó gazdaság, a kitűnő oktatási rendszer, a nyugodt fekete-homokos strandok és buja növényzet mind azért vannak, hogy az itt élők nyugodtnak, teljesnek és boldognak érezhessék magukat.

Koppenhága, Dánia

fotó: pexels.com

A hygge központjában nem élhetnek boldogtalanul az emberek! Egyébként is Dániában még Boldogságkutató intézet is van. Az ország sorra felülmúlja a nemzetközi boldogságméréseket, az élen pedig Koppenhága áll. Ez a város tele van parkokkal, mindenki bringázik, csúcsminőségűek az életek, és gyerekbarát minden hely. Ha egy boldog és nyugodt helyet keresel, megtaláltad!

Sydney, Ausztrália

Sydynek rengeteg szabadtéri helye van, a városban élők nagyon menők, és azt mondják ez a világ legkevésbé stresszes városa. Rengeteg külföldi utazó mondta már el, hogy ez a világ egyik legbarátságosabb helye, mert az ausztrálok nagyon segítőkészek, legyen szó idegenvezetésről, vagy vendéglátásról.

Barcelona, Spanyolország

fotó: pexels.com

Íme a klasszikus mediterrán város – gyönyörű időjárás, strandok, ízletes ételek, élénk kultúra és nyugodt életmód.  Barcelonában sok megfizethető lakás van, és sok üzleti lehetőség, ezért az itt élő emberek rendkívül boldogak. A spanyolok szeretnek kitartóan és keményen dolgozni itt, miközben tudják, hogy hogyan kell lazítani és bulizni is. Ez lenne a valódi boldogság titka?

Monterrey, Mexikó

Monterrey egy gyönyörű város Mexikóban, ami az erős közösségéről és összetartásáról híres. A világ sok más városától eltérően a szakmai élet itt nem mindig a legfontosabb, sokkal inkább a nyugodt és boldog élet. Az emberek itt sok időt szánnak a vallásra, a családra, és a társadalmi feladatokra.

Amszterdam, Hollandia

fotó: pexels.com

Hasonlóképpen Dániához Hollandiában is magas a boldog emberek száma. A kutatók úgy vélik, hogy ez a munka és a magánélet egyensúlya, az aktív életmód és a holland gondolkodás titka. Amszterdam egy nagyon nyitott, barátságos, és nyüzsgő város. Kell ennél több?

Szingapúr

Szingapúr Ázsia legboldogabb városa. Ez a rendkívül biztonságos hely sokat számít azért, hogy az emberek boldognak érezzék itt magukat.

Bergen, Norvégia

fotó: pexels.com

Bergen egy vidám város, annak ellenére, hogy sokat esik az eső, de ez mégsem veszi el a norvégok kedvét, hiszen ők boldogan élnek a színes házaikban, imádják az otthonos kávézóikat, bárjaikat és olyan a gondolkodásmódjuk, aminek segítségével képesek a nyugodt és kiegyensúlyozott életre. A norvégoknak fontos a család, a barátság, a minőségi élelmiszerek és a tradíció, mindez pedig ötvöződik a csodás Bergen városában is.

Rio de Janeiro, Brazília

Ez a brazíliai város lenyűgözően híres a Krisztus szobráról, és az álomszerű strandjairól. Bár a városnak vannak szegény negyedei, de még is így is boldogan élnek itt az emberek. A barátságos brazilok mindig tárt karokkal várják a bulizókat, a pihenőket, akik azért látogatnak a városba mert szeretnének a szabadtéri látnivalókban gyönyörködni, és a kultúrát élvezni.

Koh Samui, Thaiföld

fotó: pexels.com

Thaiföldet sokan a “mosolyok földjenek” nevezik, és nem csak azért mert mosolygós emberek élnek itt, hanem mert itt nagyon meleg szívvel fogadják a turistákat.  Koh Samui-ban magas az életminőség, a város folyamatos növekedésben van. A látogatókat vonzzák a nagy szigetek, a gyönyörű strandok, a dzsungelek, a vízesések, és persze a kultúra. Úgy tűnik a boldogság fertőző ezen a szigeten, mert aki egyszer idelátogat az biztos, hogy mosolyogva gondol vissza az útjára.

forrás

Te melyik boldog városban jártál már? 

7 hihetetlenül szép hely, ahová egyszer az életben el kell, hogy juss!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *