LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal Inspiráció Mozizom

10 film erős nőkről, és arról, hogyan kell új életet kezdeni!

Share

Ki mondta, hogy csak január elsején indulhat el egy új kezdet? Ugye? Ha szükséged van némi motivációra, akkor nézd meg ezeket a filmeket, és biztos, hogy új erőre kapsz!

Ízek, imák, szerelmek

Liz Gilbert (többnyire) igaz története, aki egy válás után elindult a világba, hogy spirituálisan megtisztuljon és megtalálja önmagát és a valódi életet. Kontinenseken átívelő történet, amely mivel is végződhetne, mit szerelemmel.

Napsütötte Toszkána

Egy újabb elvált nő, egy újabb utazás. A szívünkhöz még eggyel közelebb áll, mint Liz története, hiszen mégiscsak Itália! De mindent összevetve szinte nincs hét, hogy ne emlegetnék olvasóink. A szereplőket, a helyszínt és a történetet is szeretjük.

Az ördög Pradát visel

A nagyvárosi lány egy új világba csöppen: a divatéba. Bármennyire is tiltakozik ellene először megtalálja magát benne, aztán kinövi. A felnőtté válás metaforája, a zseniális Meryl Streeppel, akit elfogadnánk főnöknek, bármennyire ördögi is…

Keleti kényelem Marigold Hotel

A film, amiben minden kedvenc angol színészünk benne van. És ami egyértelműen azt üzeni, soha nem késő új utakra lépni! Miért is ne épp India?

Napos oldal

Ha egy kisvárosban egymásra találhat két különc, (és mentálisan gyenge) ember, akkor bárhol a világon. A két újrakezdő nem is tudja, hogy egymást keresi. Illetve az egyik tudja. Aztán a másik is rájön. Jennifer Lawrence Oscar díjas alakítása, és Bradley Cooper kék szemei.

Tina

Tina Turner korunk egyik utolsó legendája. Élete pedig kegyetlen bánásmóddal teli, mégis felemelő történet. Hogy hogyan menekült meg Ike Turnertől, és hogyan állt a saját lábára nem titok: sok baráti segítséggel, a Buddhizmus gyakorlásával és a zene erejével. Elsöprő erejű mozi.

My Fair Lady

Ha nem hiszed, hogy a tanulás minden, akkor nézd meg ezt a filmet. Többet nem is tennénk hozzá.

Shirley Valentine

Viszonylag méltatlanul elhanyagolt történet, ami egy egyszemélyes színdarabból íródott. Mihez kezdd a nő, aki unja az életét? Görögországba megy, és jól ott is marad. Ismét egy példa arra, hogy soha nem késő.

Bridget Jones naplója

A nő, aki leírta, hogy hogyan változtat az életén. Sikerült neki? Aligha. Hogy miért? Mert “úgy szeretjük” ahogy van. Mégis erre a listára tartozik, mert Bridget fanfárok és hatalmas tapsviharok nélkül mutatja be, hogyan “nem nyomja le egy amerikai botsáska” és egy szemét pasi. Humorérzékkel.

P.S. I love you – Utóirat, szeretlek! 

A sírva nevetős filmünk, ami leginkább arról szól, hogy hogy mászunk ki mi a legnagyobb tragédiákból. Időbe telik, sok segítségbe, még több könnybe… de a végén. A végén mindig sikerül.

Kihagytunk valamit? TE melyik filmből merítesz erőt?

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

5+3 film, amit akkor nézz meg, ha nem hiszel a szerelemben (és újra fogsz)!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *