LOADING

Type to search

Ajánlom

Kilenc a *szerintünk* legjobb krimi és thriller könyvek közül, amit olvass el!

Share

Vágysz valami izgalmas olvasnivalóra? Szeretnél borzongani egy kicsit? Érdekelnek a gyilkossági ügyek és a nyomozás szálai? Akkor kattanj rá a legújabb krimikre, és merülj abban az izgalmas világban, amit ezek a könyvek adnak!

Bevallom nekem a kedvenc könyves műfajom a krimi és a thriller Szeretek izgulni egy jó történeten, ahol együtt nyomozhatok a felügyelőkkel, rendőrökkel, nyomozókkal és lépésről-lépésére göngyölíthetem fel én is egy gyilkosság, eltűnés vagy éppen baleset szálait. Izgalmas a tudat, hogy nem tudom, hogy ki a tettes, így bárkire gyanakodhatok, miközben halad a cselekmény. Szeretek krimiket és thrillereket olvasni, mert minden történet egyedi, izgalmas, és embert próbáló lelki élmény egy-egy bűnesetet igazán megismerni.

Ha te is rajongsz ezért a műfajért, akkor hajrá, szerezz be valamit a listáról, aztán pedig szögezd magad oda néhány órára a könyvolvasós székedre, vagy a kanapéra. Garantáljuk, hogy bele fogsz borzongani ezekbe a történetekbe!

Lars Kepler – A hipnotizőr (Animus Kiadó)

Az Animus Kiadó újra gondozásába vette a Lars Kepler álnév alatt található íróduót, akik nem csak közös könyveket írnak, hanem közös életet is élnek, hiszen egy házaspárról van szó. A hipnotizőr már megjelent magyarul jó néhány éve, de egy ideje nem lehetett kapni a Joona Linna nyomozó első brutális ügyéről szóló könyvet. Hála azonban az új kiadásnak mindenki megismerkedhet A hipnotizőr kegyetlen világával. A könyvben egy férfira  bukkannak, akit brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak, ám amikor a nyomozók értesítenék a feleségét és az elhunyt két gyermekét is ott is hasonló dolgok fogadják a csapatot. A család fiú tagja marad csak életben, de ahhoz, hogy bármit kiszedjenek belőle hipnotizálásra van szükség. Joona Linna nyomozó kapja az ügyet, és segítségül hívja dr. Erik Maria Barkot, aki ért a módosult tudatállapotban felidézett emlékek előhívásához. Ám ez az ügy ennél sokkal bonyolultabb, mint az várható, hiszen a fiú olyan dolgokat tudhat, amit gyorsan ki kell deríteniük a nyomozóknak, különben késő lesz….

Robin Cook – Sarlatánok (Geopen Kiadó)

 

Ha szereted az orvosi thriller műfaját, akkor Robin Cook a legjobb választás. Az orvosi krimi műfajának legjobbja most egy olyan történetet hoz el, amiben Dr. Noah Rothausert a bostoni kórház frissen kinevezett vezető sebészrezidensét ismerhetjük meg. A férfira fényes karrier vár, ő foglalkozik a műhibákból eredő halálesetekkel is. Egyik nap a kórház elveszt egy látszólag egészséges beteget, és persze Noah nyomozni kezd… A gyanú a kórház sztársebésze felé tereli a férfit, aki azonban a fiatal aneszteziológusra hárítja az esetet. De valójában ki az igazi orvos és ki a sarlatán? Dr. Noah Rothauser nincs könnyű helyzetben, mert nem csak egy eset lesz, hanem egy sorozatgyilkos tevékenykedik. Miközben próbálja kutatni, hogy ki hibázik a kórházban, addig vigyázni kell a saját biztonságára is,  mert valaki a nyomában van…

Jodi Picoult – Elrabolt az apám (Athenaeum Kiadó)

A lélektani krimik egyik legtehetségesebb írónője Jodi Picoult, aki olyan mesterien tudja az izgalmas, és feszültséggel teli cselekményt irányítani, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy az emberi viszonyok és érzések mennyire valódiak, és mennyire megjátszottak. Az írónő most Cordelia Hopkins életét mutatja be, aki boldogan nőtt fel édesapjával, most pedig egy kislányt nevel, vőlegényével együtt. Cordelia azonban egy nap felidéz egy emlékképet, ami nem hagyja nyugodni. Az eltűnt emberek felkutatásával foglalkozó nő utána megy ennek az emlékképnek, és olyan súlyos dolgok derülnek ki a családjáról és gyerekkoráról, amit nagyon nehéz feldolgoznia.

P.D. James – Nem nőnek való (21. Század Kiadó)

P.D. James a krimiírás koronázatlan királynője sajnos már elhunyt, de olyan könyveket hagyott az utókor számára, amikben megmutatja, hogy milyen a szépirodalom és az izgalmas krimi csodálatos keveréke. A 21. Század Kiadó most újra kiadja P.D. James régi műveit, például az itthon 1981-ben magyarul megjelen Nem nőnek való című könyvet, melyben főszereplője egy édesanyja, aki nem érti, hogy mi történt Mark nevű fiával. A fiú öt héttel ezelőtt otthagyta az egyetemet, hogy kertésznek álljon egy bizonyos Markland őrnagyhoz egy elhagyott vidéki kis kúriában. A fiú holttestére itt találnak rá 18 nap múlva, a száján egy halvány rúzsnyom van. A jelek arra utalnak, hogy Mark feldúlt állapotban akasztotta fel magát… De vajon miért? Az anyja szerint józan, értelmes fiú volt, és ez nem rá vallott. Mi állhat a háttérben?

Patricia MacDonald – A, mint alibi (Lettero Kiadó)

„Az utolsó lapig nem találod ki a megoldást.” – Ezzel a mondattal jellemzik Patricia Macdonald könyvét, ami két lánytestvére különös történetét meséli el. A regény okos, csavaros krimi, ami egyaránt magával ragadja a pszichothriller és a klasszikus detektívregények rajongóit is. A történetben megismerhetjük Alexet, akinek az élete romokban van, hiszen egy autóbalesetben elveszti a szüleit. Itt szembesül azzal, hogy van egy eltitkolt nővére. Dory sosem ismerte a szüleit, egy másik családnál nő fel, ahol az egyik fogadott testvére egyik nap váratlanul meghal. A család Doryt gyanúsítja… Alex felkeresi egykori nővérét, ám ez a találkozás mindent megváltoztat az életében…

Mary Higgins Clark és Alafair Burke – A Csipkerózsika gyilkosság (21. Század Kiadó)

Mary Higgins Clarkot a feszültségteremtés királynőjének nevezik, míg szerzőtársa Alafair Burke nem csak íróként sikeres, hanem jogászként is van betekintése a bonyolult jogi ügyekbe, például a gyilkosságokba és a vádalkukba. A Csipkerózsika gyilkosságban a televíziós producer, Laurie Moran ezúttal egy olyan nőnek próbál segíteni A gyanú árnyékában című műsorban , akit szerinte jogtalanul ítéltek el. Casey Cartert 15 éve ítéltek el vőlegénye meggyilkosáért, Laurie pedig hisz a nő ártatlanságának, pedig kollégái (például új műsorvezetőtársa Ryan) le akarják beszélni az ügy elvállalásáról. Laurie nyomozni kezd, és persze az utolsó oldalig izgulhatunk azon, hogy mi derül ki Casey-ről, és erről a gyilkossági ügyről.

Caleb Carr – A Halál angyala (Agave könyvek) 

A Magyarországon (is) forgatott The Alienist sorozat alapját Caleb Carr könyve adta, így nem hiányozhat a listáról, mert igencsak izgalmas ez az 1894-ben játszódó történet, aminek fő helyszíne New York. Itt él a magyar származású pszichológus Laszlo Kreizler, akit titokban a rendőrség egy brutális gyilkosságsorozat miatt kér fel. Laszlo, akit modern felfogása révén a város értelmisége kiközösít, de ez nem zavarja Theodore Roosevelt, aki a rendőrségnél dolgozik. A nyomozásban társuk lesz még Sara Howard a rendőrség első női nyomozója, és John Schuyler Moore a New York Times újságírója is. Laszlonak az lesz a feladata, hogy rájöjjön a gyerekeket és fiatal prostituáltakat gyilkoló tettes motivációjára, és megakadályozza a további szörnyűségeket. A történetből készült sorozatban Daniel Brühl, Dakota Fanning és Luke Evans játssza a főszerepeket.

Sharon Bolton – Egyikük hazudik (Lettero Kiadó) 

Egy kicsit A bárányok hallgatnak történetre emlékeztet ez a sztori, de ettől még nem baj, mert Sharon Bolton könyve az utolsó percig izgalmas és kellően vérfagyasztó. A történet főszereplője dr. Wolfe, aki egy intelligens, és karizmatikus orvos, és egyben három nő halálért felelős gyilkos a vádak szerint. A börtönben a magát ártatlannak valló Wolfe eléri, hogy Maggie Rose, a briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő vállalja az ügyét. De vajon tényleg igaza lehet Wolfenak? Tényleg nem ő követte el ezeket a gyilkosságokat? De akkor ki tette és miért terelte rá a gyanút?

Teresa Driscoll – Rajtad a szemem (21. Század Kiadó)  

Ella Longfield kihallgatja két fiatalember beszélgetését, akik kamaszlányokkal flörtölnek a vonaton. Nem gondol semmi rosszra, míg rá nem döbben: a srácok nemrég szabadultak a börtönből. Anyai ösztöne azonnal riadómódba kapcsol, ám történik valami, ami megállítja… Másnap arra a hírre ébred, hogy eltűnt az egyik lány, a gyönyörű, zöldszemű Anna. A bűntudat nem hagyja nyugodni a nőt, és hiába telt már el egy év, Anna nem került elő. Ella azóta emészti magát, ráadásul valaki tud erről a titkáról, hiszen fenyegető leveleket kap egy ismeretlenről. De ki az, aki tudja Ella titkát, és ismeri Anna hollétét is? És mi az a dolog, amiről nem beszél Anna legjobb barátnője és a lány családja sem?

Neked melyik könyv tetszett meg a legjobban? Szereted a krimi és thriller műfajt? Kommentálj, ha van kedvenced a műfajból! 

Ezeket olvastad már?

10 könyv, amit tűkön ülve várunk, hogy megjelenjen végre

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

 • 1

3 hozzászólás

 1. Évi 2019-04-11

  Elrabolt az apám… olvashatatlan volt. Borzasztó, mikor E/1-et erőltetik, csak épp az író képtelen benne JÓL írni 🙁

  Válasz
 2. Noémi 2019-06-11

  Fiatal és ismeretlen írónő. Még. Nézzetek bele, engem lenyűgözött.

  Válasz
 3. Kinga 2020-04-18

  John Cure összes 🙂

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *