LOADING

Type to search

Mozizom

8 szerelmes film, amit bármikor megnézünk (újra és újra)

Share

Szerelem nélkül lehet élni, de minek? Ma olyan filmeket hoztunk, amelyeket bármikor megnézünk. (Zsebkendőt készíts be!) 

Szeretnél egy érzelmes és szép filmet megnézni az igazi szerelemről? De nem ám a kapcsolatok tökéletesen mű oldaláról, hanem az emberiről, arról ami tényleg olyan, mint mi magunk vagyunk: esendőek, bizonytalanok, félénkek, haragosak, fájdalommal teliek, szomorúak, vagy éppen néha őrültek. Érzelmes filmek következnek, de abból az igazi fajtából!

A szerelem egy kimeríthetetlen és örök téma a filmrendezőknek, de a romantika rajongóinak ennek csak örülni tudnak. Minden romantikus film egy teljesen különböző kapcsolatot mutat be annak nehézségeivel, és fájdalmaival együtt. Ha szeretnél szívszorítóan fájdalmas, de egyben szép szerelmes filmeket nézni, akkor elő a papír zsebkendőkkel és indítsd el az alábbi listából bármelyiket!

UI: Szeretlek

Nagyjából két perc sem kell, amint elindítod a filmet és már záporozni fognak a könnyeid (mi szóltunk!), de mégis nagyon érdemes megnézni ezt a szívszorító szerelmes filmet. A szerelmünk elvesztése, és a gyász feldolgozása ugyanúgy az élet része, és erről is kell, hogy tudjunk. A film Cecelia Ahern Utóirat: Szeretlek című könyvéből készült és Hollyt (akit Hilary Swank alakít) mutatja be, aki gyászolja betegségben elhunyt férjét. A férfi tíz üzenetet hagyott a feleségének arra az időre, amikor már nem lesz, és ezek az üzenetek segítenek feldolgozni a nőnek a gyászt, és új életet kezdeni. Jah, és már csak a főszereplő Gerard Butler miatt is érdemes megnézni a filmet.

Szerelmünk lapjai

Nem maradhat ki a felsorolásból az egyik nagy kedvencünk, a Szerelmünk lapjai című film, amiben Ryan Gosling és Rachel McAdams alakítja a főbb szerepet. Allie és Noah kapcsolata tizenéves korukban kezdődik, amikor elkezdenek járni egymással. A nyári szerelem többnek bizonyosul, ám Allie gazdag szülei ellenzik a lány kapcsolatát, mert a fiú a szemükben egy senki… Néhány évvel később újra találkoznak, ám a lány már eljegyzett, és közeleg az esküvő is, ám ez a találkozás mindent megváltoztat. A filmben a szerelmesek történetét egy idős úr olvassa fel a demenciában szenvedő hölgynek, és ennek is nagy jelentősége van. Ha még nem láttad a filmet nagyon gyorsan pótold!

Vágy és vezeklés

A fájdalmas szerelmi történetet az éppen kitörni készülő második világháború árnyéka lengi be. Cecilia (Keira Knightley) szerelmes Robbie-ba (James McAvoy), aki a házvezetőnőjük fia. A tiltott kapcsolat édes beteljesülését meglátja Cecilia kishúga, aki félreértelmezi a jelentet és alaptalanul megvádolja Robbie-t. Ez a tragédia olyan tettekhez vezet, amire senki sem számít. Közben persze kitör a háború, és ez ráadásként megpecsételi a Tallis család sorsát. A film Ian McEwan azonos című könyvéből készült, és több Golden Globe és Oscar díjra is jelölték, nem véletlenül!

Csillagainkban a hiba

John Green fájdalmasan szép könyve két kamasz szerelméről szól, akik rákkal küzdenek. Akármennyire is betegek, Hazel és August kockáztatják, hogy boldogok lesznek együtt és igyekeznek felfedezni a világot. Gus segít Hazelnek, hogy valóra váltsa az álmát, és találkozzon kedvenc regényének írójával Amszterdamban. Ez az utazás megváltoztat mindent, és bár sejtjük a történet fájdalmas végét, mégsem tudjuk nem végig nézni (vagy végigolvasni) újra és újra a filmet (könyvet).

Moulin Rouge

A szexis dalok, a mutatós kosztümök, a régi Párizs története: minden benne van ebben a filmben, ami kell az esti kikapcsolódáshoz. A féktelen szerelem, és bujaság fellegvára, azaz a híres malom vagyis a Moulin Rouge, egy olyan világot és vele együtt egy szerelmi történetet mutat be, amit nem felejtesz el egykönnyen. A Nicole Kidman és McGregor főszereplésével készült filmben megismerhetjük Satine-t, a Moulin Rouge mulató üdvöskéjének hányatott életét, és reménykedhetünk abban, hogy a szerelme sokáig tartson az ifjú és bohó költővel Christiannal. Ám a mulatók világa nem az a hely, ahol happy end lesz a történet vége…

Csokoládé

Johnny Depp gitárral, cigányzene, kis francia falucska, csokoládé: kell ennél több egy romantikus filmbe? Nem igazán, de szerencsére a Csokoládé ennél jóval több. A film egy csodás szerelmi történet, amiben Juliette Binoche alakítja Vianne-t, aki csokoládéboltot nyit a faluban, amellyel meghódítja a lakókat. Persze ez nem tetszik a város vezetésének, a helyi gróf szerint a nő boszorkány, hiszen Vianne csokoládéi romlásba taszítják a falut. A helyzet akkor durvul el, amikor megjelennek a vándorcigányok a falu mellett, és Vianne beleszeret Roux-ba, aki szintén oda van a nő édességeiért.

https://www.youtube.com/watch?v=edKjqhV-ojs

Vanília égbolt

Mi kell a boldogsághoz? Mi kell ahhoz, hogy tényleg igazán boldogok legyünk? David Aames (Tom Cruise) egy kiadó vezetője, szerelmi élete tökéletes, és irigylésre méltó életet él. Persze ez csak kívülről látszik… David egy éjszakán megismerkedik álmai nőjével, akit el is veszít, és ezután nem hagyja nyugodni a dolog. A férfi a szex és a szédítő szerelem forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy keresi a saját lelkét, amit valahol útközben elvesztett. Ez a film akármennyire is fura néha, tökéletes választás, mert sok gondolkodni valót ad mindenkinek.

Szerelemre hangszerelve

Van a listánkon még egy film Keira Knightley főszereplésével. Greta, és pasija Dave (az isteni Marron 5 együttes énekese Adam Levine) főiskola óta együtt járnak. Közösen lépnek fel szerzői esteken, ám amikor Davet felkarolja egy kiadó elfelejti egykori szerelmét, és szakít vele. Greta bánatában egyedül járja a bárokat, ahol énekel. Itt fedezi fel őt egy levitézlett lemezcég vezetője, Dan (Mark Ruffalo), aki azonnal meglátja az őstehetséget a lányban. A férfi és az énekesnő érdekes kapcsolata itt indul el, amihez a hátteret New York nyüzsgő és állandóan változó városa adja. A zenék tökéletesen el lettek találva a filmben, már csak azért is megéri megnézni a Szerelemre hangszerelve című filmet!

forrás

Neked melyik a kedvenc szerelmes filmed? Nincs rajta a listán? Kommentálj! 

11 filmes szerelem, ami kicsit másképp történt volna a valóságban…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *