LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Inspiráció Kipróbáltuk

„Ahogy nőnek a gyerkőcök, úgy merülnek fel újabb akadályok, amiket próbálok leküzdeni!”

Share

Kolta Zsófiból csak úgy záporoznak az újító ötletek, de szerencsére egyiket sem tartogatja magában! Egy újabb magyar édesanya, aki remek termékeivel megkönnyíti a kisgyerekes szülők életét…

Jelenleg három saját márkát is menedzselsz. Mesélj egy kicsit arról, hogy mi indított el a vállalkozás útján, hogyan indult a történeted?

Ének-zene szakos tanítóként dolgoztam, és mindig úgy gondoltam, hogy nekem ez a hivatásom. Egy idő után már úgy éreztem, nem elégíti ki a kreativitásomat, bár hozzáteszem, minden újító ötletemben támogatott a munkahelyem. Ennek ellenére valami másra is vágytam, így 2007-ben elvégeztem egy esküvőszervező tanfolyamot. Első márkám, a Kövecske gondolata ekkor már megfogalmazódott bennem. Eleinte csak esküvőkre készítettem Kövecskéket; ültetőkártya és köszönő ajándék egyben.

Mivel a játszótéren anyukák között mozogtam, egyre több egyéni igény érkezett fotóval ellátott Kövecskékre is, így két évvel ezelőtt elkezdtem vele komolyabban foglalkozni. Elkészült a márkalogó, és vásárokba jártam vele. Ezután érkezett a Callkötő. Ennek az ötlete akkor született meg, amikor a kislányom egy évesen már elkezdett mászkálni, és előre láttam, hogy nem lesz vele könnyű dolgom! Minden félelem nélkül elengedi az utca közepén a kezem és elsétál magától, barátkozik mindenkivel. Nagyon aggódtam, hogy egyszer úgy mászkál el, hogy nem találom meg, ezért eleinte golyóstollal írtam fel a kezére a telefonszámomat. Ez persze mindig elkenődött. Vettem neki műanyag karpántot, de ez sem működött igazán. Ekkor találtam ki, hogy gumidamilra fűzött gyöngyökből rakom ki a telefonszámom, ráadásul ez a megoldás még tetszett is neki! A játszótéren leszólítottak anyukák, hogy milyen szuper ötlet, ők is szeretnének egyet… Így indult el magától a Callkötő.

Bármilyen színkombinációval kérhető?

Jelenleg harminckét színből választhatnak a vásárlók, illetve a gyerekek. Már elkészültek a mesefigurák által ihletett verziók is. Alapvetően csak a telefonszám van rajta, bár sokan nevet is kérnek a Callkötőre. Őszintén megmondom, hogy ezt egyáltalán nem szoktam javasolni a vásárlóimnak. A funkcióját tekintve elegendő, ha a telefonszám rajta van, nem kell, hogy a megtaláló a nevét is tudja a gyereknek. Ha véletlen olyannal keveredik össze, akit egyébként jó lenne messziről elkerülni, de az mégis a nevén szólítja, akkor a gyerekben egy bizalmi kapcsolat alakul ki.

A Callkötő a gyerekeknek egy hatalmas kapaszkodó. Ha nem is szólal meg, mert megijedt, akkor is elég, ha a kezét odanyújtja a megtalálójának. Ezt kell tudatosítani bennük, hogy ha bármi baj történik, elég a Callkötőt megmutatni. Persze sokan megkérdezik, hogy nem idegesíti-e a gyerkőcöket, hogy a kezükön van. Azt gondolom, ha zavarja a sapka a gyereket, azt is leveszi magától… Meg kell tanítani őket arra, hogy ez fontos az ő érdekükben is.  Mivel a sok szín közül ők is tudnak választani, a visszajelzések azt mutatják, hogy szívesen viselik magukon. Az én gyerekeim másfél éve alaposan nyúzzák, de jól bírja a kiképzést! Azonban, mint minden más, ez is el tud szakadni, ha nagyon tépik játék közben. Éppen ezért Callkötőre 100 %-os személyes garanciát vállalok, amennyiben rendeltetésszerűen használja kis gazdája. Ha a gyöngyök 50 %-át visszapostázza a vásárló, akkor ingyenes a karkötő javítása.

Ne feledkezzünk meg a legújabb márkádról, a Kockalandról sem… Itt is családi történet áll a háttérben?

Igen, majdnem mindent a gyerekeim inspiráltak. A fiam hatéves, elég zárkózott típus. Bár felénk alapvetően nyitott, sokszor van, hogy egy-két dolgot nem oszt meg velünk. Erre találtam ki az érzelem Kockalandot. Érzelmeket írtam fel minden oldalára, kis ikonokkal díszítve. Ezt remekül be lehet vetni esténként, amikor a szülő mesél a gyereknek. Mondhatjuk, hogy ez egy nap feldolgozó játék. Bármennyit dobhat vele, és amilyen érzelmet kidob, arról az érzelemről kell mesélnie. „A mai napon ezért voltam bánatos…” „A legboldogabb pillanataim a mai napon…” Így máris könnyebben kezd el beszélni a kisgyerek is! Egy idő után azt tapasztaltam, hogy elég volt egyet dobni, és már magától mesélt a napjáról.

Van olyan Kockaland, amivel naponta egyszer kell dobni, még indulás előtt. Napi egy feladatot tartalmaz, ez leginkább a szocializációs problémákra nyújt megoldást. Ma türelmesen várok a soromra, ma játszok valakivel, akivel eddig nem játszottam, vagy ma én leszek a legügyesebb az elpakolásnál. Fontos, hogy a gyerekek nyissanak a társaik felé, nekem az a tapasztalatom, hogy így jobban be tudnak illeszkedni. Persze ebből a felnőttek sem maradhatnak ki! Az anyukák Kockalandján olyan feliratokat találunk, mint: ma dupla mesét olvasok, ma türelmesek leszek, ma meglepem a gyerekeimet valamivel…

Kockalandból is van egyedi megrendelés?

Készítek mindenféle igénynek megfelelőt. Például van, aki nevekkel ellátott kockát kér. Ezzel ki lehet dobni, hogy ki mit vállal el a házimunkából. Rajta van minden családtag neve, piciknek az ovis jel.  Ezzel azt is el lehet dönteni, hogy ki menjen először fürdeni, ki kezdje el a fogmosást… Korlátlan lehetőség bújik meg mögötte. Mindenki a saját életére igazíthatja, az elsődleges cél pedig az, hogy pozitívan teljenek a mindennapok. Saját magamon is azt tapasztalom, hogy ha reggel dobok a Kockalanddal, akkor sokkal céltudatosabban végzem a napi teendőimet. Ha egy hétig rendszeresen csinálod, észreveszed, hogy már magadtól elvégzed azokat a feladatokat is, amelyeket az előző napon kellett.

Három saját márka logisztikája, és a termékek elkészítése mellett hogyan tudsz egyensúlyozni a családi feladatok között?

A férjem zenész, délelőtt itthon tud lenni a kislányunkkal, a kisfiunk pedig már óvodás. Ez a legnagyobb segítség, hogy a családom mindenben támogat. Ha megyek vásárra, akkor anyukám vendégül látja az unokákat és a férjemet. Négy testvérem van, ők is sokat segítenek. Nélkülük biztosan nem tudnám megcsinálni. Az alkotás pedig a gyerekek alvás idejében zajlik. Nekem nincs olyan időm, amit hagyok kárba veszni, főzés közben például marketingtananyagot hallgatok.

Mi a legfontosabb számodra a márkáidban, amelyet ki tudnál emelni?

Értelemszerűen a Callkötőnél az a legfontosabb, hogy ne legyen több elveszett gyerek. Egy remek kapaszkodó a gyerek számára, míg a Kockaland a szülők számára. Utóbbinál a pozitív nevelés az elsődleges cél. Egy könnyed játék, de remek eszköz ahhoz, hogy közelebb kerülhessen a szülő a gyerekhez.  A Kövecske a gyerekeknek egy igazi kincs! Ez az apróság is olyan pozitivitást hordoz magában, amely egyénre szabottan tényleg az ajándékozottnak szól. Akárcsak a Kockaland, ez is elősegíti a pozitív gondolkodás és életszemlélet gyakorlását.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Ahogy nőnek a gyerkőcök, úgy merülnek fel újabb akadályok, amiket kreatívan próbálok leküzdeni! A következő tervem a 6-7 éves korosztályt érinti. Ezek mellett jelenleg egy prevenciós programon dolgozom, amely a Callkötőhöz kapcsolódik. Tavasztól szeretnék minél több helyre eljutni (óvodákba, iskolákba, gyerekprogramokra), ahol arra hívom fel a gyerekek figyelmét, mit kell tenni, ha elkeverednek szüleiktől.

 Neked melyik tetszik a legjobban? 😉 Rendeléshez kattints a logóra!

További képekért nézz körül az Instagramon is!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *