LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

Énidő, Lagom, Barnängen és a totális “mostjó” állapot

Share

Nagyon vártuk már, hogy kipróbálhassuk a Barnängen termékeket, azért is, mert a “Lagom” életérzéssel, nagyon tudunk azonosulni! Olvassátok el Kinga tesztjét!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ritkán tudom azt mondani, hogy “nekem most pont jó”. Hogy kellemesen érzem magam a bőrömben anélkül, hogy drága wellness hétvégén, vagy puccos buliban lennék kicsípve, teljes harci sminkben. Hogy ha nem is kicsattanóan boldognak, de elégedettnek és kiegyensúlyozottnak érzem magam az otthoni hétköznapok egyszerűségében. Amikor viszont valóban így van, akkor “énidőt tartok” : általában puha pizsamában, egy mélytisztító pakolással az arcomon olvasgatok egy érdekes regényt, vagy a repertoárban válogatva, valamilyen finom krémmel varázsolom puhává a  bőrömet.

A lagom svéd életérzés nagyjából ezt az állapotot jelenti. Amikor a kis dolgoknak is tudunk örülni és azok képesek bennünket ellazítani, felfrissíteni, kiegyensúlyozottá tenni. Amikor nem kellenek nagy dolgok a boldogságunkhoz, ahhoz, hogy ne akarjunk testet, munkahelyet, sorsot cserélni másokkal, hanem megelégszünk azzal, amink van, sőt, megtanuljuk értékelni az élet sokat emlegetett apró örömeit.

Itt írtunk még róla:

Íme a globális boldogságrecept, a hygge, lagom, ikigai és a többiek!

Ha a belső békét keresed, inspirálódni a világ minden tájáról jó kiinduló pontnak látszik. Mutatjuk, hogy hogy csinálják (és minek nevezik) mások! Ikigai Annak ellenére, hogy az Ikigai csak az elmúlt néhány hónapban lett népszerű, Japánban már évszázadok óta dívik. A lényege az, hogy ha van célod az életben, …

A magyar sajnos túlságosan pesszimista, borúlátó nép ahhoz, hogy teljes mértékben magáévá tegye ezt a felfogást, de én úgy gondolom, azért van pár mozzanat, amit gond nélkül át tudunk emelni a saját életünkbe, be tudunk építeni akár a napi rutinunkba.

“Nem túl nagy, nem túl kicsi.
Nem túl lassú, nem túl gyors.
Nem túl sok, nem túl kevés.
Más szóval: Pont jó. ”

Az ikonikus svéd kozmetikai márka, a Barnängen termékein keresztül teljes mértékben ennek a néhány rövidke sornak a üzenetét közvetíti a vásárlók felé. Ugyanis aki krémmániás, mint én, tudja, hogy bár apróságnak tűnik, mégis hatalmas pozitív erővel bír az ember közérzetére egy finom illatú, különleges arckrém, vagy testápoló szer: megnyugtat, feldob, szebbé tesz.

Tőle úgy érzem, igen, nekem most pont jó.

A Nordic Care testápoló család gazdag, változatos krémekkel örvendeztet meg  bennünket: az északi népek időjárásnak kitett bőrére összeválogatott különleges gyümölcsök és növények a magyar nőkre is jó hatással lesznek, akár télen-nyáron is.

A Nutritve krém például isteni törpemálna illattal csalogat, és természetesen a márka védjegye, a híres Cold Cream sem maradhat ki belőle: ezt a testápolót konkrétan be fogod készíteni az éjjeliszekrényedre és elalvás előtt kötelezően nyomsz belőle egy adagot a fáradt lábaidra, napközben pedig lopva egy-egy pöttyöt a kezeidre.

Ha anyuka vagy, ha dolgozó nő vagy, ha háztartást vezetsz, ha még az egyetemi padot koptatod, az énidő minden életkorban nagyon fontos.Igyekezz legalább hetente egy órát szánni arra, hogy testileg-lelkileg feltöltődj és újult erővel tudj nekivágni a hétköznapoknak.  Nem kell ehhez drága szépségszalon és nem kell ehhez tömött pénztárca.

Válassz valami olyat, ami nem túl sok. Ami nem túl kevés. Ez a lagom. Ez a Barnängen.

gsbox_banner

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *