LOADING

Type to search

Ajánlom

8 könyv, amivel könnyebben legyőzheted a tavaszi fáradtságot

Share

Ha tavasz, akkor megújul a természet, és vele együtt lélekben mi is igyekszünk jobbá válni. Most ajánlunk nyolc 8 olyan könyvet, ami téged is megszépíthet kívülről és belülről is! 

Végre itt a várva várt napsütés, és virágzik a természet. Ilyenkor érdemes új olvasmányba is belekezdeni, hiszen ha életmódot szeretnél váltani, vagy csak érdekel a tudatosabb élet, akkor könnyebben megragadnak a dolgok, ha olvasol róluk. Az olvasás még arra is jó, hogy a tavaszi fáradtságot messzire űzd, és felpezsdíts egy kicsit az agyadat, ha már úgyis itt az új évszak!

A tavasz a könyvkiadókat is felpezsdíti, és mi ennek könyvmolyok csak örülhetünk. Április végén jön a Könyvfesztivál, ahol sok új könyvet mutatnak be, köztük több életmód könyv jelenik majd meg, amire érdemes szemet vetni. Most ezekből válogattam egy csokororra valót, amiben megtalálhatsz szakácskönyvet, pszichológiai kötetet, de az erőnlétedet is felturbózhatod, vagy éppen lenyugtathatod a lelked egy csodás történettel. Szemezgess bátran!

Bettina Lemke – Ikigai (Kossuth Kiadó) 

Április 16-án jelenik meg a legújabb életmód könyv, ami a hygge, a lagom után most a japán életmódot hivatott bemutatni. Az Ikigai szó jelentése: értelmesnek tartani az életet. A tanulmányok már igazolják, hogy aki sok ikigaijal rendelkezik az tovább él. De mi is a teljes élet titka? Az Ikigai könyv ezt mutatja be, miközben megismerteti a japánok módszerét arra, hogy hogyan érjük el a több motivációt, a több energiát, ami elősegíti a boldog, és egészséges életet.

Tudatosság (Édesvíz Kiadó) 

Ha már a tudatos életnél tartunk, akkor érdemes egy pillantást vetni az Édesvíz Kiadó új sorozatára, amiben a Harvard Business Review szakemberei, coachai, írói, és pszichiáterei írásain keresztül ismerheted meg a tudatos életmód, és a tudatosság emberi oldalát. Próbálsz tudatosan élni és egy napirend szerint élni az életed mégis úgy érzed, hogy minden egy káosz? Ha csak úgy elrepül a napod, és nem tudod hogy mit csináltál reggel akkor ez a könyv jó mankó lesz arra, hogy megtanuld a tudatos gondolkozás lépéseit.

Hanna Sillitoe – A ​ragyogó bőr titka (Kossuth Kiadó)

Ha már tavasz, akkor érdemes megújítani a testünket is, és erre jó alapot adhat Hanna Sillitoe könyve. Hanna életét régen a pikkelysömör, az ekcéma és az akné uralta. Hanna nem fogadta el, hogy az orvosai csak gyógyszereket és gyógykezeléseket írnak fel neki, és saját kutatásba kezdett. Ennek eredménye az lett, hogy átalakította az étrendjét, és fantasztikus eredményeket ért el. Módszerében jelen van a léböjt kúra, és a saját finom és tápláló receptjeit is megismerheted a könyvből, amiben helyet kap a saját maga fejlesztette avokádós-mézes arcmaszk és a tökéletes cékla burger receptje is.

Robert Johnson · Vivian McCann · Philip Zimbardo – Pszichológia ​mindenkinek 3. (Libri Kiadó)

Április elsején jelenik meg a Pszichológia mindenkinek harmadik része, amiben Zimbardo és munkatársai ismertitek a laikus olvasókat azzal, amit a pszichológiáról tudni kell. A szerzők friss kutatási eredményekkel, és esettanulmányokkal mutatják be motiváció, az érzelmek, a személyiség és közösség fontosságát és alapjait. Ha érdeklődsz a pszichológia iránt, akkor ez a könyv jó választás lesz!

Stefano Mancuso – Zöld ​forradalom (Kossuth Kiadó) 

A növények elképesztő organizmusok, és erre ez a könyv a bizonyíték. A ​növények szervezete valóságos élő hálózat, melyek katasztrofális eseményeket képesek túlélni anélkül, hogy elveszítenék létfontosságú funkcióikat.  Kivételes alkalmazkodó képességüknek köszönhetően extrém környezetben is képesek életben maradni, láthatatlanná tudnak válni a ragadozók számára, és saját belső energiájuk felhasználása nélkül képesek mozogni! Ilyen és ehhez hasonló döbbenetes tényeket ismerhetünk meg a világszerte ismert és elismert növényneurológus-kutató Stefano Mancuso könyvéből, amiben sok-sok gyakorlati példa és színes fotó is várja az olvasót, hogy jobban megismerje a minket körülvevő csodás világot.

Lhakpa Jese Láma – Tíz ​tibeti történet (GABO Kiadó)

Ha szeretnél valami lélekemelő olvasmányba kezdeni idén tavasszal, és érdeklődsz a buddhizmus iránt, akkor a Tíz tibeti történet történetei téged is megérintenek majd. A könyv tele van egyszerű, mégis csodaszép történetekkel, amik révén az ember képes lesz arra, hogy pozitív változásokat idézzel elő a saját, és embertársai életében.

Tajti Ildikó – A tiszta bőr titka

Tajti Ildikó nevét az interneten főként Tindigo néven ismerik és a Szépségreceptek blog szerzője, és végzett kozmetikus. A blogját 2013-ban indította el, ahol professzionális bőrápolási tanácsokat ad mindenféle bőrtípusra. Saját bőrápolási márkáját a Tindigot 2017-ben indította útjára és ha eddig még nem ismerted Ildikó munkásságát, akkor most könyv formájában olvashatod el, hogy mi a tiszta bőr titka. A könyv a szeborreás bőrtípus kezeléséről és a bőrproblémák megoldásához nyújt segítséget. Ha te is küzdesz a túlzott fattyútermeléssel, a tág pórusokkal, a mitesszerekkel, a pattanásokkal, és a vízhiányos bőrrel, akkor olvasd el ezt a könyvet és kezdd a tavaszt ragyogó bőrrel.

Zach Even-Esh – Az Underground erőedzés enciklopédiája (Jaffa Kiadó)

Ha a lelked, a bőröd után a testedet és erőnlétedet is szeretnéd felturbózni tavasszal, akkor érdemes a nemzetközlileg elismert erő-és erőnléti edző könyvét a kezedbe venni. Zach Even-Esh ki nem állhatja a mellébeszélést, a gyors változást ígérő csodapraktikákat és méregdrága ketyeréket, ő a kőkemény alapozásban és a legegyszerűbb módszerekben hisz. Ennek elsajátításáról szól a könyv, amiben rengeteg tudnivaló és edzésterv is szól azoknak, akik szeretnének erőnlétet, és izmot magukra szedni a bikiniszezon előtt.

Ezeket is ajánljuk!

10 könyv, amit tűkön ülve várunk, hogy megjelenjen végre

 

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *