LOADING

Type to search

Családozom Inspiráció

Mit jelent *valójában* új maminak lenni? Valami ilyesmit…

Share

Minden szépsége mellett engedtessék meg, hogy kimondjuk: üdv a káoszban!

Családot alapítani nagy döntés. És nem olyan döntés, ami idővel feloldódik, mint mikor elköltözöl, felmondasz, vagy örökbe fogadsz egy kutyát. Az új várost egy idő után az otthonodnak érzed majd, az új munkahelyedet pedig jobban fogod szeretni, mint az előzőt.

Gyereket vállalni viszont azt jelenti, hogy egy életre elkötelezed magad egy bizonyos fajta káosz mellett.

És ennek a súlya nem fog mellkason ütni addig, amíg nem tartod a karodban azt az apró, védtelen testet, akinek te adtál életet. Amíg első kézből meg nem tapasztalatod, hogy a kisbabád túlélése a világban tényleg teljes mértékben rajtad áll. Ő belőled lett. Ő Te vagy.

Az a sorsod, hogy feltétel nélkül szeresd a gyermeked. Ha nincs veled, úgy fogod érezni, mintha egy végtagod hiányozna. Valamilyen szinten mindig veled lesz.

De a feltétel nélküli szeretet a könnyű oldala a dolognak.

Anyának lenni arról szól, hogy elfogadsz dolgokat. Elfogadod, hogy nem mindig lesz üres a szennyes kosár, nem minden nap fogsz tudni meleg vacsorát főzni, és hogy szombaton nem alhatsz sokáig.

Van aki gyorsan elfogadja, van, aki nehezebben. Ha korábban az egész életedet irányítás alatt tartottad ettől jobb, ha elbúcsúzol.

Mostantól, sok dolog felett nem lesz hatalmad.

Hirtelen már nem lesznek olyan lehetőségeid, amik eddig voltak – hogy bármikor elmehetsz otthonról, hogy akkor eszel, amikor akarsz, hogy nyugodtan nézel végig egy jó filmet.

De ez nem fog zavarni. Mostantól a nap minden órájában másnak felelsz. De nem egy felettesnek, hanem a gyermekednek.

Újdonsült anyukának lenni valójában egy diszkrét, de végleges változást jelenet. Arról szól, hogy helyet hagysz magadban, és minden más fölé helyezed, hogy szülő vagy. Más lesz a fontos. Gyorsabban fogsz dönteni. Megszabadulsz majd a felesleges dolgoktól. 

Az energiáid megsokszorozódnak.

Amikor anyává válsz, óhatatlanul is legyőz egy újfajta kötelességtudat. És nincs visszaút. Most már szülő vagy, örökre az leszel. Beledobnak a mélyvízbe, mentőmellény nélkül. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megtanulsz úszni. Lesznek alkalmak, mikor úgy érzed, megfulladsz, de végül csodával határos módon mindig rendbe fognak jönni a dolgok.

A legkeményebb oldala az anyaságnak nem a gyermeked iránti végtelen szerelem lesz, mert az természetes. Beléd van programozva, az első pillanattól kezdve. Anyukának lenni tényleg az apró de fontos változásokról szól, amiket azért kell meglépned, mert van egy kisfiad vagy kislányod, és ez életed végéig szól. Az egésznek a lényege, hogy szülővé válsz – mert ezt a döntést hoztad. Mert ezt kell tenned. És ha te nem teszed meg, más nem fogja helyetted.

Döntésekkel és felelősséggel tartozol – és ez elkötelezettséget jelent.

Idővel rájössz majd, hogy igazából akkor lettél felnőtt, amikor megszületett… igaz?

A kaland elindult, élvezd!

gsbox_banner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *