LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ezért ne bocsáss meg soha annak, aki megcsalt…

Share

Két lehetséges döntést hozhatsz, mikor kiderül, hogy megcsalt a partnered, és mind a kettő nagy hatással lesz az életedre: Menjek vagy maradjak?

Sokan azt vallják, hogy érdemes maradni és ’újra megpróbálni’, és néhányan még példának is a saját kapcsolatukat állítják eléd, hogy igenis lehetséges visszahozni a dolgot a hamvaiból. Ennek ellenére én határozottan állítom, hogy ez nem jó ötlet, és ez egy olyan téma, ahol szenvedélyesen ki is állok a véleményem mellett.

A megcsalás tényleg döntés kérdése, és mielőtt leírnál, hallgass meg.

Amikor hallom a klasszikus ’hibáztam, véletlen volt, sajnálom, nem fordul elő többet’ szöveget, legszívesebben nevetnék, ugyanakkor vérzik a szívem azért a szegény teremtésért, aki ezt komolyan elhiszi.

Gondoljunk bele. Mióta ismeri a partnerünk azt, akivel megcsalt? Mennyi ideje tetszett neki, mennyi időt töltött azzal, hogy róla fantáziált a hátad mögött, mennyi energiát fektetett abba, hogy sunyi módon a hátad mögött találkozgasson valaki mással? Mindig kitörölte az üzeneteket, ’sokáig maradt az irodában’, a ’barátaival találkozott’.

Mit gondolsz, hány hazugságot etetett meg veled?

És ezek után azt mondja, nem direkt volt? Hogy ne lett volna direkt. Nem voltak tisztában vele mit csinálnak? Dehogynem.

Ami a legfontosabb, hogy eközben nem gondolt Rád. Egy pillanatra sem. Azokban a pillanatokban biztos, hogy nem jutottál eszébe, nem is léteztél számára.

A történtek után esetleg látja, hogy hívtad, vagy írtál neki, de az is lehet, hogy kikapcsolta a telefonját, hogy ne zavard, miközben mással van. Ahogy a viszony folytatódott, elég valószínű, hogy kezdte meggyőzni a másikat, hogy Őt szereti, és nem téged. Bizonyosan győzködte a szeretőjét, hogy te hamarosan kikerülsz majd a képből, mert már nem szerelmes beléd, és akkor majd ők ketten nagyon boldogok lesznek együtt. Mindeközben hozzád ment haza este, előállva valami kamu sztorival, hogy hol maradt ilyen sokáig.

Ő döntött úgy, hogy ezt teszi veled. Szándékosan.

’Néha a megcsalás csak egyszeri alkalom.’ Igen? És ez min változtat? Akkor is, ha valaki részegen szedte össze a batárságát, hogy kiélje a fantáziáit, bármikor megállhatott volna. De nem, Ő úgy döntött, hogy megcsal. Szándékosan.

Mindannyian egyetérthetünk, hogy a millió dolláros kérdés az, hogy ’Miért?’.

Látszólag ezt senki nem tudja megválaszolni, de nekem van egy tippem. A csaló kényelmes, Te biztonságot adsz neki, olyat akar, akivel együtt élhet és akire számíthat, aki megbízható. De nem tisztel.

Bárki mondhatja, hogy szeret. De mégis a tetteink adnak hitelt a szavainknak. A tisztelet a legfontosabb minden kapcsolatban, és ha a párod megcsalt, nyilván nem tisztel téged, mert ha tisztelne, nem csalt volna meg. Ez – számomra – ennyire egyszerű.

Végső soron a döntés a tiéd, hogy megbocsátasz e. Én csak annyit kérek, hogy alaposan gondold át. Tényleg olyannal akarsz lenni, aki annyira nem tisztel, hogy megcsal? Aki látszólag annyira elégedetlen a kapcsolatotokkal, hogy más karjaiban keresi a boldogságot? Tényleg jól fogod érezni magad vele, ha megbocsátasz és elfelejted? Vagy azért bocsátasz meg, mert félsz újrakezdeni?

gsbox_banner

Ezt is neked írtuk:

http://goodstuff.hu/2016/08/24/amikor-megcsaltal/

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *