LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Szépítkezem

„Mindig is olyan munkáról álmodtam, melyben a kreatív énemet előtérbe helyezhetem…” – KELAU

Share

Egy újabb magyar márka, amelyre érdemes figyelnünk! Eleinte hobbi kézművesként tekintett magára, majd ebben lelt rá a saját hangjára. De hogyan lesz egy közgazdászből designer ékszertervező? Kecső Laura elmondja. Ezt is. 

Hogy lépett az életedbe a kézműveskedés?

Már gyermekkoromban is a napjaim része volt a kreatív elfoglaltságok „űzése”. Gipszet öntöttem, gyöngyöt fűztem, kavicsot festettem vagy épp gyurma emberkéket formáztam édesanyámmal. Idegenforgalmi szakon közgazdászként végeztem a főiskolán. Éppen munkakeresésben voltam, amikor 2010-ben úgy hozta a sors, hogy a tengernyi időmnek köszönhetően jobban elmerülhettem az ékszergyurma világában. Korábban is akadtak már próbálkozásaim a sokak által „süthető gyurmának” nevezett anyaggal, de Magyarországon, pontosabban a szülővárosomban, Egerben, csak ekkor váltak elérhetővé a minőségibb fajták. Az egész egy hobbinak indult, melyet a mai napig imádok, s ami a barátaim biztatására és a pozitív visszajelzések hatására szépen lassan vállalkozássá forrta ki magát.

Hogyan alakult a márkád az évek során?

Kezdetben az igen népszerű „cukiságokat”, vicces kis figurákat, édességeket készítettem ékszerként.  De az alapanyag és a technika elterjedésével gombaszám jelentek meg az újabb és újabb alkotók, akik hasonló termékeket készítettek, s így már nem éreztem az egyedi mivoltát. Ekkor jött a nagy váltás, ekkor született meg a KeLau. Az alapanyag maradt a régi, de olyan ékszereket szerettem volna készíteni, amelyek alapján egyértelműen beazonosítható vagyok; egyediek és legtöbbször megismételhetetlenek.

Milyen ékszereket készítesz, és hol szerzed be a szükséges alapanyagokat?

A KeLau ékszerek alapanyaga a polymer clay, azaz a professzionális ékszergyurma. Nagyon fontos szempont nálam – mivel jómagam is fémérzékeny vagyok -, hogy ékszereim többsége orvosi fém ill. nikkelmentes szerelékek felhasználásával készüljön. Többségében hazai kis- és nagykereskedőktől szerzem be az alapanyagokat, de egyes szerelékeket kénytelen vagyok külföldről rendelni, mert a hazai piacon vagy nem kaphatók, vagy nem abban a minőségben, amelyre nekem szükségem lenne.

Mióta létezel így, mint Kelau és mik a visszajelzések eddig?

A KeLau hivatalos indulását 2014-2015-re datálom, ugyanis ekkor kerültem be a WAMP-os tervezők közé, amely számomra nagy mérföldkőnek számított. Szerencsére az évek során csupa pozitív visszajelzés ért, amely segít előre vinni a márkát és amely lendületet ad évről évre. Van egy törzsvásárlói köröm, akik lassan négy éve folyamatosan vissza-visszajárnak hozzám. Azt hiszem, ennél jobb visszacsatolás nem is kellhet. 

Ha jól tudom, egyszemélyes vállalkozásról van szó…

Így van, a tervezéstől a kivitelezésig, a fotózáson és a marketingen keresztül, minden egyes feladatot én látok el. A márka építése, a vásárokon való folyamatos részvétel teszi ki a mindennapjaimat. Kívülről ez egyszerűnek tűnhet, sokan azt gondolják, hogy biztos csak „elgyurmázgatok” otthon, pedig van, hogy több száz ékszert kell legyártani egy-egy rendezvényre, ami azért kőkemény munka és teljes embert kíván. Egy olyan folyamat sincs, amelyet kiadnék, vagy ki tudnék adni a kezemből. Ez legfőképp a maximalizmusomnak köszönhető. Azonban a vásárok alatt a legnagyobb segítségem az Édesanyám. Ő egy nagyszerű és a végtelenségig kedves személy és eladó. Valahogy ez belőle természetesen jön, imád a vásárlókkal csacsogni. Óriási segítség ő nekem, mert sokszor alakul úgy, hogy egyszerre több helyen is árulunk egy időben, míg én Budapesten, ő Egerben áll helyt.

Kik alkotják a célközönséged?

Meglehetősen változatos megoszlású a célközönségem, mert egészen a tinédzserektől az időskorúakig akadtak már vásárlóim. Minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző KeLau ékszert a kínálatomban. Azonban leginkább úgy érzem, hogy a húsz és negyven év között lévő, designra és egyediségre vágyó hölgyeknek tetszik legjobban a KeLau.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Ez egy jó kérdés! 🙂 Azt hiszem, a legtöbb kreatív ember szeret mindig újat tanulni, egyre több technikát kipróbálni, kísérletezgetni. Nem olyan rég varrótanfolyamon vettem részt és egy rajztanfolyam is terveim között szerepel. Nagyon foglalkoztat a kerámiával való munka is, és ez talán nem is áll olyan messze az ékszergyurmától sem. Véleményem szerint sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, manapság hasznos, ha az ember több lábon áll. Ami az ékszerkészítést illeti: folyamatosan próbálom fejleszteni magam, új technikákat kipróbálni és belevinni azokat a KeLau ékszerekbe. Szeretném jobban kiterjeszteni a vásárlói körömet, eljutva több vidéki nagyvárosba is, hogy ne csak Budapestre és Egerre koncentrálódjon a figyelem.

Gondoltad volna valaha, hogy egyszer vállalkozó és a magyar designer piac meghatározó tagja leszel?

Mindig is olyan munkáról álmodtam, melyben kreatív énemet előtérbe helyezhetem, mely azon felül, hogy megélhetést biztosít számomra, örömömet is lelem benne. Habár valószínűleg milliomos sosem leszek belőle, de olyan plusz lelki töltetet kapok az alkotástól, amely talán sokkal többet is ér annál…

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a márkádnak?

A Kelau ékszerek és maga a márka egésze a letisztult, geometrikus formákra épül, ezek közül is a pentagonra, vagyis az ötszögre és a háromszögekre. Határozott, egyenes vonalak, szimmetrikusság, fémes csillogás, különleges felület jellemzi ékszereimet. A hangsúlyos darabok mellett megtalálhatók a finomabb, visszafogottabb ékszerek is. A szivárvány teljes színpalettájával dolgozok, így mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző színt. Forma és színvilága, és a legújabb üveghatású technológia összetéveszthetetlenné teszi a KeLau ékszereket.

Kizárólag megrendelésre dolgozol, vagy van állandó készleted is?

Havonta több alkalommal is részt veszünk nívós design vásárokon, nagyobb rendezvényeken, így muszáj rendelkeznünk egy állandó készlettel. De természetesen szívesen valósítok meg egyedi rendeléseket is a kedves vásárló ízlésére gyúrva az áhított ékszert. Szeretem a kihívásokat, mert ezzel egy kis változatosságot is tudok vinni az alkotás folyamatába.

Hol vásárolhatóak meg a KeLau ékszerek?

Személyesen minden alkalommal megtalálhatóak vagyunk Budapesten a WAMP design vásárokon, illetve Egerben a nagyobb rendezvényeken. Rendelni jelenleg Facebookon, illetve az alábbi e-mail címen lehet: info.kelau@gmail.com.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

KeLau a Good Stuff ajánlásával!

Mert…

  • egy csodás hazai márka,
  • remek áron érhető el,
  • akár egyéni ízlésre szabottan rendelhetünk gyöngyörű ékszereket,
  • minden korosztályhoz illő!

Nézz körül az Instagramon is!

[/message]

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *