LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Egy nap majd értelmet nyer a fájdalom, amit érzel…

Share

Lehet, hogy most úgy érzed soha nem leszel túl rajta. De hidd el, túl leszel…

Úgy érzed, a szíved bármelyik pillanatban szilánkokra törik, A fejedben kavarognak a gondolatok, a szemed megint könnyes és ez az egész túl sok. Nem tudod, mit tévő lehetnél és nem tudsz megnyílni senkinek, még a családodnak sem.  Hé, minden rendben lesz. Nem baj, ha beengeded a fájdalmat, hiszen a mondás is úgy tartja „ez a baj a fájdalommal. Megköveteli, hogy érezzék.’’

El kell, hogy nyeljen a bánat, ne hagyjon nyugodni az oka. Mert ennek így kell lennie – csak így bánhatsz el a fájdalommal, ami minden porcikádat összetöri, ami szúr, éget, és kimerít.

Érezd. Add át magad. Vessz el benne.

Engedd, hogy lassan beférkőzzön, mint egy hívatlan vendég, hadd maradjon, amíg magától úgy nem dönt, elmegy. Engedd, hogy a fájdalom emlékeztessen, hogy te is csak ember vagy. Neked is vannak érzelmeid, vérző sebeid, amelyek előbb utóbb be fognak gyógyulni.

Sebezhető vagy és mindegy, hogy hogyan próbálod megakadályozni, mindig lesz, ami fájni fog – ez az élet része, ez velünk születik. Ez olyan dolog, ami elől nem bújhatsz el.

De ne feledd, amint összetörve találod magad, meg kell hoznod egy döntést. Vagy a padlón maradsz, és hagyod, hogy legyőzzön, vagy összekaparod a darabokat és helyrehozod magad.

Senki nem fog segíteni, ha Te nem segítesz magadon. Te vagy az egyetlen, akire számíthatsz.

Nehéz nyugalmat találni a viharban, de tartsd észben, hogy a legrosszabb fájdalom is elmúlik idővel. Érezned kell a fájdalmat, át kell vészelned, de nem kell dédelgetned és nevelgetned. Tenned kell valamit, hogy belülről tudd legyőzni ezeket az érzéseket, meggyőződésből. El kell hinned, hogy idővel vége lesz.

Igen, kicsit homályos a kép ilyenkor, nem egyértelmű, mire jó ez a sok szenvedés, de a utólag majd értelmet nyer minden.

Egy nap, mikor a szíved boldogsággal lesz tele, rá fogsz jönni, hogy számtalan viharon kell egy embernek átküzdenie magát ahhoz, hogy igazán, szívből tudja üdvözölni a napsütést.

gsbox_banner

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *