LOADING

Type to search

Eszem-iszom Ez+az Rácsodálkozom

A kék bor most elég menő, és mi is szeretnénk kipróbálni!

Share

Itt van a borok új generációja: a kék bor! Azt ugyan nem tudjuk, hogy Villányban mit szólnak ehhez, de csinosnak, csinos, az biztos!

Vannak, akik szeretnek létrehozni valami olyasmit, ami cseppet sem hagyományos, mint az a spanyol társaság is, akik azt gondolták: miért ne lehetne kék?

 

A márka alapítóinak korábban semmilyen tapasztalata nem volt a szőlő-bor ágazatban, mindössze valami egyedit és újat szerettek volna készíteni. Valami olyat, ami felrázza az embereket. Ez olyan jól sikerült nekik, hogy mára már huszonöt országban kapható ez a különleges ital.

Spanyolország és Franciaország különböző vidékeiről származnak azok a szőlők, melyek aztán egy speciális élelmiszer technikai eljáráson mennek keresztül, mire megszületik belőlük maga a kék bor. Ennek során először vörös és fehér szőlő keverékéből előállítanak egy bázist, amelyet aztán két szerves pigmenthez  (az indigóhoz és antociánhoz) adnak, és amely a bor előállításához felhasznált szőlő bőréből származnak.

A tulajdonosok nem szőlősgazdák, és borászoknak sem tartják magukat. Ők alkotók: öt húszas éveikben járó fiatal, akik megkeresték az egyik leghagyományosabb és legszéleskörűbb iparágat, ahol ki tudnak bontakozni. Ahhoz, hogy radikálisan különböző termékeket hozzanak létre a hagyományos színt az élénk kékre cserélték, a bort pedig édesebbé és könnyebbé varázsolták.

 

Spanyolországban eleinte nem vették őket komolyan, de boruk időközben olyan népszerűségre tett szert, amely megijesztette az egész spanyol borpiacot és az illetékes hatóságok már a betiltásán gondolkoznak.

Aki már próbálta mesélje el, hogy milyen!

Forrás

Ebből a szökőkútból napi 24 órán át folyik a bor, és ingyen kipróbálható…

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

1 Comment

  1. János 2021-01-27

    Zöld színűt ittam illetve a társaságunk megkóstolta. Tényleg vacak és megértem miért akarják betiltani.
    7dl-ből 6 megmaradt és vagy 5-en megkóstoltuk.
    János

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *