LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ide nekünk egy csúnya pasit, avagy mitől olyan ellenállhatatlanok?

Share

Márpedig a “Szépség és a szörnyeteg” igenis működik! Elég csak ránéznünk Adrian Brody-ra, vagy Norman Reedus-ra és máris bólogatunk, igaz hölgyek?

Százezerszer elcsépelt, és mégis igaz: olyan világban élünk, ahol (szinte) csak a külsőségek számítanak, ahol az S a normálméret, ahol a szépség azt jelenti: tökéletes. Tényleg? Vagy csak egyszerűen sokkal egyszerűbb elfogadnunk, és beletörődnünk abba, hogy a szabályos dolgok a rendben levők?

A tökéletes szépségek korában mi történik azzal, aki „csak” átlagos? Vagy esetleg azzal, aki a berögzült formák és szabályok szerint egyáltalán nem nevezhető szépnek?

A párválasztás összetett dolog, igen sok minden befolyásolja. Általánosságban megfogalmazhatjuk úgy, hogy a férfiak és a nők számára is lényegesek a leendő társ külső adottságai, ám számos »ösztönös« tényező segíti választásunkat, például a test illata, az arc szimmetriája, a testalkat – és bizony a hasonlóság is.

Egy vizsgálat is megerősítette azt az érdekes feltevést, miszerint a hölgyek saját apjuk arcvonásait keresik leendő párjukban, sőt a párok egymásra is jobban hasonlítanak, mint két véletlenszerűen kiválasztott ember a populációban. Az elgondolkodtató eredményekhez hozzátartozik, hogy a férfiak választottja is jó eséllyel mutat külső hasonlóságot édesanyjukkal.

Benedict Cumberbatch sem épp klasszikus szépség, mi még is nagyon szeretjük!

12 ok, ami miatt imádunk Benedict Cumberbatch!

Ugyanakkor sokat számít a megérzés, az ösztön, ha párválasztásra kerül a sor. Gyakran találkozhatunk azzal a megállapítással, miszerint a nők nyitottabbak, fogékonyabbak a lelki folyamatokra. A szerelem terén is jó tanácsadónk lehet a megérzés, az intuíció, az a bizonyos »belső hang«, azonban számos nő számára jelent problémát egy társas kapcsolatban, hogy különböző okok miatt nem ismeri fel és nem működteti »női ösztönét«. Hogy készek vagyunk-e arra, hogy meghalljuk a belső hangot, azt nagyban befolyásolja önismeretünk – és természetesen önbizalmunk is.

A nyugalom, az önbizalom és a harmónia kétségtelenül néhány azon legfontosabb tulajdonságok közül, amelyeket a nők keresnek egy férfiban. Emeljük itt ki a „nők” szót, és ne tévesszük össze a pénz- és szerencsevadászokkal, a kitartásra vágyókkal, akiknek egészen más érdekeik vannak. Akik nyitottak egy másik ember megismerésére, könnyen elképedhetnek azon, hogy ha időt adnak a másiknak, ha van idejük figyelni, milyen mélységekig láthatnak.

  • Néha egészen elképesztő, mit képes kihozni egy nő a férfiból. Igaz, az elején fontos, hogy az illető kellemes kiállású legyen, mégsem mindegy, hogy emellett intelligens, kedves és határozott. Lássuk be, nincs az a nő, akit rövidebb vagy hosszabb udvarlással ne lehetne levenni a lábáról. Ez a vélemény főleg a férfiak körében sokat hangoztatott, de a folyamat hátterében a nő törődő karaktere is szerepet játszik.

A helyzetet mostanában kicsit nehezíti, hogy a férfiak – és főleg az előnyös külsejű férfiak – elkényelmesedtek, nem szánnak már annyi időt a vadászatra – hiszen könnyedén megkapnak bárkit. A kevésbé előnyös külsejűeknek maradnak az egyéb erények.

Nekik muszáj sokkal kedvesebbnek, férfiasabbnak, humorosabbnak lenniük, mert ellenkező esetben könnyen háttérbe szorulnak. Nagy szerencséjük van ugyanakkor a sármos, vonzó pasiknak, akik stílusukkal és karizmájukkal könnyedén levesznek bennünket a lábunkról – mert titokban a nők nagy része javíthatatlan romantikus.

És mi van a kémiával?

Nem győzünk eleget beszélni róla, hiszen nem nagyon értjük, hogy miként működik a két ember közötti kémia, a megmagyarázhatatlan vonzerő. Bizonyos kutatások szerint a látszólag össze nem illő párokat részben a kémia tartja együtt. Biokémikusok a szagok, az illatok kiemelkedő szerepére hívják fel a figyelmet a szerelem kialakulásában és a párkapcsolat fenntartásában, melynek alapja, hogy megérezzük, ha a kiszemeltünk genetikailag passzol hozzánk.

Főleg a nők érzékenyek az illatokra, van olyan illat, amelyet a férfiak nem is éreznek. A férfiorr könnyen félrevezethető: a női test illata változik pl. hormonkészítmények szedése vagy betegség során, de testápolási szokásaink is befolyásoló erővel bírnak.

Szóval, igazából sajnálni kellene azokat, akik azonnal a választ keresik arra, hogy vajon mit is eszik ez a bomba nő ezen a férfin. Ami a mi szemünknek furcsa, azt ők talán nem is látják.

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

9 *vörös* hajú férfi, akikért oda vagyunk…

Fotók forrása

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *