LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Harminc éve hánykolódó palackpostát találtak a floridai partoknál, mondjuk, hogy mi volt benne!

Share

Egy amerikai házaspár találta meg Florida Keys-nél azt a palackot, amelyet több, mint hatezer-ötszáz kilométerrel odébb és harminc évvel ezelőtt tettek vízre.

Akár a tenger szellemei sodorták éppen arra, akár egy kisebb fajta csoda történt, mindenesetre ritkaságszámba megy a történet: megtalálni valamit, ami harminc évet hányódott az Atlanti-óceánban, nem semmi.

Ruth és Lee Huenniger a key largo-i otthonuk közelében erre a meglepetésre bukkantak. Ahogy kibontották a palackot és megtalálták a dátum nélküli üzenetet, úgy tűnt, mintha egy skót iskolás csoport indította volna útjára. A házaspár azonnal írt is egy levelet nekik, melyre a korábbi osztályfőnök, az azóta már nyugdíjas Fiona Cargill válaszolt.

 

Levelében elmesélte, hogy annak idején – több, mint harminc évvel ezelőtt – ő adta ezt a feladatot általános iskolás tanítványainak, akik azóta már jócskán felnőttek.

 

A tanárnő később azt is elmondta, hogy éppen a kalózokról tanultak és a gyerekekkel arra jutottak, hogy bizonyára így kommunikálhattak egymással. Ezért megírták a saját üzenetüket és egy halász segítségével útjára bocsátották az Északi-tengeren. Mondanunk sem kell, hogy mekkora meglepetést okozott a volt diákok körében. Később egyébként kiderült, hogy összesen öt palack volt, amelyek közül a jelenlegin kívül, mindössze egy darab ért partot, méghozzá a Feröer-szigeteken nem sokkal azután, hogy vízre bocsátották.

Amiből egyenes következik, hogy másik három még mindig valahol az óceánban van… Vajon mikor kerül elő?

Forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *